İmamoğlu 'Tasavvuf Müzesi' dedi konser merkezi yaptı! Eyüp Sultan'ın maneviyatına hançer

İstanbul’da Eyüp Sultan türbesine yakınlığıyla bilinen tarihi Feshane-i Amire’yi “Tasavvuf Müzesi yapacağız” diyerek restore eden CHP’li İBB, sessiz sedasız büyük bir skandala imza attı.

GİRİŞ 23.06.2023 17:59 GÜNCELLEME 23.06.2023 18:34
Bu Habere 254 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) mihmandarı Ebu Eyyub El Ensari hazretlerinin kabristanına komşu olan Feshane-i Amire binasının dokusuna adeta hançer sapladı. 190 yıllık Osmanlı mirası Feshane'yi Art-Sanat binasına dönüştüren İmamoğlu, İslam'a hakaret şarkısıyla gündeme gelen Duman grubuna konser verdirerek açılış yapacak. Daha önce "Tasavvuf Müzesi" yapılacağı açıklanan yapıda Eyüp Sultan'ın manevi atmosferi ayaklar altına alınacak.

HANİ TASAVVUF MÜZESİ OLACAKTI?

İBB’nin AK Parti döneminde 30 Temmuz 2018’de “Eyüp Feshane Tasavvuf ve Osmanlı Kıyafetleri Müzesi İnşaatı” olarak ihale edilen alan, 2019 yılında İBB’nin CHP yönetimine geçmesinin ardından muallakta kaldı. CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 24 Ekim 2019 ve 1 Nisan 2021’deki açıklamalarında restorasyonu “Tasavvuf Müzesi” olarak sürdürdüklerini açıklamıştı. İmamoğlu "bölgenin ruhuna uygun etkinlikler" vurgusu yaparak Eyüp Sultan'ın manevi iklimine değinmişti.

İmamoğlu’nun 24 Ekim 2019 tarihli paylaşımında, “Feshane’de devam eden restorasyon çalışmalarını inceledik… Bu tarihi yapı Tasavvuf Müzesi ve bölgenin ruhuna uygun etkinliklerin yapılacağı bir kültür merkezi olacak.” demişti.

GİTTİ TASAVVUF GELDİ ‘ART’ ‘SANAT’

Ancak restorasyonun bitme aşamasında tasavvuf lafzı birden yok edildi.

İmamoğlu, 23 Mayıs 2023’te Feshane’ye “Art-İst” adı verildiğini ve “sanat merkezi” olarak faaliyet yürüteceğini duyurdu.

Daha önceki sözünü yutan İmamoğlu’nun paylaşımında, “İstanbullulara güzel bir haberim var. Art-İst Feshane Sanat Merkezi çok yakında açılıyor. Eyüpsultan’daki tarihi feshane fabrikasını özenle restore ettik. İçinde müze, sergi alanı, kütüphane, etkinlik alanları, kafe, restoran ve açık hava konser alanı yer alacak.” ifadeleri kullanıldı.

İmamoğlu'nun 14 Haziran'da yaptığı "Çok çalıştık, Feshane’yi yeniledik. Yakında açıyoruz." şeklindeki paylaşımda, Feshane'nin heykellerle donatıldığı ve adeta 'jurassic park'a dönüşyürüldüğü görüldü.

HER YER HEYKEL

Kısa süre sonra ise Tasavvuf Müzesi diye başlanıp “Art-İst” yapılan mekanın içerisinin ucube heykellerle doldurulduğu ortaya çıktı.

Ekrem İmamoğlu, Art-İstanbul Feshane Sanat Merkezi’nin açılışını 22 Haziran'da yaptı.

BU MU RUHA UYGUNLUK?

İBB Başkanlığına seçildiği ilk yılda "bölgenin ruhuna uygun etkinlikler" sözüyle Eyüp Sultan'ın manevi iklimine vurgu yapan Ekrem İmamoğlu, Tasavvuf Müzesi sözünü unuttuğu gibi etkinlikleri de manevi ruha aykırı olarak belirledi.

