İstanbul barajları alarm veriyor

İstanbul'da barajlar alarm veriyor. Kente su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 36'ya düştü. İSKİ verilerine göre bu rakam son 9 yılın en düşük seviyesi.

GİRİŞ 06.08.2023 14:29 GÜNCELLEME 06.08.2023 14:38
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul'da Ömerli Barajı yüzde 68,8 ile en yüksek doluluğa sahipken, kurumaya yüz tutan Pabuçdere Barajı'nda su oranı yüzde 4,26 olarak ölçüldü.

Drone ile havadan çekilen görüntüler de barajlardaki su seviyesinin azaldığını ve toprak kısımlarda çatlaklar oluştuğunu gösteriyor.

İstanbul'da geçtiğimiz yıl baraj doluluk oranı ise yüzde 65,29'du.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Kilis 8 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'yi ve İstanbul'u yabancılara teslim ettiniz. İpini koparan soluğu Türkiyede alıyor. Üljem sahipsiz , işgal altında. Bu kadar kaçak dıldurursanız, amacınız ne onu da bilmiyoruz, bunlara su ve gıda mı dayanır. Biraz mantıklı olun ülkemize acıyın, yıkmayın, Suriye Irak örneğini gözünüzü açmıyorsa daha ne açacak
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    habire zam yapmasını biliyorlar birazda yatırım yapsınlar
    Cevapla
  • Yılmaz 8 ay önce Şikayet Et
    Sorunlar dertler büyük. Bu arada başkanı gören var mı
    Cevapla
  • Yalniz 8 ay önce Şikayet Et
    Baskanla ne alakası var,başkan mi yağmur yağdırıyor ...
    Cevapla
  • MUHALİF 8 ay önce Şikayet Et
    Allah'ın izniyle bu yıl kış iyi geçecek dolar inşallah.
    Cevapla
  • Mehmet Faik EREZKAN 8 ay önce Şikayet Et
    Deniz suyunu tatlı suya çevirmeden bu iş düzelmez bilim adamları cayır cayır haykiriyorlar iklim değişti diye biran önce yatırım yapılıp tedbir almak lazım yoksa bu gidişle durumumuz perisan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama