İmamoğlu'nun rezil sergisine karşı 130 STK bir arada! Yüzlerce kişi Feshane'ye yürüdü

Eyüpsultan’ın manevi atmosferine hançer saplayan İBB’nin, tarihi Feshane binasının konseptini değiştirerek başlattığı sergi rezaleti tepkilere rağmen 3 haftadır devam ederken bir protesto eylemi daha gerçekleştirildi.

GİRİŞ 16.07.2023 16:13 GÜNCELLEME 17.07.2023 17:37
Bu Habere 158 Yorum Yapılmış

Peygamber Efendimiz’in mihmandarı Ebu Eyyub El-Ensari’nin kabrinin yer aldığı Eyüpsultan ilçesi yıllardır maneviyatı yüksek etkinliklere ev sahipliği yapıyordu. Osmanlı yadigarı tarihi Feshane binasında özellikle Ramazan ayında çeşitli merasimler tertiplenerek ilçeyi ziyaret edenler için dini ve milli organizasyonlar gerçekleştiriliyordu.

Ta ki CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ele geçirdiği tarihe kadar…

İBB’nin AK Parti döneminde “Tasavvuf Müzesi” olarak tadilatı başlanan Feshane-i Amire binasındaki çalışmaların üzerine karabasan gibi çöken CHP’li Ekrem İmamoğlu yönetimi, geçtiğimiz ay Feshane’yi “Art İstanbul Sanat Merkezi” adı altında açtı.

 İmamoğlu 'Tasavvuf Müzesi' dedi konser merkezi yaptı! Eyüp Sultan'ın maneviyatına hançer İmamoğlu 'Tasavvuf Müzesi' dedi konser merkezi yaptı! Eyüp Sultan'ın maneviyatına hançer

İmamoğlu’nun seçildiği ilk yıl “bölgenin ruhuna uygun etkinlikler” yapılacağını söylediği Feshane’deki ilk icraat olarak “Ortadan Başlamak” isimli sergi düzenlendi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sergideki gayriahlaki tabloları böyle incelemişti.

Adeta rezaletin bini bir para olan sergide LGBT propagandası, dini değerleri aşağılayan ifadeler, İngilizce mahyalı cami önünde dansözler, cinsel ilişki çizimlerinin bulunduğu tablolar, ucube ve çıplak heykeller, polis düşmanlığı içeren görseller, satanizm sembolleri, sosyalizm/komünizm övgüsü gibi akıl almaz içeriklere yer verildi.

İBB TEPKİLERE ALDIRMADI, VATANDAŞLAR BİR KEZ DAHA FESHANE'YE YÜRÜDÜ

22 Haziran’da İBB Başkanı İmamoğlu’nun açılışını yaptığı rezil sergiyle ilgili toplumun her katmanından tepki üstüne tepki gelmesine rağmen aldırış edilmiyor. Bayram sürecinde 3 günlüğüne kapatılan sergi daha sonra yeniden açılmıştı.

Çıplaklık, ahlaksızlık ve paganizm kokan sergiyle ilgili bir protesto eylemi daha gerçekleştirildi.

İmamoğlu’nun sergisine karşı birleşen 130 sivil toplum kuruluşu, bugün Feshane önünde eylem yaptı. Bugün saat 14.00’te gerçekleştirilen geniş çaplı protesto gösterisinin ardından basın açıklaması yapıldı.

Eyülsultan’ın maneviyatına sahip çıkmak üzere onlarda duyarlı vatandaşın katılım sağladığı eyleme Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu öncülük etti. Eylemde; Türkiye Aile Meclisi Platformu, Dünya Çocuk Hakları Derneği, Dünya İyilik Derneği, Millet İradesini Savunanlar ve Adalet Konseyi gibi sivil toplum kuruluşu temsilcileri de hazır bulundu.

