Libya’ya yardım elini uzatan ilk ülke Türkiye oldu... MSB paylaştı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Libya’da yaşanan doğal afete ilişkin yardım malzemelerinin Hava Kuvvetlerinin uçaklarıyla Libya’ya ulaştırıldığını açıkladı.

GİRİŞ 12.09.2023 13:16 GÜNCELLEME 12.09.2023 16:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Libya’da şiddetli yağışların ardından meydana gelen selde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bine, kaybolanların sayısı ise 10 yükseldi.

"LİBYA’YA YARDIM ELİNİ UZATAN İLK ÜLKE"

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye, kasırga felaketi nedeniyle uluslararası yardım çağrısında bulunan dost ve kardeş ülke Libya’ya yardım elini uzatan ilk ülke oldu. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarla, AFAD’ın arama-kurtarma ekipleri ile yardım malzemelerini Libya’ya ulaştırdık” ifadelerine yer verdi.

Libya'da bilanço artıyor: Can kaybı 3 bine çıktı, 10 bin kayıp varLibya'da bilanço artıyor: Can kaybı 3 bine çıktı, 10 bin kayıp var

TÜRK KIZILAY DA BÖLGEYE ULAŞTI

Türk Kızılay ekibi, Libya'daki sel felaketi nedeniyle ilk etapta bölgeye gıda, çadır, hijyen malzemesi ve battaniye ulaştırdı.

Türkiye, Libya'daki sel felaketi sonrası uluslararası yardım çağrısında bulunan ülkeye yardım için harekete geçti. ​​​​​​​

Milli Savunma Bakanlığına ait kargo uçağıyla Libya'ya ulaşan Türk Kızılayın 6 kişilik ekibi, yardım faaliyetleri kapsamında ilk etap için acil insani yardım malzemelerini bölgeye götürdü.

Libya Kızılayı ile irtibat halinde çalışmalarını yürütecek ekip, belirlenen ihtiyaca göre yardım çalışmalarına devam edecek.

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • EMRAH 7 ay önce Şikayet Et
    aLLAH DEVLETİMİZDEN RAZI OLSUN HAYIRLARINI KABUL ETSİN
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti