Metrobüs yolu eridi! Vatandaş İBB’ye isyan etti: Memnun değiliz!

İstanbul'da metrobüs hattında yol eridi. Asfaltta yaşanan bozulmalar nedeniyle araçlar güçlükle ilerledi. İstanbullular Ekrem İmamoğlu'na isyan etti: Belli noktalarda yolculuk esnasında zıplıyor otobüs. Yolun bakımından memnun değiliz.

GİRİŞ 07.07.2023 16:58 GÜNCELLEME 08.07.2023 11:37
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

İstanbul ulaşımında kilit rol oynayan metrobüs yollarında bozulmalar meydana geldi. Özellikle Okmeydanı-Perpa bölgesinde, asfaltın bir kısmının eridiği, bazı noktalarda çukurlaşmalar oluştuğu görüldü. Metrobüsü kullananlar da yollardaki bozulmalardan şikayetçi olduklarını belirtti.

"SÜREKLİ KASİS VARMIŞ GİBİ HİSSEDİYORUZ"

Yolculardan Seher Özyurt, "Yolda giderken sürekli hareketlilik, bir iniş çıkış, sürekli kasis varmış gibi hissediyoruz. Çalışmalar olduğu zaman yolcu açısından yoğunluk oluyor kalabalık aynı şekilde devam ediyor. Trafiksiz olması açısından çocuklarımızla olduğumuz zaman metrobüsü tercih ediyoruz, yoğunluk azaltılırsa, yollara bakım yapılırsa çok iyi olur" dedi. Yolculardan Serhat Çelik ise  "Metrobüsü aralıklı olarak kullanıyorum genelde işe giderken minibüs kullanıyorum. Belli noktalarda yolculuk esnasında zıplıyor otobüs. Yolun bakımından çok da memnun değiliz, bakımların yapılması lazım" diye konuştu.

'BEYAZ YOL' İLE KAPLANACAK

İBB ise 'Beyaz Yol' uygulamasında Cevizlibağ-Yenibosna arası tamamlandığını hattın Zincirlikuyu-Şehit Mustafa Cambaz ve Beylikdüzü Son Durak-İBB Sosyal Tesisleri güzergahında yenileme çalışmalarına başladığı belirtti.  Çift yönlü toplam 42 kilometrelik yol sökülerek 'Beyaz Yol' ile kaplanacağı kaydedildi. Avrupa yakasındaki toplam 58 kilometrelik metrobüs yolunun beton malzemeyle kalıcı olarak yenileceği vurgulandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'den yapılan açıklamada,  proje ile metrobüs hattında 21 yıl boyunca bozulma ve deformasyon olmayacağı kaydedilirken "her yıl 2 defa yapılan bakım çalışmasına gerek duyulmayacak. Bakım maliyetleri ortadan kalkacak" denildi.

" BETON DÖKÜMÜNÜN OLDUĞU İSTASYON 36 SAAT KAPALI KALACAK"

Açıklamada, "İBB birimleri iki ekip olarak çalışmalarını yürütecek. Bir ekip çift yönlü uzunluğu 18,5 kilometre olan Zincirlikuyu- Şehit Mustafa Cambaz arasındaki 12 durakta çalışma yapacak. İkinci ekip de 23,7 kilometrelik Beylikdüzü Son Durak ile İBB Sosyal Tesisleri arasındaki 14 duraklı güzergahı yenileyecek. Toplamda 26 durak arasındaki 42 kilometrelik alan 'Beyaz Yol' ile kaplanacak. Vardiyalı şekilde aralıksız şekilde ilerleyecek çalışmalar 120 günde tamamlanacak.  Beton dökümünün olduğu istasyon, çalışma güzergahında 36 saat kapalı kalacak. Metrobüs bu istasyonu tek yönde pas geçecek. Yolcular bir sonraki istasyondan ters istikamete ücretsiz şekilde geri dönüş yapabilecek. Bu durum metrobüs içinden anonslarla, istasyonlarda duyurularla yolculara hatırlatılacak. Duraklarda yönlendirme tabelaları olacak" bilgileri yer aldı.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 101
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Metrobüs yolunu 5m kazıp yere gömün, üzerini kapatıp araç trafiğine açın. Böylece bu hat üzerindeki araç trafiğini çok rahatlamış olursunuz. Metrobüs hattını raylı sisteme de geçirebilirsiniz.
    Cevapla
  • ismet 9 ay önce Şikayet Et
    pandemi tarihi fırsattı yol yapmak için aylarca sokaklar boştu o gün yapamayan bu gün nasıl yol yapacak 4 saat kapalı metrobüs yalan dolan işler
    Cevapla
  • Ahmet 9 ay önce Şikayet Et
    Bekleyin hersey güzel olacak İstanbul siz getirdiniz
    Cevapla
  • SİHA İHA KAAN 9 ay önce Şikayet Et
    ya bırakın istanbulu istanbulluyu kendileri ekremin yalanlarına kandılar şimdi şikayet ediyorlar ve hala yine hizmet etmeyen cehepe zihniyetine oy vermeye eşşek heykelini seve seve gidiyorlar.
    Cevapla
  • Mehmet Turgut 9 ay önce Şikayet Et
    Hani Liyakat liyakat diye bağırıyorlardı ya ! Alın size liyakat tepe tepe kullanın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!