Merdan Yanardağ hakkında mahkemeden son dakika kararı

Teröristbaşı Öcalan'a övgüler dizdiği için 'Terör örgütü propagandası yapma’ ile ‘suçu ve suçluyu övme’ suçlarından hakkında soruşturma başlatılan Merdan Yanardağ tutuklandı.

GİRİŞ 27.06.2023 16:00 GÜNCELLEME 27.06.2023 16:03
Bu Habere 494 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı gazeteci Merdan Yanardağ hakkında 25 Haziran Pazar günü TELE1 kanalında teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı öven açıklamaları nedeniyle "suçu ve suçluyu övme" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından resen soruşturma başlattı.

ÇAĞLAYAN'A GETİRİLDİ

Yanardağ, dünkü canlı yayın sırasında kanala polisin geldiğini belirtti ve yayının ardından gözaltına alındı. Gece gözaltına kalan Merdan Yanardağ, savcılığa ifade vermek için Çağlayan Adliyesi'ne getirildi.

TUTUKLAMA TALEBİ

Sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi'nde savcı karşısına çıkan Merdan Yanardağ, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

TUTUKLANDI

Hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Merdan Yanardağ tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, bir televizyon kanalında silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın sözde lideri Abdullah Öcalan hakkındaki açıklamaları gerekçesiyle, gazeteci Merdan Yanardağ'a 'suçu ve suçluyu övme' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından re'sen soruşturma başlatılmıştı. Şüpheli Yanardağ, soruşturma çerçevesinde gözaltına alındı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 494
  • Aydın Çetin 10 ay önce Şikayet Et
    Asıl hakkı idam, idam cezası getirilmelidir, hemen gelmelidir.
    Cevapla
  • Dost 10 ay önce Şikayet Et
    Bunların en iyi bildiği iş yanlış anlaşıldım öyle demek şstemedim artık devlet devletligini yapsın türkiye demokrasiyi çok yanlış anlamış bu demokrasi degil resmen ben kanun tanımam istedigimi yaparım demektir bütğn teröre fşnans saglayanlar onlara desdek çıkanlar vhp de hdp zaten terör gurubu iyi partide ve bunlar millet meclisinde yasa çıkması lazım kurana yemin edilmeli marşımız söyle
    Cevapla
  • Yasar 10 ay önce Şikayet Et
    Devletten artık vatan hainleri ne kesinlikle müsamaha gösterilmesini istiyoruz.
    Cevapla
  • Aşık dermani 10 ay önce Şikayet Et
    Bu hainler kim den yüz buluyor bunlar müebbet ceza verilmeli çünkü hainler Avrupalıların kanununda bunları gebertirler
    Cevapla
  • sinir hastası 10 ay önce Şikayet Et
    bana bak merdanmısın gerdanmısın terbiyesiz uzuvlarını kaybetmiş gazilerden şu kadar utanmadınmı şehitleri söylemiyorum siz şehitliğe inanmazsınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Guterres: Refah'a yapılacak bir saldırı insani bir kabus olacaktır
Dünya ekonomik büyümesine katkı sağlayacak ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?