İBB'nin Feshane'deki rezil sergisine soruşturma... 'Biz yaptık' diyen çıkmadı!

İBB Başkanı İmamoğlu’nun “Tasavvuf Müzesi yapacağız” dedikten sonra ‘Artistanbul’ adıyla açıp gayriahlaki sergi düzenlediği Feshane skandalıyla ilgili harekete geçildi.

GİRİŞ 05.09.2023 15:49 GÜNCELLEME 05.09.2023 15:50
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Feshane’de müstehcenlik ve sapkınlık içeren figür, heykel ve fotoğraflarla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında soruşturma başlattı. Artistanbul Feshane’de “Ortadan Başlamak” adı altında gerçekleştirilen sergiyle ilgili “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama” suçundan soruşturma açıldığı öğrenildi.

REZALETİN SORUMLUSU KİM?

Yesevi Alperenler Teşkilatı Derneği’nin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Kültür AŞ yetkilisinin ifadesine başvurdu. Ancak İBB’den tuhaf bir karşılık geldi. DHA’nın haberine göre Kültür AŞ yetkilisinin, Ortadan Başlamak isimli sergi konusunda mesuliyetinin olmadığını söylediği kaydedildi.

Bunun üzerine savcılığın, söz konusu serginin organizasyon ve düzenlenmesinden sorumlu kişilerin tespit edilmesi için İBB Genel Sekreterliğine yazı gönderdiği bildirildi.

__________________

İBB’nin AK Parti döneminde “Tasavvuf Müzesi” olarak tadilatı başlanan Feshane-i Amire binasındaki çalışmalar, 2019 yılında CHP’nin yönetimi ele geçirmesi üzerine farklı bir alana evrildi. CHP’li Ekrem İmamoğlu yönetimi, 22 Haziran 2023’te Feshane’yi “Art İstanbul Sanat Merkezi” adı altında açtı.

İmamoğlu’nun seçildiği ilk yıl “bölgenin ruhuna uygun etkinlikler yapılacağını” söylediği Feshane’deki ilk icraat “Ortadan Başlamak” isimli sergi düzenlenmesi oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sergideki gayriahlaki tabloları böyle incelemişti.

Sergide LGBT propagandası, dini değerleri aşağılayan ifadeler, İngilizce mahyalı cami önünde dansözler, cinsel ilişki çizimlerinin bulunduğu tablolar, ucube ve çıplak heykeller, polis düşmanlığı içeren görseller, satanizm sembolleri, sosyalizm/komünizm övgüsü gibi içeriklere yer verildi.

Rezil sergiyle ilgili toplumun her katmanından tepki gelmiş ve Feshane önünde 2 kez protesto eylemi gerçekleştirilmişti.

 İmamoğlu 'Tasavvuf Müzesi' dedi konser merkezi yaptı! Eyüp Sultan'ın maneviyatına hançer İmamoğlu 'Tasavvuf Müzesi' dedi konser merkezi yaptı! Eyüp Sultan'ın maneviyatına hançer

İmamoğlu'na büyük protesto: Feshane'deki rezilliği seyretme, iptal et!İmamoğlu'na büyük protesto: Feshane'deki rezilliği seyretme, iptal et!

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 163
  • isim önemli değil 10 ay önce Şikayet Et
    ama burda eleştiri yapanların hepsi trol hepsi sahte hesaplar.inanmayın güvenmeyin.bunlar sizi gaza getirip ağzınızı bozdurup para kopartmak.yani hem trollikden yolunu bulacak hemde hakaret davası adı altında.gözünüzü 4 açın.prim vermeyin lağımcılar
    Cevapla
  • A.A.A 10 ay önce Şikayet Et
    İmamoğlu İSTİFA.!!
    Cevapla
  • Kızılelma 10 ay önce Şikayet Et
    Rezilliklerini bile sahiblenmiyorlar.Yazıklar olsun.
    Cevapla
  • halk 10 ay önce Şikayet Et
    lain şeytanın hizmetkârlari, hepinizi Allaha havale ediyorum. Rabbım sizi bildiği yapsın. edepsiz ve ahlaksızlar. milletinde ahlakını bozmak için çabalıyorlar.
    Cevapla
  • yavuz 10 ay önce Şikayet Et
    yahu bu nasıl sanat başkan suçmu bilmiyorum ama Allaha havale yapavak bir şeş yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024 Paris Olimpiyat oyunları açılış töreninde LGBT propagandası!
Geçmişten günümüze Türk devletleri hangileri: Milattan öncesine dayanıyor