FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni ve eşi tutuklandı!

İstanbul'da FETÖ operasyonunda yakalanan 4 şüpheliden Selman Gülen ve eşi Nur Gülen tutuklandı.

GİRİŞ 18.07.2023 01:37 GÜNCELLEME 18.07.2023 01:39
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile koordineli yapılan operasyonda yakalanan örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni, firari Selman Gülen’in yanı sıra bu şüphelinin eşi Nur Gülen, onun babası Bekir Öztürk ve annesi Mine Öztürk’ün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Son dakika: Teröristbaşı Gülen'in yeğeni Selman Gülen İstabul'da yakalandı!Son dakika: Teröristbaşı Gülen'in yeğeni Selman Gülen İstabul'da yakalandı!

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Selman ve eşi Nur Gülen nöbetçi hakimlikçe tutuklanırken Bekir ve Mine Öztürk adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Söz konusu operasyonda Sancaktepe'de örgüt tarafından gaybubet evi olarak kullanılan bir adrese baskın düzenlenmişti. Operasyonda örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni, firari Selman Gülen’in yanı sıra bu kişinin eşi Nur Gülen, onun babası Bekir Öztürk ve annesi Mine Öztürk gözaltına alınmıştı.

YEĞEN GÜLEN'İN HALEN ÖRGÜTÜN FİNANS YAPILANMASINDA FAALİYET GÖSTERDİĞİ TESPİT EDİLDİ

Yakalanan 4 şüphelinin yaklaşık 1 yıldır gaybubet evinde saklandıkları, firari zanlıların örgüt liderinin talimatıyla Bank Asya’ya para yatırdıkları, örgütün dernek ve vakıflarında yönetici pozisyonunda görev aldıkları, örgütün tepe yönetiminde bulunan kişilerle irtibatlı oldukları, haklarında örgüt mensubu olduklarına yönelik beyanlar bulunduğu belirtilmişti.

Selman Gülen’in halen örgütün finans yapılanmasında faaliyet gösterdiğine dair bulgular tespit edilmişti.

Adreste gerçekleştirilen aramalarda çok sayıda dijital materyal ile 14 bin dolar, 560 Estonya kronu ve farklı kişilere ait iki pasaport ele geçirilmişti.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Bu hain alçak,in amma da yeğeni varmış, ne olur sehit ailelerinin, bir parça hatırı için, Asın bu şeytan soylarini,, Gaziantep ❤️❤️❤️
    Cevapla
  • Fetö 9 ay önce Şikayet Et
    Bir tutturmuşsunuz fetö fetö asıl sıkıntı CHP ve dhkcp...
    Cevapla
  • İnanmayın 9 ay önce Şikayet Et
    Bunlar bilerek kendilerini yakalatıyorlar. Yeni kanunla az bir zaman kapalı ceza evinde kalıp, açık ceza evine geçtikten sonra hayatlarına devam ediyorlar. Güzel bir uygulama.
    Cevapla
  • misafiriz 9 ay önce Şikayet Et
    Yokmu hapishanelerde
    Cevapla
  • Molla 9 ay önce Şikayet Et
    ....hala mı reziller.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar