'Hesap uzmanı' Kılıçdaroğlu'ndan bir hata daha: Ümit Özdağ'ın götürüsü getirisinden çok!

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi öncesi Sinan Oğan ile Ümit Özdağ'ın vermiş olduğu kararları değerlendiren uzmanlara göre seçimin kazananı değişmeyecek. Uzmanlar, Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'na getirisinden çok götürüsü olacağı kanaatinde...

GİRİŞ 24.05.2023 14:30 GÜNCELLEME 24.05.2023 15:04
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turunda ATA İttifakı Adayı Sinan Oğan tahmin edilenin üzerinde bir oy almış ve %5.17'ye ulaşmıştı. Seçimin ikinci tura kalmasının ardından Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ikinci turda desteğini açıklamıştı. Oğan'ın sergilediği tutumun aksine Zafer Partisi Genel Baikanı Ümit Özdağ ise CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleyeceklerini açıkladı.

UZMANLARA GÖRE KAZANAN ERDOĞAN OLACAK

Sinan Oğan ile Ümit Özdağ'ın vermiş olduğu kararların ardından 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turunda sonuçların nasıl şekilleneceği merak ediliyor. Konuya ilişkin olarak görüşlerini aldığımız uzmanlar Oğan ile Özdağ'ın kararlarının mevcut tabloyu değiştireceğini düşünmüyor. Yani uzmanlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Mayıs seçiminden zaferle ayrılması bekleniyor.

ÖZDAĞ'IN GETİRİDEN ÇOK GÖTÜRÜSÜ VAR

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, 28 Mayıs seçimleri öncesi kanaatlerini Haber7'ye aktardı. Sinan Oğan ile Ümit Özdağ'ın vermiş olduğu kararları değerlendiren Daşdemir, Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı'na getirisinden çok götürüsünün olacağını söyledi. Ali Babacan ve Gültekin Uysal gibi isimlerin geçmişte Özdağ ile yaşadıkları tartışmaları hatırlatan Daşdemir, Özdağ'ın varlığının HDP oylarını da etkileyeceğini kaydetti. Hilmi Daşdemir, Haber7'ye yapmış olduğu açıklamalarda "Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs akşamı HDP'nin deteğine rağmen yenilmiştir. Kılıçdaroğlu, Türk milleti ile hemhal olamadı, Batı merkezli bir okuma yaptı. Sonuç olarak 28 Mayıs seçiminin sonucu da bellidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan tekrar seçilecektir." ifadelerini kullandı.

OĞAN'IN GETİRİSİ OLUR, GÖTÜRÜSÜ OLMAZ

28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turu öncesi Haber7'ye konuşan bir diğer isim de GENAR Başkanı ve Daily Sabah Yazarı İhsan Aktaş oldu. Sinan Oğan'ın aldığı oyun büyük bir bölümünün Muharrem İnce seçmenleri tarafından verildiğini söyleyen Aktaş, "Yarıdan biraz fazlası Cumhur İttifakı'nı destekler. Millet İttifakı o kadar dar bir sosyolojiden oluşuyor ki... Zıt kutupların birlikteliği var Millet İttifakı'nda. Ümit Özdağ'ın varlığı HDP'den oy kaybettirecektir. Millet İttifakı bütün politikalarını bir hafta içerisinde çöpe attı. Bu aşırı değişimin ittifakı çok etkileyeceğini düşünüyorum. Ümit Özdağ, atom bombasını Millet İttifakı'nın içerisine bıraktı. Özdağ'ın getirisi kadar götürüsü olur. Sinan Oğan'ın ise getirisi olur, götürüsü olmaz." diye konuştu.

AYNI TABLO OLUR

Sinan Oğan ile Ümit Özdağ'ın vermiş olduğu kararları Haber7'ye değerlendiren bir diğer isim de SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı oldu. İlk turda Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine oluşan dengenin değişmesini beklemediğini söyleyen Bayrakçı, denklemin aşağı yukarı aynı şekilde şekillenmesini beklediklerini söyledi. Bayrakçı konuya ilişkin olarak, "Olacak bir tablo vardı. Yine aşağı yukarı aynı tablo olur. Sinan Oğan'ı destekleyen kitlenin yarıdan biraz fazlası Kılıçdaroğlu'nu yarıdan biraz azı da Erdoğan'ı destekler. Diğer kalan kısım da sandığa gitmez." dedi.

KAYNAK: HABER7
Bekir Sıtkı Şirin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bekir Sıtkı Şirin
YORUMLAR 72
  • refaz modh 11 ay önce Şikayet Et
    Erdoğan % 66 ile seçimi çok rahat alır. rahat olun.
    Cevapla
  • HEREDOT CEVDET 11 ay önce Şikayet Et
    Rahat olmayın, rehavete kapılmayın.....1 oyu ver, vicdanın rahat evine git.........
    Cevapla
  • Ulvi 11 ay önce Şikayet Et
    Rahat almaz, insanların sandiğı terk etmesine neden olmak istemiyorsunuz umarım
    Cevapla
  • Erdem 11 ay önce Şikayet Et
    Allah im ülkemiz için en hayirlisini nasip eyle.
    Cevapla
  • Gül 11 ay önce Şikayet Et
    Bunları ülke yönetecegini düşünmek bile ürkütücü hoş zaten seçilemeyecekler eğlensin zavallılar Reis eze eze geliyor gümbür gümbür.
    Cevapla
  • emreee 11 ay önce Şikayet Et
    tesekkürler snan oğan ılk turda tayyibin kazanmaması için elinden geleni yaptın şimdi sıra 2.turda bu işi bitirmekte kemal %51 %49 alacak13. cb miz hayırlı olsunn
    Cevapla
  • Ali 11 ay önce Şikayet Et
    Allah'ın izni ve inayeti ile Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tekrar gelecek ve istikrar devam edecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi