Ankara'daki saldırı girişiminde çok önemli araç detayı: Veterineri öldürüp gasp etmişler

Ankara’da sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığı binasına bombalı saldırı girişimi düzenleyen iki teröristin Kayseri’de bir veteriner hekimi öldürerek aracını gasp ettikleri ortaya çıktı.

GİRİŞ 01.10.2023 14:10 GÜNCELLEME 01.10.2023 21:20
Bu Habere 196 Yorum Yapılmış

Ankara’da sabah saatlerinde meydana gelen bombalı saldırı girişiminde teröristlerden biri kendini patlattı, biri etkisiz hale getirildi, 2 polis de hafif şekilde yaralandı.

Alçak saldırıyla ilgili detaylar da gelmeye devam ediyor.

Teröristlerin olay yerine geldiği aracın Kayseri'nin Develi ilçesinde yaşayan veteriner Mikail Bozloğan'a ait olduğu, Bozloğan'ın gece saatlerinde yakın mesafeden ensesinden silahla vurularak öldürülüp aracının gasp edildiği öğrenildi.

Mikail Bozloğan

"BOZLOĞAN 6 YAŞINDAYKEN 4 GÜN BOYUNCA AÇ SUZU YAŞAMA TUTUNMUŞTU"

Adana'nın Feke ilçesine bağlı Gedikli Mahallesi eski Muhtarı İbrahim Gün, saldırı öncesi gasbedilip öldürülen Mikail Bozlağan'ın, 2005 yılında, 6 yaşında olduğu dönemde mantar toplamak isterken kaybolmasıyla ilgili anısını anlattı. Bozlağan'ın ölüm haberiyle büyük üzüntü yaşadıklarını ifade eden Gün, "O dönem, 4 gün boyunca aç ve susuz yaşama tutunan evladımız, kardeşimiz Mikail'in, patlamada kullanılan aracın sahibi olduğunu öğrendik. O dönem muhtardım ve karakoldan 6 yaşında bir çocuğun kaybolduğunu bildirdiler. Biz de cami hoparlöründen anons yapıp, tüm mahalle aramaya çıkmıştık. Arazi şartları zordu. Aradık ve Mikail evladımızı sağ bulmuştuk. Kuzeni Hasan kayaya çıkmak istemiş ancak kayıp, düşerek hayatını kaybetmişti" dedi.

'İYİLİK YAPTIĞINI ZANNETMİŞ'

Bozlağan'ın, bölgede sevilen bir veteriner hekim olduğunu belirten Gün, "Terör, evladımızı iyilik yaptığı sırada yakaladı. Yolda el kaldırıp, aracına binmişler ve Mikail'i katletmişler. Bu bölgede alışık olmadığımız bir durum. Biz, yolda durup el kaldıranları aracımıza alırız. Mikail de iyilik yaptığını zannetmiş ancak yaşımını sona erdirmişler. Allah kimseye yaşatmasın. Bölgemizde sevilen bir vetiriner hekimdi" diye konuştu.

Gedikli Mahallesi eski Muhtarı İbrahim Gün

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 196
  • Hamdi 7 ay önce Şikayet Et
    Allah mekânıni cennet eylesin kardeşimize mikail kardesimize kıyan iblislerin mekanida cehennem olsun âmin.
    Cevapla
  • Hakan 7 ay önce Şikayet Et
    Rabbimiz Şehitlerden yazsın.Amin.
    Cevapla
  • Haydar Kurt 7 ay önce Şikayet Et
    Sezgin Tanrıkulu nu araştırsınlar dedi diyeceksinizaltından o çıkacak.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    olayı aydınlatayım. öldürülen veterinerin müşterisi pkk destekçisi. olaya karışan 2 pkk lıya, bu veterineri pusuya düşürenler yardım etmiştir. kayseri develi bölgesine sonradan göç eden doğulu Kürtler iyi araştırılmalı.
    Cevapla
  • Cafer 7 ay önce Şikayet Et
    Bunların silahsız olanlarda TBMM'de
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlık yaş çay alım fiyatlarını açıkladı
Kantara sığmayan tosunun fiyatı da bir otomobil kadar: Tam 1,6 ton!