TEPKİMİZ SANATA DEĞİL PESPAYELİĞE

Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu Başkanı Kürşat Mican, "pespayelik" ve "iğrençlik" olarak nitelediği sergi dolayısıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulundu. "Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz" diyen Kürşat Mican, tepkileri 'sanat karşıtlığı' diye çarpıtan kesimlere de itirazda bulundu. Mican, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Biz sanat düşmanı değiliz. Biz siyaset için burada değiliz. Milli ve manevi değerlerimiz için buradayız. İçerideki sergide sözde sanat adı altında sergilenen İslam’a hakaret var, cami önünde dansöz oynatılan tablolar var, LGBT propagandası yapan tablo var, Gezi kalkışmasına güzelleme yapan tablo var, polisimize nefret içeren tablo mevcut, satanizmi paganizmi öven figürler içeride. Sosyalizmi, komünizmi öven ve reklamını yapan tablolar yine içeride mevcut. Bizim burada tepkimiz, içeride sanat adı altında yapılan iğrençliğedir, pespayeliğedir."

MANEVİ BÜYÜKLERİMİZE SAYGISIZLIK

Mican, şöyle devam etti:

"Burası Eyüpsultan. Maneviyatı çok yüksek bir ilçe. Başta Eyüp el Ensari hazretleri ve birçok alim, veli, büyük zatlar medfun bulunmakta. Burada bu manevi büyüklerimize büyük saygısızlık yapılmakta. Biz sanatın ne demek olduğunu biliyoruz. Ecdadımızdan biliyoruz. Süleymaniye’ye, Selimiye’ye, Sultanahmet’e gidin, ecdadımızın sanatlarını görün."

Eylemde yaptığı konuşmasında Mican, "Ekrem İmamoğlu burada Eyüpsultan’da namaz kıldı, ibadet etti, dua etti. ‘Milli ve manevi değerlere bağlıyım’ dedi. Ama içerideki sergiyi gezmemiş sanırım. İçerideki sergiyi gezip görse nasıl bir pespayelik olduğunu görecek." dedi.

MİLLETLE KARŞI KARŞIYA GELME İMAMOĞLU

Mican, sözlerini şöyle tamamladı:

"Buradaki eylemi çarpıtmamak, manipüle etmemek gerekir. Biz buradaki serginin kaldırılmasını istiyoruz. Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz Ekrem İmamoğlu. Bu sergiyi açacaksan Roma’da aç, başka yerde aç ama Eyüpsultan’da açma. Millete daha fazla direnme. Milletle karşı karşıya gelme. Buradaki sergi kalkana kadar bu eylem devam edecek.”

SUÇ DUYURUSU YAĞDI

Eylem sonrasında İstanbul Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verilmek üzere imza kampanyası başlatıldı.

SEYRETME İPTAL ET

İBB'nin sergisine yönelik 27 Haziran'da bir protesto eylemi daha yapılmıştı. Sergiye karşı bugün tarihi Feshane binası önünde bir araya gelen hukukçular, gazeteciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda duyarlı vatandaş İBB’ye tepki göstermişti.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 158
  • Ünal 9 ay önce Şikayet Et
    Şaşırdık mı? Türk ve Müslüman olmayanlar kendi kültürlerini empoze etmeye çalışıyor. Ekomannis Papazoglundan Türk ve İslam kültürünü ifşa edecek değil ya...
    Cevapla
  • iyiki varsın imamo 9 ay önce Şikayet Et
    bankamatikçi ibb den kovulan arap artığı bedevi soylarının hepsinin maması kesilince protestoya başlamışlar. şaşaırmadık bu haramilerden her şey beklenir
    Cevapla
  • Ben 9 ay önce Şikayet Et
    Bol parçası
    Cevapla
  • necmettin 9 ay önce Şikayet Et
    bari soyadını değiştirsin
    Cevapla
  • neşe 9 ay önce Şikayet Et
    Ahlaksızlık, sergi değil terör eylemi sapkınlık herşey var, yazıklar olsun..
    Cevapla
  • İdo 9 ay önce Şikayet Et
    Devlet ne işe yarar sadece zammı yapar milletin içine akıtılan bu zehirleri görmezlermi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var