Bakan Göktaş'tan süresiz nafaka açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, süresiz nafaka uygulamasının kabul edilebilir olmadığını belirterek uygulama üzerinde çalıştıklarını söyledi.

GİRİŞ 26.07.2023 19:57 GÜNCELLEME 27.07.2023 10:20
Bu Habere 305 Yorum Yapılmış

Ankara'da gazetecilerle bir araya gelen Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Süresiz nafaka uygulamasını eleştiren Bakan Göktaş, 6284 sayılı kanuna ilişkin de açıklamalarda bulundu. 

6284'ÜN DEĞİŞTİRİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un değiştirilmesinin söz konusu olmadığını bildirdi. Ancak süresiz nafaka uygulamasını eleştiren ve hakim-savcılara akademide bu konuda ders verilmesi gerektiğini belirten Göktaş, “Süresiz nafaka bence adil bir durum değil” dedi.

"SÜRESİZ NAFAKA KABUL EDİLEBİLİR OLAMAZ"

Binlerce mağduru bulunan süresiz nafaka uygulamasına da değinen Bakan Göktaş, bu uygulamanın kabul edilebilir olmadığını söyledi. Bakan Göktaş, "Diğer yandan karardan kaynaklı bazı mağduriyetler doğuyorsa bunları ele almak lazım. Ben süresiz nafaka konusunu da önemsiyorum. Bazı insanlar 1990’lı yıllarda evlenmiş. Süresiz nafaka ödemek gibi uygulama kabul edilebilir olamaz. Dolayısıyla bunu da ele almak ve buna da dikkat etmek lazım. Eğer bir mağduriyet oluşuyorsa üstesinden gelmek lazım. Diğer bakanlıklarımızla da bu konunun üzerinde çalışmayı hedefliyoruz." açıklamasında bulundu. 

"DERS OLARAK VERİLMESİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Bakanlığın 'Aile' Bakanlığı olduğunu ve herkesin yanında olacaklarının altını çizen Bakan Göktaş, mağdur olan erkeklerin de yanında olacaklarını belirtti. Süresiz nafaka uygulamasının adil olmadığını söyleyen Göktaş, "Bu durumun gerçekten önemli bir şekilde ele almaması lazım. Süresiz bir nafaka sizin için adil mi? Açıkça sormak istiyorum. Tabii ki mesela uygulamadan kaynaklandı. O yüzden Adalet Bakanımız ile görüştüğümüzde bu nafaka konusunu, 6284 konusunu ve bizim bakanlığımızı ilgilendiren boyutlarını ele aldık. Bunun Adalet Akademisinde ders olarak verilmesini düşünüyorum. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Hakimler ve savcıların bu konuyu özel ders olarak Adalet Akademisinde ele alabilirler. Kanun değişmeyecek." ifadelerini kullandı. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 305
  • edip 8 ay önce Şikayet Et
    ara ara gündeme gelen konulardan biri, arada hacizle çocuk görme gündeme gelir arada da bu konu gündeme gelir ama değişen birşey yok. Kadın ne özelliği varsa şımartılır ve o şımarıklıkla evini yuvasını dağıtır, sonra da düz mantık erkek cinnet geçirir olmayacak zararlar verir. bu mu sizin çekirdek aileniz? kimse evlenmez artık, aklı olan imza atmaz dost hayatına teşvik var resmen :)
    Cevapla
  • Tariik 9 ay önce Şikayet Et
    Bence KADININ BEYANI ESASTIR aynen kalmalı hatta.! Kapsamı genişletilmeli mutlaka nasılmı. Kadının Kadına karşı söylediği beyanıda Esastır olmalı. Yani bir Kadın diğer mevkisi kimliği görevi ne olursa olsun başkaları için Kadın erkek farketmeksizin ne Diyorsa delil aramaksızın hemen o kişi yada kişilere uzaklaştırma verilsin. İşte bu güzel bir uygulama olur. Kıtalar arası göç yaşanr
    Cevapla
  • Soysalldağçimen 9 ay önce Şikayet Et
    Çin işkencesinden sonra tarihe geçecek kara bir insanlık suçu süresiz nafaka erkeğe yapılan zulümdür. Sebep ne olursa olsun boşandın. Süresiz ömürlük garanti gelirin yokken. Süresiz nafaka ödemek. Ödeyemeyen avkatlık ücreti yargı harçları artar nafaka sebepli hapis yatar kimmi erkek. Kusurlu eş kadında süresiz nafaka ödesin niye süresiz nafaka ödeyen kadın yok. İnsan haklarınaa başvurulm
    Cevapla
  • Akıl ne nimet 9 ay önce Şikayet Et
    Yok öyle olmuyor kadın erkek suç işlediğinde aynı muameleye Tabi oluyor akıl daha nesi bu kanun sadece erkek ve kadının gördüğü kimsenin olmadığı durumda Kadın erkek birbirini suçladığında Mağdur olan taraf kadın olduğu için söylenmiş bir hüküm Anladın mı hayatı boyunca kadınları paspas yapanlara zor geliyor tabii
    Cevapla
  • edip 8 ay önce Şikayet Et
    kadında da erkekte de aynı akıl var, o zaman neden erkek kadına bakıyor? kadın neden ayrıcalıklı? 1 gün evli kal sonra adam baksın sana, e o zaman sen daha akıllısın senin nafakaya ihtiyacın yok be bacım.. sizin gibilerle evlenen bizler aptalız tabi ki..
    Cevapla
  • hakan 9 ay önce Şikayet Et
    "kadın beyanı esastır" ve "süresiz nafaka" dinen zulümdur
    Cevapla
  • Dedekfifyorum 9 ay önce Şikayet Et
    İnsan haklarına başvurmalı erkeğe yapılan süresiz zulüm bitmeli. Kadın hakları var. Erkek haklarıda olmalı. Süresiz neden cinayet suçumu işlemiş. Anlaşamadı boşanıldı erkek suçlu kadın beyanı esas öde dur. neymiş bazı koşullar olursa nafaka düşermiş. İyide boşanan farklı şehirdeki eski eşi takipmi edecek adam nerden bilsin biriylemi yaşıyor kadın yada evmiras aldımı diye dedektifmi tutak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İslam Memiş altın için uyardı: Her şey değişecek!
Başkent Ankara'yı sağanak vurdu! Cadde ve sokaklar göle döndü