SMO Sınır Tugayları'ndan, yasa dışı geçişe izin yok

Suriye Milli Ordusu (SMO) bünyesinde, insan kaçakçılığını sınır ötesinde durdurma amacıyla oluşturulan 'Sınır Tugayları', ilk 8 ayda çeşitli terör örgütü mensuplarının bulunduğu 12 bin 506 kişinin Türkiye'ye yasa dışı geçişini önledi.

GİRİŞ 05.09.2023 11:13 GÜNCELLEME 05.09.2023 11:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

MİT öncülüğünde SMO bünyesinde, terörle mücadelede olduğu gibi insan kaçakçılığını da sınırın ötesinde durdurma amacıyla 2021 yılında Sınır Tugayları oluşturuldu. Sınır Tugayları, kurulduğu günden itibaren, DEAŞ ve PKK/YPG'den özgürleştirilen Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekat alanlarında birçok operasyona katıldı.

Sınır Tugayı birlikleri, Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmek isteyenleri engellemenin yanı sıra, kaçak geçişleri organize eden şüphelilerin yakalanması, geçiş güzergahlarının tespiti ve kullanılamaz hale getirilmesi gibi konularda diğer kolluk kuvvetleri ile iş birliği içerisinde hareket ederek, yasa dışı geçişlerin engellenmesinde etkin rol oynadı.



Sınır hattı boyunca görev yapan Sınır Tugayı birliklerinin bu yıl yaptığı çalışmalarda ilk 8 ayda, aralarında PKK/YPG ve DEAŞ başta olmak üzere çeşitli terör örgütü mensuplarının da bulunduğu 12 bin 506 kişinin yasa dışı yollarda Türkiye'ye geçişi, Suriye topraklarında engellendi.



SMO bünyesindeki birliklerin yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçmeye çalışan bir grubu takip edip yakaladığı anlar dron kamerasına yansıdı. Görüntüde, Sınır Tugayı birliklerinin Türkiye sınırına doğru harekat halinde olan grubu araçla takip ettiği, sonra da yakaladığı görüldü.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • traladamanya 8 ay önce Şikayet Et
    Ver 500 dolar kelle başı geçer mi geçmez mi görürsün
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD silah pazarını Türkiye’ye mi kaptırdı?
İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan tarihi İsrail kararları