İmamoğlu'na büyük protesto: Feshane'deki rezilliği seyretme, iptal et!

İBB Başkanı İmamoğlu'nun işlevini değiştirerek açtığı Feshane binasındaki sergide ahlak dışı unsurların barındırılmasına tepkiler dinmiyor. Eyüp Sultan gibi maneviyat yoğunluklu bölgede sergilenen iğrençliğe karşı tepkiler sokağa taştı.

GİRİŞ 27.06.2023 17:50 GÜNCELLEME 27.06.2023 17:50
Bu Habere 377 Yorum Yapılmış

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (s.a.v) Hicret’ten sonra Medine’deki evinde konuk eden Ebu Eyyub El Ensari’nin kabristanının bulunduğu bölgede CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından “sergi”lenen rezalete tepkiler çığ gibi büyüyor.

 İmamoğlu'nun Feshane rezaletini gözler önüne seren görüntüler! İmamoğlu'nun Feshane rezaletini gözler önüne seren görüntüler!

Eyüp Sultan ilçesindeki Osmanlı eseri Feshane-i Amire binasının yapısını değiştiren İBB’nin “Art İstanbul Feshane” adı altında faaliyete geçirdiği mekanda düzenlenen ‘Ortadan Başlamak’ adlı serginin kapatılması için başlayan tepkiler protestoya dönüştü.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından açılan Feshane’deki sergide; dini değerlere hakaretler, cami önünde dansöz figürleri, cinsellik içeren çizimlerinin bulunduğu tablolar, ağır derecede homoseksüellik propagandası, güvenlik kuvvetlerine düşmanlık içeren görseller, satanizm sembolleri, sosyalizm/komünizm övgüsü gibi iğrenç içerikler barındırılıyor.


Sergiye karşı bugün tarihi Feshane-i Amire binası önünde bir araya gelen hukukçular, gazeteciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda duyarlı vatandaş İBB’ye tepki gösterdi.

 İmamoğlu 'Tasavvuf Müzesi' dedi konser merkezi yaptı! Eyüp Sultan'ın maneviyatına hançer İmamoğlu 'Tasavvuf Müzesi' dedi konser merkezi yaptı! Eyüp Sultan'ın maneviyatına hançer

Basın açıklaması yapan tepkili grup, serginin kapatılması ve Feshane’nin söz verildiği gibi Eyüpsultan’ın manevi atmosferine uygun bir şekilde faaliyet göstermesi gerektiğini vurguladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sergideki gayriahlaki tabloları böyle incelemişti.

MANEVİYATA SAYGISIZLIK

Protesto eyleminde konuşma yapan gazeteci Özlem Doğan, şunları söyledi:

“Cinsellik ve çıplaklık içeren fotoğrafların, polis düşmanlığı yapan fotoğrafların, LGBT propagandasının, sosyalizmi öven filmlerin gösterildiği bu sergide, açıkça Ebu Eyyub El Ensari'nin de bulunduğu Eyüpsultan'da maneviyata saygısızlık edilmektedir."

BURAYA KİMSE GELMESİN

Akademisyen Prof. Dr. Ahmet Akın, şu ifadeleri kullandı:

“Eyüpsultan'da maneviyatın kalbinde bir faciayla karşı karşıyayız. İçeride bulunan tablolar, yazılar, görsellerin büyük bir kısmı, maalesef çocuklarımızın cinsel kimliğine, ahlaki kimliğine, maneviyatına, vatan sevgisine ve birlik sevgisine zarar verecek mahiyettedir. Buraya hiç kimse gelmesin ve burayı protesto etsin. Ta ki burası Eyüpsultan'ın maneviyatına yakışan bir şekle bürünene kadar. İçeride çocukların ruh sağlığına, bilişsel gelişimlerine, maneviyatlarına hiç de uygun olmayan figürler vardır.”

BU SERGİYİ KAPATIN

Yesevi Alperenler Derneği Genel Başkanı Mehmet Kürşat Mican, “Bugün kültür sanat adı altında sapkınlıkların, satanist figürlerin ve kimliksizleştirmenin nasıl hızlı bir şekilde cereyan ettiğini görmekteyiz. Buradaki sergi, bize Müslüman Türk milletine hakarettir. Küfürdür. İvedilikle bu serginin kaldırılması lazım. Ekrem'i uyarıyoruz. Ya bu sergiyi kaldırır ya da millet olarak biz bu sergiyi kaldırmasını biliriz” diye konuştu.

ANAYASA’YA AYKIRI

Avukat Yurdal Kılıçer, konuşmasını şu ifadelerle gerçekleştirdi:

“Türk milletinin değerlerine, inançlarına, tarihlerine, kültürlerine hakaret edecek, onlarla çelişecek toplumsal yapısını, ailevi değerlerini bozacak şeylerin yapılması, kültürel emperyalizm kuşatmasının bir ayağı olarak değerlendiriyorum. LGBT içerikli, eş cinsel veya cinsiyetsizlik içerikli sergiye yer vermesi yine anayasanın 41 ve 58'inci maddesine aykırıdır. Burada bulunan hiç kimse sanata ya da sanatçıya düşman değildir. Sanat ve sanatçı toplumun değerleriyle çatışamaz.”

BU DAHA BAŞLANGIÇ

Önce İnsan Uluslararası Kadın ve Çocuklarla Dayanışma Derneği Genel Başkanı Nuray Canan Songür, şu sözleri sarf etti:

“Sapkınlık içeren serginin sadece bir başlangıç olduğunu bütün Türk halkının bilmesini isterim. Bu küresel sapkınlara alet olan, burada onlara kamuya açık yerleri tahsis eden Sayın Ekrem İmamoğlu'nu şiddetle kınıyoruz.”

İBB FESHANE’Yİ ZİYARETE KAPATTI, SONRA TEKRAR AÇTI

Eylem öncesi çevik kuvvet polisleri de Feshane önünde önlem aldı. Saat 10.00'da ziyaretçilere açık olan sergi, protesto nedeniyle geçici olarak ziyarete kapatıldı. Protestonun ardından İBB, Feshane’deki tepki çeken sergiyi yeniden vatandaşların ziyaretine açtı.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 377
  • Göktürk 7 ay önce Şikayet Et
    Bu adamlar komple sapık
    Cevapla
  • 40 yaşüstü 8 ay önce Şikayet Et
    isveç te her hafta Kur'ana yapılan saldırı ile bunların bu hareketleri ortak plan ve eşgüdümlü. onlarda dışarda savaş bunlar da içerde içsavaş istiyorlar. başka hiçbir şey değil bunların bu hareketleri. milletin gözüne baka baka ksütahça yapmalrının başka hiç bir sebebi. yok... yıllardır çekiç gücü çağıran bişeref taife... tek dertleri kan dökülsün...
    Cevapla
  • selami 10 ay önce Şikayet Et
    iyide.. kim müsade ediyor böyle rezilligie ? valinin hicmi yaptirim gücü yok.. savcilarin hicmi yaptirim gücü yok ? bu nasil mümkün ?
    Cevapla
  • Gasap haydo 10 ay önce Şikayet Et
    Herşey layığıyla çok güzel oluyor Allah kahretsin sizin gibisini
    Cevapla
  • beyazselim 10 ay önce Şikayet Et
    rezil partinin rezil başkanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var
Özgür Özel'den 'boş koltuk' tartışmalarına ilişkin ilk açıklama