Zamana karşı yarış! Üç kızıl geyik daha doğaya bırakıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan kızıl geyik üretme istasyonundan 3 dişi kızıl geyiğin Burdur'a nakledildiğini, ardından doğaya yerleştirildiğini açıklandı.

Zamana karşı yarış! Üç kızıl geyik daha doğaya bırakıldı
Zamana karşı yarış! Üç kızıl geyik daha doğaya bırakıldı
GİRİŞ 02.10.2023 18:01 GÜNCELLEME 02.10.2023 18:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanlığı DKMP Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 'Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yaşam Alanlarına Geri Kazandırılması Projesi' çerçevesinde Uludağ Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan kızıl geyik üretme istasyonundan 3 dişi kızıl geyiğin naklinin Burdur'a gerçekleştirildiği belirtildi.

ZAMANA KARŞI YARIŞ VERİLDİ

"İlki yaklaşık bir ay önce gerçekleşen 3 erkek kızıl geyik nakillerinin başarıya ulaşmasının ardından ikinci nakil işlemi de Bursa Şube Müdürlüğü personeli, yaban hayatı uzmanları ve veteriner hekimler tarafından zamana karşı bir yarış verilerek yapıldı" denilen paylaşımda, kızıl geyiklerin doğaya yerleştirilmesi sürecine ilişkin şunlar kaydedildi:

"3 dişi kızıl geyiğin aynı anda yakalama kafesine girmesiyle başlayan Bursa’dan Burdur’a yolculuk sırasında geyiklerin herhangi bir sağlık problemi yaşamaması amacıyla multi-vitamin, iç-dış parazit ve benzeri ilaçları yapıldı. Genel sağlık kontrolleri de yapılan geyikler daha sonra taşıma kafeslerine alındı. Yol boyunca kontrolleri sürekli yapılan kızıl geyikler güvenli bir şekilde Burdur’a ulaştı. Sağlıklı bir şekilde doğaya yerleştirme gerçekleştirildi."

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Birisi 6 ay önce Şikayet Et
    Şu memlekette en çok mutlu eden haberler
    Cevapla
  • Giresunspor 6 ay önce Şikayet Et
    Tebrikler başka hayvanlarda koyverin memleketimiz zenginleşsin
    Cevapla
  • Aaa 6 ay önce Şikayet Et
    Geyikleri izlemek cok guzel oluyor MashaAllah SubhanAllah
    Cevapla
  • TOROSKAPLANI01 6 ay önce Şikayet Et
    Tabii ortama yaşam alanına kavuşma çoşkusuna bakınız onlarda canlı mutluluk verici görüntüler sıkı denetim inşallah bohçacı avcılara amanvermeyerek nesiller çoğalacak .
    Cevapla
  • KONYA...KONYA.. 6 ay önce Şikayet Et
    Hay maşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!