Ersin Tatar'dan 'Kıbrıs Türk Devleti' çıkışı: Bu işin kuzeyi, güneyi kalmadı

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demeye gerek yok, Kıbrıs Devleti demek gerek." açıklamasına destek verdi. Tatar, "Bu işin Kuzeyi, Güneyi kalmadı" dedi.

GİRİŞ 05.10.2023 03:44 GÜNCELLEME 05.10.2023 03:55
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Kıbrıs Türk Devleti" çıkışının ardından değerlendirmelerde bulundu. Katıldığı bir televizyon proramında konuşan Tatar, Bahçeli'ye Kıbrıs'ı gündeme getirdiği için teşekkür etti.

"RUMLAR, ADANIN HÜKÜMETİYMİŞ GİBİ BİR ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYOR"

Kıbrıs Rum yönetiminin Ada'nın tek hükümetiymiş gibi davrandığını dile getiren Tatar, "Madem ki Güneydeki devlet Kıbrıs Cumhuriyeti ve bütün adanın hükümetiymiş gibi bir algı yaratmaya çalışıyor, bizim kuzeydeki devlet de federasyona hazır bir devlet değil, Kıbrıs Türk Devleti ve Kıbrıs Devleti'dir" dedi.

"BÜTÜN DENİZLERDE DE HAK İDDİA EDİYORUZ"

"Bu işin kuzeyi güneyi kalmadı" diyen Tatar şunları kaydetti: "Madem ki siz (Rum yönetimi) bütün ada yönetiminin kendinde olduğunu iddia ediyorsun biz de 'kuzey' kelimesini kaldırıyor, Kıbrıs Türk Devleti ve bütün denizlerde hak iddia ediyoruz."

Adanın Osmanlı adası olduğunu, ancak İngilizlere kiraladıktan sonra durumun değiştiğini, Türkleri azınlığa düşürmeye çalıştıklarını ancak hiç bir şekilde boyun eğmediklerini ifade eden Tatar, Kıbrıs’ta Türklerin kanı canı olduğunu, Anadolu’nun bir parçası olduğunu kaydetti.

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

Tatar, "Sayın Bahçeli'ye konuşmasında Kıbrıs'ı gündeme getirdiği için, Kıbrıs'a önem verdiği için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

BM'nin yüzünü kızartacak gerçek: Kıbrıs'ta Türk'e öyle Rum'a böyleBM'nin yüzünü kızartacak gerçek: Kıbrıs'ta Türk'e öyle Rum'a böyle

KKTC Cumhurbaşkanı: Pile-Yiğitler Yolu Projesi, insancıl bir proje ve ihtiyaçtan doğduKKTC Cumhurbaşkanı: Pile-Yiğitler Yolu Projesi, insancıl bir proje ve ihtiyaçtan doğdu

"RUM BOYUNDURUĞU ALTINA HİÇBİR ZAMAN GİRMEYECEĞİZ"

Pile-Yiğitler yolunda da Kıbrıs Türk halkına haksızlık yapıldığını, BM’nin tarafsız olmadığını anlatan Tatar, insani bir proje olan bu yolun yapılacağını söyledi. Kıbrıs Türk halkının adada hakkı, mührü olduğunu, milli mücadeleyi de Anavatan Türkiye ile birlikte yürüttüğünü ve yürütmeye devam ettiğini vurgulayan Tatar, Rum boyunduruğu altına hiçbir zaman girmeyeceklerini belirtti. Rumların tek taraflı AB’ye kabul edilmesini de eleştiren Tatar, Kıbrıs’ta Türk devletinden asla vazgeçmeyeceklerini söyledi.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Konuşmasında Kıbrıs meselesine de değinen Bahçeli, Kazakistan'da 3 Kasım 2023'te yapılacak Türk Devletleri Teşkilatı Toplantısı'nda KKTC'nin gözlemci ülke olarak yerini almasının, Kıbrıs Türklüğünün tanınmasında önemli bir eşik olacağına işaret ederek, "Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demeye gerek yok, Kıbrıs Devleti demek gerek." ifadesini kullanmıştı.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 77
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    yunan nerden geldi kıbrıs a hadi yallah bakalım diyeceğiz onlara
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    güneyden tüm rumları atmalıyız rumun kıbrısta işi yok
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    kıbrısı tamamen hemen almalıyız
    Cevapla
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Kıbrıs devleti diyeceksin tabi gemilerimizde sondaj gemileri de ruma bakan tarafta sondajı vuracak gözlerine gözlerine sokacaksın ateş olmayan dyerde duman cıkmaz ya kıbrısta anlaşmaya varacaklar ya da savasacagız 2günde kıbrısı alırız yeter yahu Putin e bak Aliyev e bak kardeşim biz neyiz bekle bekle bi uluslararası hukuka biz mi uyuyoruz soruyorum Amerika uyuyormuyuyorsa Suriye'de nd
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 6 ay önce Şikayet Et
    Türkler Kıbrıs'ı Venedik'lilerden aldı. Kıbrıs'ın tamamı Türkiye'ye aittir. Rum'ları adaya İngilizler doldurdu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı