Son Dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan düşürülen Türk SİHA'sı hakkında açıklama!

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanlığı, SİHA olayına ilişkin, "Söz konusu hadise, (PKK/YPG’ye karşı) devam eden operasyonun icrasını ve tespit edilen hedeflerin vurulmasını hiçbir şekilde etkilememiştir" dedi.

GİRİŞ 06.10.2023 14:33 GÜNCELLEME 06.10.2023 16:13
Bu Habere 253 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Suriye'de MİT'in operasyonu kapsamında düşen SİHA'ya ilişkin Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı.

Dışişleri'nden yapılan açıklama şu şekilde:

1 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşen terör saldırısı sonrasında, meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda Irak ve Suriye’de PKK/YPG terör hedeflerine yönelik olarak Silahlı Kuvvetlerimiz ve İstihbarat Teşkilatımız tarafından kapsamlı operasyonlar başlatılmıştır.

Bu çerçevede, dün (5 Ekim) Suriye’nin kuzeyindeki Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgeleri başta olmak üzere bölücü terör örgütüne ait çok sayıda hedef imha edilmiştir.

Operasyon esnasında üçüncü taraflarla işletilen çatışmasızlık mekanizmasındaki farklı teknik değerlendirmeler nedeniyle bir SİHA kaybedilmiştir. İlgili taraflarla çatışmasızlık mekanizmasının daha etkin işletilmesi yönünde gerekli tedbirler alınmaktadır.

Söz konusu hadise, devam etmekte olan operasyonun icrasını ve tespit edilen hedeflerin vurulmasını hiçbir şekilde etkilememiştir.

Irak’ta yapıldığı gibi, terör örgütünün Suriye’de geliştirdiği tüm yetenek ve gelir kaynakları sistemli bir şekilde yok edilmeye devam edilecektir.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 253
  • BUNYAMIN 6 ay önce Şikayet Et
    abd nin uçan birseylerini düşürmeden olmaz artik
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    abd nin ortadoğu daki tüm üsleri imha edilmelidir
    Cevapla
  • Türk 6 ay önce Şikayet Et
    abd itine gereken karşılığın çok geç kalınmış olsada derhal verilmesini bekliyoruz.hava harekatının ortasında adam uçak kaldırıp sihamızı vuruyor.o uçakların anında vurulması gerekiyordu.bizimle resmen dalga geçip küçük düşürme hareketidir bu.abd bizim dost değil en büyük düşmanımızdır karşılık verilmesini bekliyoruz.
    Cevapla
  • Alpturk 6 ay önce Şikayet Et
    İvedilikle abd denilen yılan başına saldırın orada bir tane askeri kalmasın hiç bir halt yapamazlar boş beleş kınama ambargo v.s. ama emin olun 1 aya kalmaz 1 tane terörist kalmaz Biter gider hepsi asıl düşman abd asıl hedefde abd olmalı bırakın korkaklıgı bunlar bir askerini riske atamaz ardına bakmadan kaçarlar. Noktaa
    Cevapla
  • Levrock 6 ay önce Şikayet Et
    belki tam orada terör örgütü elebaslari sakliydi, onlari vurmamizi engellemis olabilr United States of AM.erik.a
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti