İsmail Küçükkaya'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı: İstifa etmeyin

Bir süredir CHP'ye yakınlığıyla bilinen Halk TV'de program yapan İsmail Küçükkaya, seçim sonuçlarının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısında bulunanları anlamadığını söyledi.

İsmail Küçükkaya'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı: İstifa etmeyin
İsmail Küçükkaya'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı: İstifa etmeyin
GİRİŞ 29.05.2023 22:52 GÜNCELLEME 29.05.2023 22:52
Bu Habere 314 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı seçiminde kullanılan oyların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha kazandı. Böylelikle seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yarışan Kemal Kılıçdaroğlu, 12. kez kaybetmiş oldu.

Yaşanan mağlubiyet sonrası CHP'de parti tabanında 'istifa' sesleri yükselmeye başladı.

Kılıçdaroğlu'ndan seçim yenilgisi sonrası açıklama: Gitmiyorum, buradayımKılıçdaroğlu'ndan seçim yenilgisi sonrası açıklama: Gitmiyorum, buradayım

TABAN 'İSTİFA', KILIÇDAROĞLU 'DEVAM' DEDİ

Ancak Kılıçdaroğlu, dün akşam yaptığı açıklamayla istifa etmeyeceğini işaret etti.

Kılıçdaroğlu'nun bu kararı tartışma konusu olurken CHP'ye yakınlığıyla bilinen Halk TV'de Kılıçdaroğlu'na destek çağrıları seçim gecesinden bu yana sürdü.

Kanalda sabah haberlerini sunan İsmail Küçükkaya da konuyla ilgili şaşırtan ifadeler kullandı. Küçükkaya, Kılıçdaroğlu'na yönelik istifa çağrılarını anlamadığını söyledi.

KÜÇÜKKAYA İSTİFA TALEPLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Küçükkaya, Kılıçdaroğlu'nun yerinde olsa bırakmayacağını söyleyerek, "Kılıçdaroğlu bıraksın diyorlar, ben olsam bırakmam mesela. Niye bırakayım yani bir seçimde yüzde 45 oy almışım bütün bu adaletsiz koşullara rağmen. Hadi bana söylesin bir kişi. Özellikle AK Partililer, bu seçim kampanyasında şartlar eşitti ve adildi deyin bana." dedi.

Sözlerine, "İnanılmaz bir şey, niye istifa etsin?" diyerek devam eden Küçükkaya, elde edilen oy oranını bir başarı olarak yorumladı.

Fox TV’de Sözcü Yazarı Toker'den haddi aşan çağrı: Demokrasi sandıktan ibaret değilFox TV’de Sözcü Yazarı Toker'den haddi aşan çağrı: Demokrasi sandıktan ibaret değil

"YÜZDE 48 OY ALMIŞ 9 AY SONRA BELEDİYE SEÇİMİ VAR"

Kılıçdaroğlu'nun başarısızlığını iktidara da bağlayan İsmail Küçükkaya'nın ifadeleri şöyle:

Şimdi ben doğrusunu söylemek gerekirse, Allah’ın bildiğini kuldan niye saklayayım. Dünden itibaren Kılıçdaroğlu istifa etsin diyenleri görüyorum ve anlamıyorum. İnanılmaz bir şey, niye istifa etsin? Yüzde 48 oy almış, 9 ay sonra belediye seçimi var. Şimdi bakın bunlar genelde böyle düşünenleri suçlamıyorum yanlış anlamayın ama 14 Mayıs’tan sonra şöyle bir oyun kurgulandı, bizim iktidarımızın kullandığı sihir gündem belirleme. Yani sizin ne hissetmeniz ne düşünmeniz gerektiğini belirlemek istiyorlar. Bunun için hem kendi medyalarını kullanıyorlar hem de muhalefetteymiş gibi gözüken bazı aparatları kullanarak da aslında muhalefet bloğunu bölmeye çalışıyorlar. Onlar kendi içlerine girsin gündem değişsin, kafalarında soru işaretleri şüpheler bilmem neler. Sandığa gitmesinler… 14 Mayıs’tan sonra da bu oldu. Bir ölçüde de başarılı oldular.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 314
  • ali 10 ay önce Şikayet Et
    Evet eşit değildi şartlar. Herşey iktidar aleyhine idi. Pandemi arkasından global ekonomik kriz arkasından savaş ve en acısı büyük deprem. Buna rağmen kazanamadınız.
    Cevapla
  • Vatan 37 10 ay önce Şikayet Et
    İsmail küçükkaya siyasetten anlamıyor ama siyaseti dizayn etme girişiminden vaz geçmiyor. Eeee nede olsa vaşington portakalının talebesi.
    Cevapla
  • CCC 10 ay önce Şikayet Et
    Bence de istifa etmemeli .
    Cevapla
  • Cahit 10 ay önce Şikayet Et
    Adamlar hep bir sonraki adımı ve yapacakları hainlikleri düşünüyorlar... Şimdi sırada yerel seçimler var. Ağababaları, dış mihraklar pardon abd deki dostları ittifak bozulmasın istiyordur. Emri almışlar ve gereğini yapıyorlar. Zavallıcıklar. Sahi chpnin oy oranı % kaç? Muharrem İnce neden harcandı? Ne zaman Türk Milletinden yana siyaset yapmayı düşünüyorsunuz?
    Cevapla
  • Hans Grietje 10 ay önce Şikayet Et
    Ne dusunecegimi bende bilmiyorum. Istifa etmek icin cok gec kaldi. Kalmasi diger partiler icin daha iyi. chp icin kalmasi mi iyi, gitmesi mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi