Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 1240 canlı arı ele geçirildi

Gümrük muhafaza ekiplerince, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki bagaj kontrolünde karniyol cinsi 1240 canlı arıya el konuldu.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 1240 canlı arı ele geçirildi
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 1240 canlı arı ele geçirildi
GİRİŞ 19.07.2023 10:55 GÜNCELLEME 19.07.2023 11:17
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Gümrük muhafaza ekiplerince, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki bagaj kontrolünde karniyol cinsi 1240 canlı arıya el konuldu.

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, yurt dışından Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen yabancı uyruklu bir kişinin, şüphe üzerine bagajları fiziki kontrole tabi tutuldu.

Yapılan kontrollerde, 205 şeffaf kutu içinde toplam 1240 karniyol cinsi canlı arı bulundu.

Arılar, koruma altına alınması için Pendik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne teslim edildi.

​​​​​​​Öte yandan arıların ırkını araştıran ekipler, bu ırkın çevre koşullarına daha çabuk adapte olduğunu ve ilkbahar döneminde daha kısa zamanda çoğaldığı için bal ve polen veriminin diğer ırklardan yüksek çıktığını belirledi. Bu nedenle söz konusu arı ırkının kaçakçıların faaliyetlerine konu olduğu tespit edildi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Arıcı 9 ay önce Şikayet Et
    Gerçekten yerinde müdahale olmuş, bu ikliminin uygun olmayan arılar Kendi ırklarınmizi melezliyor ve bu ırklar iklime adeptasyon olmadığı için toplu koloni ölüm olasılığı artıyor, sürdürebilir değil, bir arıcı olarak yazıyorum,
    Cevapla
  • MACKALI 61 9 ay önce Şikayet Et
    Ya birakin adami yeti$tirsin bu ne yani ayip be.
    Cevapla
  • zafer gülten 9 ay önce Şikayet Et
    adamlar yurdumuza faydalı iş yapmışlar,dahane,iyi balın kilosu altın gibi.hem o arılar gümrükçülerin elinde ölür,arı işinden anlıyanlara teslim edilmeli.
    Cevapla
  • vatandas 9 ay önce Şikayet Et
    adama destek verip yaygınlaştıralım o halde :D
    Cevapla
  • Başkentli 9 ay önce Şikayet Et
    Fitneyi uyandırmamak lazım ey müslüman,hidayet dilerim,yoksa siz bilirsiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...