Konteyner çalıp ahır yapıyorlar: Hurda fiyatına satan da oluyor

Hırsızlar gemi taşımacılığında kullanılan konteynerlere dadandı. Teslimatta kullanılan referans numarasını ele geçiren hırsızlar Ege Bölgesi’ndeki limanlardan onlarca konteyner çaldı.

GİRİŞ 23.09.2023 14:29 GÜNCELLEME 23.09.2023 15:45
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Geçmişte Akdeniz Bölgesi’nde görülen gemi taşımacılığının ve uluslararası ticaret maksatlı kullanılan yük konteyneri hırsızlığı Ege Bölgesi limanlarına sıçradı. Teslimatta kullanılan referans numarasını ele geçiren hırsızlar, denetim boşluğundan faydalanarak onlarca boş yük konteynerini çalıyor. Ev ya da ahır yapmak isteyenlere satılan konteynerlerin hurdacılara da satıldığı öğrenildi.

LİMANLARDA DENETİM YOK

Mersin Limanı’nda geçmişte yaşanan yüzlerce yük konteyneri hırsızlığının ardından alınan önlemlerle önü kesilen hırsızlık vakaları, denetim boşluğu olan limanlara sıçramaya başladı.

Referans numarasını ele geçiren hırsızlar, boş yük konteynerini elini kolunu sallayarak yükleyip götürüyor. Ege Bölgesi’nde yaşanan olayda konteynerin zimmeti üzerine olan aracı firma sahibi, “Yakın zamanda 3 konteynerimiz çalındı. Bunların ikisini bulduk. Birini Antalya’ya giderken TIR üzerinde ele geçirdik. Diğeri ise Çanakkale’de bir çiftçinin arazisinde bulduk. Üçüncüsünden ise haber yok. Her konteynerin üzerinde kimlik numarası vardır. Bu sayede ulaştık. Limanlardaki denetimsizlik uluslararası ticaretimizi baltalıyor” dedi.

ON BİNLERCE DOLAR ZARARA UĞRUYORUZ

Konteynerlerin ortalama değerinin 5 bin dolar civarında olduğunu belirten mağdur aracı firma temsilcisi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de yapılan gemi taşımacılığı konteynerlerinin yüzde 95 civarı yabancı menşeli. Bu konteynerler çalındığı zaman sigorta karşılamıyor. Yük taşımacılığında sigortaların çoğu gemi üzerindeyken geçerli oluyor. Diğer türlü de var ama yaptırmazsanız bu gibi hadiselerle zararınız büyüyor. Bunun yanında konteynerin sahibi uluslararası deniz taşımacılığı firmaları geçen her gün için zararını bizden tazmin ediyor. Dolayısıyla 5 bin dolarla sınırlı kalmayıp on binlerce dolarlık zarar uğruyoruz. Limanlar denetimsizliklerinin bedelini adeta bu tür olaylarla bize ödetiyor. Halbuki basit çözümlerle bu tür hırsızlık olaylarını önüne geçilebilir.”

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 34
  • Ali 7 ay önce Şikayet Et
    DOST acı söyler. balık baştan kokar başta meclistir. Kimse kimseyi kandırmasın.
    Cevapla
  • Ağu agugu 7 ay önce Şikayet Et
    Kendileri çalıyor merak etmeyin dışarida satiyorlar iyi para çünkü
    Cevapla
  • Mehmet 7 ay önce Şikayet Et
    İki tane güvenlik al sorun çözülür
    Cevapla
  • Kamyoncu 7 ay önce Şikayet Et
    Konteynerlerin gizli yerine verici takın
    Cevapla
  • Abc 7 ay önce Şikayet Et
    İnternet sitelerinde bir sürü satılık büyük konteynırlar var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..