Hatay seçim sonuçları açıklandı! Deprem bölgesinde Erdoğan'ın ve Kılıçdaroğlu'nun oyları...

Hatay'da ikinci tur için oy kullanma işlemi sona erdi. İlk turda Hatay'da Cumhur İttifakı’nın oyu %48.83 iken Millet İttifakı’nın oyu ise 36.40’ta kaldı. Peki deprem bölgesi olan Hatay'ın 2. tur seçim sonuçları neler?

Hatay seçim sonuçları açıklandı! Deprem bölgesinde Erdoğan'ın ve Kılıçdaroğlu'nun oyları...
Hatay seçim sonuçları açıklandı! Deprem bölgesinde Erdoğan'ın ve Kılıçdaroğlu'nun oyları...
GİRİŞ 28.05.2023 21:58 GÜNCELLEME 28.05.2023 22:16

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda kendilerine oy vermedi diye muhalefet partililer tarafından ağır hakaretlere maruz kalan depremzedeler, Hatay'da 2. tur seçimleri için akın akın oy kullanmaya gittiler. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde asrın felaketiyle sarsılan deprem bölgesi olan Hatay açık ara farkla Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı destekledi. İşte ikinci tur seçim sonuçları…

DEPREM BÖLGESİNDE VATANDAŞLAR OYLARINI KULLANDI!

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 08.00 itibariyle başlayıp. 17:00’da sona erdi. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar kurulan konteynerlerde oylarını kullandı.

HATAY SEÇİM SONUÇLARI

Asrın felaketini yaşatan depremler sonrası devletin bir an bile yalnız bırakmadığı Hatay'lı depremzedeler, yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandıklara akın etti. İ İlk turda Hatay'da Cumhur İttifakı’nın oyu %48.83 iken Millet İttifakı’nın oyu ise 36.40’ta kaldı. 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde sandığa giden depremzedeler oy kullanma işlemini tamamladı.

 

HATAY'DA OY KULLANILAN İLÇELER

Hatay'da Cumhurbaşkanı 2. tur seçimleri için Altınözü, Antakya, Arsuz, Belen, Defne, Dörtyol, Erzin, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Payas, Reyhanlı, Samandağ, Yayladağı ilçelerinde oy kullanıldı. 

DEPREMZEDELERE ÇOK AĞIR SÖZLER

Bugün gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde sandık başına giden CHP’li bir seçmen, depremin en ağır yaşandığı şehirlerden Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Hatay’a ağır sözler içeren sözler yazdı.

Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdiği görüntüyü paylaşan CHP’linin, oy pusulasının yanına şu notları bıraktığı görüldü: “Kahrolasın Hatay”, “Yıkılasın Maraş”, “Acı çekesin Acıyaman”, “Enkazını görelim Malatya” Afette evini, yuvasını, eşini, çocuğunu, annesini, babasını kaybeden depremzedelere kin kusan seçmen, Kılıçdaroğlu’n %90 oranında oy çıkan Hatay’ın Defne ilçesiyle ilgili olarak ise, “Defne’ye selam olsun” yazdı.

 

HATAY CUMHURBAŞKANLIĞI CANLI SEÇİM SONUCU EKRANI

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler