HDP'den olağanüstü toplantı! Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ anlaşması harekete geçirdi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklamasının ardından HDP olağanüstü toplanma kararı aldı. Toplantı sonrası HDP ve Yeşil Sol Parti'den ortak açıklama yapıldı.

GİRİŞ 24.05.2023 14:31 GÜNCELLEME 24.05.2023 19:05
Bu Habere 347 Yorum Yapılmış

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini açıkladı. İki liderin imzaladığı protokolde yer alan ‘kayyum’ maddesi tartışma konusu olurken HDP ve Yeşil Sol Parti ise alacakları tavrı açıklayacakları bir ‘durum toplantısı’ yapacağını bildirdi.

HDP'DE BÜYÜK RAHATSIZLIK

HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak protokol imzalamasının ardından toplanıyor.

"TAVRIMIZI TOPLANTI SONRASI DUYURACAĞIZ"

İmzalanan protokolde yer alan belediyelerdeki mevcut kayyım uygulaması yerine 'yargı kararı çerçevesi' maddesi tartışmalara sebep olmuştu. İki parti toplantısının ardından tavrını belirleyip kamuoyuna duyuracağını bildirdi.

Yeşil Sol Parti'den yapılan açıklamada, "HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları olarak ortaya çıkan son durumu değerlendirmek ve tavrımızı kamuoyuna açıklamak üzere toplanıyoruz. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapacağız" denildi.

HDP VE YEŞİL SOL PARTİ'DEN AÇIKLAMA

HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında gerçekleşen mutabakat sonrası açıklama yaptı. 

HDP ve Yeşil Sol Parti, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak kesin kararı yarın duyuracaklarını belirtti.

"Sayın Kılıçdaroğlu’nun bugün açıkladığı protokoldeki bu konuyla ilgili belirlemeler evrensel demokratik ilkelere aykırıdır" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Demokrasi ve özgürlüğü savunan politik ilkelerimize daha sıkı ve kararlı sarılıyoruz.

HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları bugün olağanüstü toplanarak son gelişmeleri değerlendirmiştir.

Buna göre;

1- Ülkemizde yaşanan sorunların temelinde demokrasi ve hukuk açısından evrensel ilkelere uymayan uygulamalar bulunduğunu uzun zamandan bu yana ifade ettik, etmeye de devam ediyoruz. Özellikle seçim hukuku ve halk iradesini, yerel demokrasiyi yerle bir eden kayyım politikaları bu uygulamaların başında gelmektedir. Halkın iradesini gasp eden kayyım atamaları demokrasi ve hukuk açısından kabul edilemez ve bu konudaki yaklaşımımız değişmezdir.

2- Sayın Kılıçdaroğlu’nun bugün açıkladığı protokoldeki bu konuyla ilgili belirlemeler evrensel demokratik ilkelere aykırıdır. Tutumumuz ve eleştirimiz net ve açıktır. Kayyım uygulamaları sadece Diyarbakır’ın değil İstanbul’un ve bir bütün olarak hepimizin sorunudur.

3- Demokrasi ve hukukun evrensel ilkelerine sahip çıkmak ve bu konuda ilkesiz duruşlara taviz vermemek hepimizin görevidir. Bunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Bizler demokrasi, hukuk ve adalet mücadelesinin kararlı öznesi olmayı sürdüreceğiz.

4- Ülke için bir referanduma dönüşmüş 28 Mayıs seçimleri ve sonrası için oynanan oyunların ve kurulan tuzakların farkındayız. Bugün başlattığımız değerlendirmelerimize partilerimizin bileşenleri ve kurulları ile devam ediyoruz. Değerlendirmelerimiz sonucu nihai kararımızı, seçimlerdeki tutumumuzla ilgili açıklamamızı yarın (25 Mayıs 2023) halklarımızla paylaşacağız.”

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 347
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Canım her denklemden kârlı çıkacak değilsiniz ya. Her gördüğünüze de sarılmayın kim olduğunu bilip bilmeden.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 11 ay önce Şikayet Et
    ATASÖZÜ : "--Aç tavuk kendini buğday ambarında görürmüş"..ve şimdiiii...KRİKO AŞAĞII ..Telaşlı bi modda herkes HDP'de...
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    ne kadar hain varmış ülkede
    Cevapla
  • Alparslan 11 ay önce Şikayet Et
    Topunuz geliiiiiiiiiinnnnn
    Cevapla
  • Drachen 1 11 ay önce Şikayet Et
    CHP yine HDP yi kandırdı , Hani İç İşleri bakanlığı ve Turizm bakanlığı HDP ye verilecekti . Ama suç sizde bu çakallara güvenerek oy verdiniz , CHP seçildiği takdirde geçmiş yıllardaki gibi yine sizi unutacaklar . Kandili yerle bir edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu'na nasıl güveniyorsunuz , hele ki 6 lı masadaki 4 parti Kürt düşmanıyken. Hayret size .
    Cevapla
  • Ayyildiz 11 ay önce Şikayet Et
    Kürt degil pkk düşmanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!