Altın Portakal'daki FETÖ filmine tepki yağıyor! 'Sanatın gücüyle terör propagandası'

Kültür ve Turizm Bakanlığı, FETÖ propagandası yapılması nedeniyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden çekildi. Konuyla ilgili siyaset ve sanat dünyasından isimler, Haber7'ye açıklama yaptı.

Altın Portakal'daki FETÖ filmine tepki yağıyor! 'Sanatın gücüyle terör propagandası'
Altın Portakal'daki FETÖ filmine tepki yağıyor! 'Sanatın gücüyle terör propagandası'
GİRİŞ 28.09.2023 22:12 GÜNCELLEME 29.09.2023 17:17
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü Türkiye'ye sızmak için dört koldan saldırıyor! Uyuyan hücrelerini uyandırdığı belirtilen FETÖ'nün ajitatif yöntemlerle topluma nüfuz etme girişiminin yeni perdesinin sinema dünyasında gerçekleştirildiği belirtiliyor. Bu karanlık faaliyetlerin bir uzantısı olarak "Kanun Hükmü" filmi gösteriliyor.

Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne sızdırılan FETÖ propagandası film üzerinden günlerdir suni bir tartışma oluşturuluyor. Kültür Bakanlığı'nın net tavır sergilediği FETÖ filmiyle ilgili malum çevreler "sansür" yaygarasıyla örgüt yayınına alan açmaya çalışıyor.

  • Kültür ve Turizm Bakanlığı, FETÖ propagandası yapılması nedeniyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden çekildiğini duyurdu. Yönetmen Nejla Demirci'nin, FETÖ'den ihraç edilen iki kamu çalışanını anlatan "Kanun Hükmü" belgeseli, seçkiden çıkarılmıştı. Antalya Altın Portakal Film Festivali, yeni bir skandala imza atarak filmin bugün tekrar seçkiye geri alındığı bildirdi. Bakanlık, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılmasına tepki göstererek çekilme kararı aldı. Gelen tepkilerin ardından film yeniden seçkiden çıkarıldı. 

    Sanat adı altında FETÖ propagandasının yapılmasına tepki gösteren Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, "Bakanlığımızın aldığı kararın arkasındayız” dedi.


Peki FETÖ ve diğer ihanet şebekeleri, bütün umutlarını bağladığı 2023 seçimlerinden hüsranla ayrılmalarına rağmen en üst perdeden devletle kavgaya tutuşma cesaretini nereden buluyor?

İşte bu kritik soru cevabını ararken Haber7, sanat camiasının konuya ilişkin nabzını tuttu. Dizi-film sektörünün duayen isimleri, terör güzellemesi içeren film ile sanatın gücü kullanılarak karanlık bir girişimin organize edildiğine dikkat çekti.

Kanun Hükmü belgeseli, yeniden Altın Portakal Film Festivali'nden çıkarıldıKanun Hükmü belgeseli, yeniden Altın Portakal Film Festivali'nden çıkarıldı

YENİŞEHİRLİOĞLU: SANATIN GÜCÜYLE MAĞDURİYET ALGISI OLUŞTURULUYOR

Altın Portakal Film Festivali'nde FETÖ propagandasına sert tepki gösteren oyuncu, yazar ve AK Parti Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, sanatın gücünün kullanılarak mağduriyet algısı oluşturulduğunu kaydetti.

15 Temmuz'da millete yaşatılanların unutulmadığını belirten Yenişehirlioğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Altın Portakal Film Festivali, Türk sinemasının en önemli etkinliklerinden biri. 60’ıncısının düzenleme süreci devam ediyor ve ‘Kanun Hükmü’ adlı bir belgesel yer alıyordu. Burada konu şu; Böyle önemli bir festivalde sanatın gücü kullanılarak mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması son derece vahim. Bütün mevzu bu. Çünkü malumunuz 15 Temmuz gecesi bu millete yaşatılan acıları unutmadık, unutmayacağız da. Ülkesinin meclisini bombalayarak millete kurşun sıkacak kadar gözü dönmüş cani bir terör örgütünün propagandasına müsaade etmememiz gerekiyor. Bu çok önemli."

ATATÜRK DİZİSİ İÇİN AĞIZLARINI AÇMAYANLAR...

