Prof. Kalaycıoğlu'ndan tehlikeli 'bölünme' sözleri, beyin yakan seçim hesabı!

Akademisyen Ersin Kalaycıoğlu, Türkiye’de sağ-sol ayrışması olduğunu, bunun tehlikeli boyutlara ulaştığını öne sürerek, “Böyle sürerse Türkiye ikiye ayrılacak” dedi. Kalaycıoğlu, Erdoğan'ın oy oranıyla ilgili tuhaf hesaplama yaptı.

GİRİŞ 20.06.2023 16:36 GÜNCELLEME 20.06.2023 18:11
Bu Habere 632 Yorum Yapılmış

Eski dönemdeki sağ sol çatışmalarını geride bırakan Türkiye’de, AK Parti iktidarında devletin her kesimle kucaklaşmasını malum çevreler görmezden gelmeye devam ediyor. Siyaset sahnesine kadar taşınan bu durum, AK Parti ile DSP’yi Cumhur İttifakı’nda, CHP ile Saadet Partisi ve İyi Parti’yi Millet İttifakı’nda buluşturuyor. Hulki Cevizoğlu, Mehmet Ali Çelebi gibi sol tandanslı isimlerin AK Parti kadrolarından TBMM’ye girdiği, ülkücü kökenli Mansur Yavaş’ın CHP’den belediye başkanı seçilebildiği günümüz Türkiye’sini 1970’lerin kafasıyla okumaya kalkan malum zihniyet ise “sağ sol çatışması” ve “bölünme” senaryolarını dillendirmekten vazgeçmiyor.

‘İKİYE AYRILMA’ TEMENNİ Mİ TESPİT Mİ?

Onlardan bir tanesi bugün, “paralı haber” skandalıyla çalkalanan Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda skandal sözler sarf eden Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Ersin Kalaycıoğlu. Türkiye’de sağ-sol ayrışması olduğunu savunan Ersin Kalaycıoğlu, üstüne üstlük bu ayrışmanın “tehlikeli boyutlara” ulaştığını öne sürdü. Kalaycıoğlu, Türkiye’nin ikiye ayrılabileceği gibi akla ziyan söylemde bulundu.

Kalaycıoğlu, üniversiteden mezun olur olmaz Fullbright Bursu ile ABD'ye götürülmüştü.

Ersin Kalaycıoğlu, “Kutuplaşmaya gidiyoruz. Burada yapılan, diğer kamplarda bulunanları düşman, terörist olarak göstermek. Kendisinin tercih edilmemesi durumunda maliyetlerin ağır olacağı fikrini kendi kitlesine aşılamak. Yani böl ve yönet üzerine oturuyor.” dedi.

Kalaycıoğlu, “Çatışma, uyuşmama olabilir, vergiden kaçınma olabilir. Karşı tarafla empatinin kalmaması nedeniyle onlara her türlü muameleyi hakça gören bir yaklaşım içerisine girilebilir. Katliam yapılabilir. Bu ortamlar çok tehlikeli. Yani neyle oynadıklarının farkında olduklarını zannetmiyorum. Sağ sol dağılımının bizi getirdiği nokta. Böyle devam ederse Türkiye ikiye ayrılmış olacak.” sözlerini sarf etti.

BU DA HESAP ZIRVASI: ERDOĞAN AZINLIĞIN CUMHURBAŞKANIYMIŞ!

Bununla yetinmeyen Ersin Kalaycıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “azınlığın cumhurbaşkanı” olduğunu iddia etti. Tuhaf bir hesaplamayla seçimlerde Türkiye’nin %58’inin Erdoğan’a oy vermediği gibi safsatayı dillendiren Kalaycıoğlu, oy kullanma hakkı olan 64 milyon seçmenden Erdoğan’a 27 milyon oy verildiğini bunun da yüzde 42’ye tekabül ettiğini söyledi.

Kalaycıoğlu’nun akıllara zarar sözleri şöyle:

“Erdoğan 27 milyon seçmenden oy aldı. 64 milyon seçmen var. Bu 100 seçmenin 42’si gibi oluyor. Yüzde 58 civarı seçmen kendisine oy vermedi. Dolayısıyla bir azınlığı temsil ediyor. Yani bir çoğunluk temsili söz konusu değil.”

Kalaycıoğlu’nun hezeyanları Cumhuriyet gazetesinde “Azınlığın cumhurbaşkanı” ifadesiyle sayfa manşetine taşındı.

BU MANTIKLA HANGİ İKTİDAR, HANGİ CUMHURBAŞKANI ÇOĞUNLUĞU TEMSİL EDER KALAYCIOĞLU?

Kalaycıoğlu’nun hesaplamasına göre, geçmişte cumhuriyet tarihinin en düşük katılımlı seçimlerinden %30’larda oy alan iktidarların yıllar boyunca ülkeyi yönetmesine nasıl bir yorum getirileceği merak konusu. Kalaycıoğlu hesabına göre, AK Parti iktidarına kadarki dönemde seçmenin yüzde 90’ına yakınının oy vermediği iktidarların hiçbiri meşru ve çoğunluk hükümeti değil. Yine geçmişte halkın oyuyla değil de, “seçmenin çok büyük kesiminin oy vermediği” milletvekillerinin belirlediği kişilerin cumhurbaşkanı olarak Türkiye’yi yönettiği gerçeği de Kalaycıoğlu’nun çürük hesaplamasının açmazları arasında.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 632
  • Kuyucu Murat 10 ay önce Şikayet Et
    Bu sefil 80 lerde uyudu da yeni uyandı ve zırvalıyor sanki!
    Cevapla
  • izmitli... 10 ay önce Şikayet Et
    sendeki beyni kuşa taksak ters uçar, balığa taksak ters yüzer bunak ihtiyar hep diyoruz fazla kaçırmayın mazotu sapıtıyorsunuz, chp nin fosilleri...
    Cevapla
  • Kelami 10 ay önce Şikayet Et
    Zırva.
    Cevapla
  • vatan sever 10 ay önce Şikayet Et
    bunama emaresi. bu türden tipler için mahkemeleri boşuna yormayın. özellikle medyanın önünde ters beyaz gömlek giydirilmiş olarak ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gönderin yeter.
    Cevapla
  • Mehmet Ali 10 ay önce Şikayet Et
    Bu vatandaşımızın garip demokratlık hesabının seçime katılma oranı %50 lerin altında olan batılı ülkeler için yaptığını ilan edersek kendisine kesilen faturayı görecek ve anında susacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı