Kılıçdaroğlu'ndan skandal Merdan Yanardağ savunması

CHP Lideri Kılıçdaroğlu terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a övgüler sıralayan gazeteci Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasının Türkiye adına utanç verici olduğunu ifade ederek serbest bırakılmasını istedi.

Kılıçdaroğlu'ndan skandal Merdan Yanardağ savunması
Kılıçdaroğlu'ndan skandal Merdan Yanardağ savunması
GİRİŞ 27.06.2023 17:26 GÜNCELLEME 27.06.2023 20:29
Bu Habere 359 Yorum Yapılmış

'Terör örgütü propagandası yapma’ ile ‘suçu ve suçluyu övme’ suçlarından hakkında soruşturma başlatılan ve gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Merdan Yanardağ'a HDP'nin ardından CHP'den de destek geldi. 

Milli olmaktan uzak ve terörle kol kola olduğu için sandıkta halkın verdiği dersten mesajı alamayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu montaj ve algı diyerek Merdan Yanardağ'ın serbest bırakılmasını istedi.

Kılıçdaroğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;

Ahlaki hükmünü yitiren Saray hükümeti, montajlarla algı yönetimine devam ediyor. Gazeteci Merdan Yanardağ’ın, hükümetin neyi, neden yaptığını hatırlattığı konuşmasının bir bölümü üzerinden tutuklanması, ülkemiz adına utanç vericidir. Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Merdan Yanardağ serbest bırakılmalıdır.

YANARDAĞ'A İLK DESTEK HDP'DEN GELMİŞTİ

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'den beklenen hareket geldi. Yanardağ'a sahip çıkan HDP, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Tele1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, insanlık dışı olan İmralı tecridi ile ilgili değerlendirmesi nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma süreci Türkiye’de yargı ve RTÜK’ün iktidarın politikalarına göre hareket ettiğini bir kez daha gösterdi.

AKP iktidarı özgürlüklerin kullanılmasını engellemek için medya üzerinde ceza politikasını sürdürmektedir. RTÜK, bu tutumundan vazgeçmeli, muhalif kanallara yönelik baskıları sonlandırmalıdır.

Yargının ise Sayın Öcalan’a uygulanan tecride eleştiri yapanlara karşı değil İmralı’da yasaları uygulamayanlara karşı harekete geçmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

AK PARTİ'DEN TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Merdan Yanardağ ve onu savunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na şu sözlerle tepki gösterdi:

"Bebek katili PKK elebaşı Abdullah Öcalan terör suçlusudur, binlerce şehidimizin kanı elinde olan bir katildir, teröristtir. Merdan Yanardağ da terör örgütü elebaşını öven bir şüphelidir. Yanardağ’ın yaptığı ne basın ne de ifade özgürlüğüdür. Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, Yanardağ’ı savunmak için “Terör örgütü liderini övmeyi ifade özgürlüğü kisvesinde normalleştirme” yarışına giren siyasetçiler, milletimizin hassasiyetlerini görmezden gelen saygısızca bir ahval içindedir. “Seçim kazanamama gerekçesi” arayanlar, sadece bu olaydaki tutumlarının bile toplum nezdindeki karşılığını görseler, arayışlarına devam etmelerine gerek kalmazdı."

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 359
  • Muyo 10 ay önce Şikayet Et
    Bu adamın derhal chp genel başkanlığından bir şekilde alınması zaruridir
    Cevapla
  • Şems 10 ay önce Şikayet Et
    Dansöz gibi KIVIRMAYACAKSIN, ya söylediklerine sahip çıkacaksın ya da kuyruğun sıkışınca kıvırmayacaksın.
    Cevapla
  • aaaa 10 ay önce Şikayet Et
    kk yargilanmalidir.....
    Cevapla
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Asıl utanç verici olan. Chp nin liderliğinde sizin olmanız kemal bey. Aynaya bakın.
    Cevapla
  • Ottomans 10 ay önce Şikayet Et
    Once secmenlerine bakilmasi lazim
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    yar saçların lüle lüle sırası gelene güle güle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de nikah memurunda çirkin hareket: Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz
Kurbanlık fiyatları belli oldu! İşte İstanbul, Ankara ve birçok ilde ortalama fiyatlar