Kayserili annelerden Diyarbakır annelerinin oturma eylemine destek

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları ve Erciyes Kadın Platformu üyeleri, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP il binası önünde evlat nöbetleri 5. yılına giren Diyarbakır annelerine destek için oturma eylemi yaptı.

GİRİŞ 06.09.2023 14:15 GÜNCELLEME 06.09.2023 14:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Bürüngüz Camisi önünde bir araya gelen kadınlara, erkekler de destek verdi.

Cami önünde oturan kadınlar "Anaların sessiz çığlıkları vicdanlarınıza sesleniyor", "Anneler teröre baş kaldırıyor" yazılı dövizler taşıdı.

Erciyes Kadın Platformu adına konuşan Ebru Güler, 40 yıldır ülkede terör estirip annelere ve insanlara büyük acılar yaşatan silahlı terör örgütü PKK'nın, çocukları kandırıp dağa kaçırdığını söyledi.

Diyarbakır annelerinin HDP il binası önünde 3 Eylül 2019'da başlattıkları oturma eyleminin 5. yılına girdiğini anımsatan Güler, "Bu süre içinde eyleme destek artarak devam etmiştir. Diyarbakır annelerinin eyleminde bugüne kadar 45 aile verdikleri mücadele sonucunda evlatlarını PKK'dan kurtarmıştır. Bizler Diyarbakır'da anneleri ziyaret ederek onlarla dertleşmiştik. Defalarca da bu meydandan onlara destek vermiştik. Son anne evladına kavuşana, dağda tek gencimiz kalmayıncaya kadar desteğimiz ve mücadelemiz sürecek." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Kayserili 7 ay önce Şikayet Et
    Kayseri li olarak gurur duydum. Allah ebeden razı olsun
    Cevapla
  • Cesur ADAM 7 ay önce Şikayet Et
    Maşallah, diyar bakıra giden hata gitmeyen herkes desteklemeli. ALLAH cc tez zamanda kavuştursun
    Cevapla
  • bülent duman 7 ay önce Şikayet Et
    allah razı olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
İYİ Parti'de seçim günü: Kulislerde kimin ismi öne çıkıyor?