"Sanata karşı bu kadar duyarlı olan sanatçıların Atatürk dizisi hakkında ağızlarını bıçak açmazken bugün FETÖ söylemlerini içeren bir filmin savunuculuğuna soyunmaları da çok enteresan." diyen Yenişehirlioğlu, bunun bir FETÖ operasyonu olduğunu söyledi. Yenişehirlioğlu, FETÖ karşısında duramayanların sanattan ve özgürlükten bahsedemeyeceğini dile getirerek şunları söyledi:

"Bunu ben ülkemizde bazı sanatçılar eliyle de yürütülen bir FETÖ operasyonu olduğunu düşünüyorum. Ve millete kurşun sıkan FETÖ’cülerin karşısında duramayanların, bu ülkede özgürlüklerden ve sanattan asla bahsedemeyeceklerini düşünüyorum. 15 Temmuz ruhunu anlayamayanlar milletimizin kodlarındaki istiklal aşkını anlayamazlar. Bu çok net."

YA AKIL TUTULMASI YA DA FETÖ TUTULMASI

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıklamasına destek veren Yenişehirlioğlu, 15 Temmuz'un unutulmasına asla izin vermeyeceklerini kaydetti. Yenişehirlioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Kültür Bakanlığımızın çok isabetli bir basın açıklaması oldu. Türkiye’nin yakın zaman yaşadığı darbe ve işgal girişiminin daha 7. yılında bu tür basiretsiz tutumları akıl tutulması ya da FETÖ tutulması olarak görüyorum ben. Değil üzerinden 7 yıl, 70 yıl da geçse 15 Temmuz’un unutulmasına ve unutturulmasına izin vermeyeceğimizi de her ortamda dile getiriyoruz. Hiçbir sinsi senaryonun birlik ve beraberimizi bozmasına müsaade etmeyeceğiz."

CİNİSLİ: DEVLETİNİ VE MİLLETİNİ SEVMEYEN SANATÇI OLAMAZ

Konuyla ilgili Haber7'ye açıklamada bulunan Sanatçı Recep Cinisli, devletin karşısında olanların hüsrana uğrayacağını dile getirdi. Recep Cinisli, vatanını, devletini ve milletini sevmeyenlerin sanatçı olamayacağını dile getirerek şunları söyledi:

“Devletin nizam, intizam ve düzenine başkaldırıyı sanat adı altında, aba altından sopa göstererek bir yerlere mesaj gönderenlerin amaçlarına ulaşmasının hayal görmekte olduklarını, devletimizin milletiyle dün de, bu gün de, yarın da bunlara asla müsamaha göstermeyeceğinden bihaber olmadıklarını bilmeleri gerekir."

"BAKANLIĞIN TEPKİSİ MİLLETİMİZİN MİLLİ TEPKİSİDİR"

"Kültür bakanlığının tepkisi milletimizin milli tepkisidir." diyen Recep Cinisli, sözlerine şöyle devam etti:

"Devletimiz milletimizin hakkını hukukunu her ortamda korumak, Kollamak ve sahiplenmek hakkına sahiptir. Sanat; milletin değerlerine, devletin kanunlarına isyan etmek değil aksine bu kutsal değerlere katabilecek yenilikler üretmek, ışık tutmaktır."

AL: DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ

Bakanlığın tavrına destek veren Sanatçı Celal Al, Haber7'ye yaptığı açıklamada böyle bir belgeselin yayınlanmasının yanlış olduğunu dile getirdi. Vatanın ve milletin öneminde değinen Celal Al, “Devletimizin yanındayız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Kültür Bakanlığı’nın yanındayız.” ifadesinde bulundu.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 108
  • ekrem 7 ay önce Şikayet Et
    herkim fetöye hizmet ediyorsa acil enyakın sağlık ocağında kanını konrol ettirsin eger bir sonuç alamazsa yaşiyorsa anasını sorguya çeksin gebermiş ise artık yapacak bişey yok tek yol silivri
    Cevapla
  • ismail 7 ay önce Şikayet Et
    Tamam artık bu filme fransızlar cannes te ödül verirler
    Cevapla
  • mete 7 ay önce Şikayet Et
    çocukları da devlete yerleşiyor. eskiden baban bir ifadeye gitmişse güvenlik soruşturmanın çıkmazdı geçirildi. şimdi baban terörist ama memur oluyorsun
    Cevapla
  • misafir 7 ay önce Şikayet Et
    festival mestival kapatın gitsin
    Cevapla
  • Recep 7 ay önce Şikayet Et
    Acıdınmı acınacak hale düşersin vatanına hainlik eden kim olursa olsun ondan hayır gelmez cezasıda dünyanın neresi olursa olsun idamdır birileri bu hainleri koruyorsa korumasın bu aziz şehitlerin gazilerin ahını almasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Personel maaşlarını ödeyemeyen Kuşadası Belediye Başkanı içki ısmarladı
1 milyon TL altında 8 araç modeli kaldı!  İşte araçların listesi...