Halk TV yorumcusundan skandal açıklama: Seçim sandıkta kazanılmaz!

Halk TV'de yorumculuk yapan İbrahim Varlı, muhalefetin seçim yenilgisinden bahsettiği sırada sokak çağrısında bulundu. Varlı'nın açıklaması, Fox TV’de Sözcü Yazarı Toker'in haddi aşan "Demokrasi sandıktan ibaret değil" sözünü hatırlattı.

GİRİŞ 19.06.2023 15:33 GÜNCELLEME 19.06.2023 15:34
Bu Habere 340 Yorum Yapılmış

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hazmedemeyen bir takım çevrelerde yenilginin acısı sürüyor. Halk TV'de yorumculuk yapan İbrahim Varlı, muhalefetin seçim yenilgisinden bahsettiği sırada sokak çağrısında bulundu.

"SEÇİM SANDIKTA KAZANILMAZ" 

Milletin iradesine saygı duymayan Varlı, "Seçim sandıkta kazanılmaz. Bu yanılgıya düşüldü. 'Biz rejime karşıyız, yeniden parlamenter sistemi güçlendireceğiz oraya geçeceğiz. Sokağa çıkılmasın, sokağa inilmesin' denildi. Sokağı bitirdiniz." dedi.

"FARKLI YOLLAR DENENMELİ"

"'Sandıkta hesap soracağız' dediniz ve yenildiniz. Çünkü bu iş sandık meselesi değil. Seçimlerin sandıklarda kazanılmayacağını gördük." diyen Varlı, "Daha farklı yollarla, yöntemlerle neler yapılması gerektiği ortada. Çok bilinmeyenli bir denklemden bahsetmiyoruz. Hele ki Türkiye gibi bir ülkede." açıklamasında bulundu.

"DEMOKRASİ SANDIKTAN İBARET DEĞİL"

28 Mayıs akşamı yüzde 85 gibi katılım oranıyla seçmen yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçmişti. O akşam seçim sonuçlarını hazmedemeyen Fox TV’de Sözcü Yazarı Toker'den haddi aşan çağrı gelmişti.

Sözcü Gazetesi Yazarı Çiğdem Toker

Sözcü Yazarı Toker "Serbest seçimlerle bir siyasal iktidar el değiştirebilir mi sorusu artık kritik bir soru haline gelmiştir. Demokrasi sandıktan ibaret değildir." ifadelerini kullanmıştı.

Toker "Biz demokrasiden laf ediyoruz ama aslında olması gerektiğini düşündüğümüz bir demokrasi üzerinden ön kabul yaparak, ön yükleme yaparak demokrasiden bahsediyoruz. Hukuk devletini de öyle kodluyoruz. Aslında şu anda hukuk devleti nıormları ve kodlarını taşımıyor bu ülke. Bu yönetim bunları taşımıyor. Serbest seçimlerle bir siyasal iktidar el değiştirebilir mi sorusu artık kritik bir soru haline gelmiştir. " demişti.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 340
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Bunlar demokrasiden anlamaz bunların işi gücü zorbalık ,hakaret ,yalan,iftira,yıkıp kırıp dökmek,öldürmek bunlar kanla beslenen vampirler.
    Cevapla
  • Sahin 10 ay önce Şikayet Et
    Tayyip dede ilgilen sununla
    Cevapla
  • polat63 10 ay önce Şikayet Et
    hadi buyrun bir deneyin sakın ha sajın öyle bişeyi denemeye kalkmayın bu cennet vatanda milyonlarca urfalı davut polatlar var sakın ha sakın
    Cevapla
  • Okuyucu 10 ay önce Şikayet Et
    Şu haksız tv 3 ay kapatın
    Cevapla
  • yolcu 10 ay önce Şikayet Et
    Sokağı işaret eden i hemen içeri atın savcılar gerekeni yapmalıdırlar bunların ipi dış güçlerin elinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Tavuk etine ihracat sınırlaması getirildi