Art-İstanbul Feshane Sanat Merkezi'nde yer alan tabloların bir tanesinde "Bugün kendimi peygamber gibi hissettim" şeklinde skandal ifade yer alıyor.

Bir diğer bölümde ise LGBT eşcinselliğinin propagandası yapılıyor.

Tabloların birçoğunda müstehcen çizimler bulunuyor.

İşte o skandal görüntüler...

EYÜP SULTAN'A KARŞI SAZLI SÖZLÜ DANSLI AÇILIŞ KONSERLERİ!

İBB, 24 Haziran’da ise Feshane’nin açılış etkinliği kapsamında Duman ve Sena Şener’in konser vereceğini duyurdu.

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı, konser etkinliğini şöyle duyurdu:

Eyüp Sultan Hazretleri’nin kabrinin bulunduğu bölgede yer alan Feshane’de konserle açılış etkinliği gerçekleştirilmesi, bölgenin manevi dokusuna yönelik suikast olarak değerlendirildi.

‘REZİL’LİK

Feshane’de konser vereceği duyurulan Duman grubunun ‘Rezil’ adlı şarkısında İslami değerlerle alay edilmişti. Rezil şarkının sözlerinde, Kur’an-ı Kerim’de yer alan İhlas Suresi’ndeki ‘Lem yelid velem yûled’ ayeti tahrif edilerek, ‘lemyelit ve löp yutar’ şeklinde seslendirilmişti.

İşte o Duman grubu, İmamoğlu tarafından Eyüp Sultan’da konsere çıkarılacak. Duman’ın İBB kasasından ne kadar ücret alacağı ise kamuoyuna açıklanmadı.

İhlas Suresi'yle 'Rezil' sözlerle dalga!İhlas Suresi'yle 'Rezil' sözlerle dalga!

______________

HEM MANEVİ HEM KÜLTÜREL MİRASA DARBE

Eyüp Sultan’ın manevi iklimine darbe vuran İBB, 16 asırlık Şerefiye Sarnıcı’nın da kültürel mirasını zedelemişti. İBB’nin AK Parti döneminde restore edilip 2018 yılında açılan Fatih ilçesindeki tarihi Şerefiye Sarnıcı ticari metaya dönüştürülmüştü. İmamoğlu yönetiminin, daha önce hat sergisi gerçekleştirilen sarnıçta gece kulübü görüntüsüyle otomobil lansmanı düzenlediği ortaya çıkmıştı.

Skandalı HABER7, “İstanbul'un kültürel dokusu böyle yok ediliyor: İBB'den 16 asırlık sarnıçta araba lansmanı” başlıklı haberiyle gündeme taşımıştı.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 254
  • Bülent DUMAN 7 ay önce Şikayet Et
    buna engel olmayanlarında allah bildiği gibi yapsın inşallah.
    Cevapla
  • Don Kişot 9 ay önce Şikayet Et
    Saadet Partisinin değerli büyüklerinin de heykelleri yer almalıdır. Noel Baba Temel in heykelleri ve geyikleri heryeri süslemelidir.
    Cevapla
  • rifki kumbasar 10 ay önce Şikayet Et
    hiç boyle resimler asilirmi bu koşelere kişi iş için değil macera için gelir her tarafi berbat edip geçer çunku o kişiş oyle eğitim almiştir yaziklar olsun sana imamoğlu soy adini değiştir imam oğlu
    Cevapla
  • Vatandaşın biri 10 ay önce Şikayet Et
    Imamoglu kendine yakışanı yapıyor. Peki bu dezanformasyon ,dini ve milli degerlerin yok edilmesi İstanbullularin hoşuna gidiyor mu ,kendilerine yakıştırıyorlar mı ? Dogma büyüme bir İstanbullu olarak "Yazıklar olsun bu anlayışa,yazıklar olsun bunlara destek verenlere " diyorum.
    Cevapla
  • Hasan 10 ay önce Şikayet Et
    Chp li Eko ya oy veren Müslüman eseriniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi
Ali Koç'tan, TFF ve Galatasaray'a çok ağır sözler!