Gazze destek bekliyor: Birçok kurum yardım kampanyası başlattı

İşgalci İsrail, Filistinlilere yönelik zulmünü artırdı. Gazze günlerdir gece gündüz bombalanıyor, yüz binlerce kişi evinden oldu, bini aşkın Filistinli şehit edildi. Türkiye'de de birçok kurum ve STK Gazze'ye destek için harekete geçti.

Gazze destek bekliyor: Birçok kurum yardım kampanyası başlattı
Gazze destek bekliyor: Birçok kurum yardım kampanyası başlattı
GİRİŞ 13.10.2023 12:32 GÜNCELLEME 13.10.2023 12:32
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail güçleri, abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ni günlerdir bombalıyor. Saldırılarda 500'ü çocuk, 276'sı kadın olmak üzere bin 537 kişi hayatını kaybetti, 6 bin 612 kişi de yaralandı. 

Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede Filistin için destek protestoları ve kampanyaları düzenlendi. 

Yüz binlerce Filistinli Şifa Hastanesi’ne sığınıyor.

Bu sabah, 81 ildeki tüm camilerde Filistinliler için dua edildi. Yarın da Milli İrade Platformu'nun düzenlediği yürüyüşle İsrail'in zulmü protesto edilecek, Filistinlilere destek verilecek. 

Filistinliler için yardım kampanyaları da başlatıldı. Türk Kızılay, AFAD, Türkiye Diyanet Vakfı, Deniz Feneri Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, İDDEF ve Yeryüzü Doktorları başta olmak üzere birçok kurum ve STK, Gazze'ye yardım ulaştırmak için çalışmalara başladı. STK'ların ve kurumların yardım kampanyalarına katılmak için şu yolu izlemeniz gerekiyor: 

  • Türk Kızılay: FİLİSTİN yazıp 2868'e gönderebilirsiniz.
  • Filistin yazıp 1866'ya gönderebilirsiniz.
  • Türkiye Diyanet Vakfı: Filistin yazıp 5601'e gönderebilirsiniz.
  • Deniz Feneri Derneği: Filistin yazıp 5560'a göndererek 25 TL, 5407'ye göndererek 70 TL bağışta bulunabilirsiniz.
  • İHH: Filistin yazıp 4072'ye gönderebilirsiniz.
  • İDDEF: İnternet sitesinden veya 02126210065 numaralı telefondan görüşerek yardımda bulunabilirsiniz.

GAZZE'YE TÜRKİYE'DEN İLK YARDIM ULAŞTI

Öte yandan, Türkiye'den Gazze'ye giden ilk yardımlar da ulaştı. AFAD ve Kızılay koordinasyonunda hazırlanan yardım malzemeleri askeri uçakla Mısır'a ulaştırıldı. Yardımlar, Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'ye gönderilecek.

Gazze'de zaman daralıyor: Türkiye'den yeni cephe açılabilir uyarısı!Gazze'de zaman daralıyor: Türkiye'den yeni cephe açılabilir uyarısı!

Kanal 14: Gazze'ye kara harekatı an meselesiKanal 14: Gazze'ye kara harekatı an meselesi

Katar'dan 'Gazze' hamlesi!Katar'dan 'Gazze' hamlesi!

BİR MİLYON İNSANIN GİDECEĞİ GÜVENLİ BİR YER YOK

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde bir milyon kişinin gidecek güvenli yeri olmadığını duyurdu.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Vehm hastası 7 ay önce Şikayet Et
    Hakkınızı helal etmezseniz hakkınızdır kardeşlerim biz seyirci olduk! Devletimiz haktan yana olmadığı için bir gün sıra Türkiye’nin başına da gelecek!
    Cevapla
  • Gaziler38 7 ay önce Şikayet Et
    Kusura bakma sacmalamissin 80 milyonun akibeti soz konusuhemen savada girmek istiyorsan eger
    Cevapla
  • …. 7 ay önce Şikayet Et
    Gitsene hadi tutan mı var?
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    yaziklar olsun cumle islam ulke devletlerine canim turkiyem de dahil.aryik siyadi hesaplari birakalimda artik artik bir görunur ibretlik adim atalim.filistine after gönderelim islam ulkeleri okarak.akdenize gönderilsin gemiler misir,turkiye, kibri,,tunus,fas, libya ,Pakistan,iran, hafi görelim sonra ne oluyor. bu namaza nezaman baslican durumuna föndu.korkmayalim artik.
    Cevapla
  • Cesur ADAM 7 ay önce Şikayet Et
    TÜM ÜLKELER PETROL SATIŞINI İSRAİLE yasaklasın. ve İNSANIM DİYEN HERKEZ bakın HERKEZ DİYORUM başta MÜSLÜMANLAR HRİSTİYANLAR hata İnsan olan Yahudiler bile BU YAHUDİ MALARINI ALMASINNNNNNNNNN.......
    Cevapla
  • hayret 7 ay önce Şikayet Et
    @kenan alevli: bir iyiliğinizi varsa yapın, ergen tayfa laflarıyla dezenformasyon yapmayın..
    Cevapla
  • kenan alevli 7 ay önce Şikayet Et
    kardeş yahudi malları dediğinz malları en çok kullanan kimler, biliyor musun? filistinliler. geçen yıllardaki savaşta yıkıntılar üstünde sofra açan filistinlilerin sofralarında Coca Cola vardı.
    Cevapla
  • vlk 7 ay önce Şikayet Et
    arzı mevuda ulaşmak için teker teker işgale yeltenecekler türkiyede sırada keşke sarı öküzü vermeseydik dememek için bişeyler yapmalıyız
    Cevapla
  • Kâfirin hedefi 7 ay önce Şikayet Et
    ABD uçak gemileri savaş gemileri ve deniz altilari ne İran için ne Hamas için nede Hizbullah için burada Yunanistan'da kipris Rum kesiminde Ermenistan'da ne amaçla varsa ondan burada yani Turkiye için burada Allah CC azılı İslam Türkiye düşmanı haçlı siyonist kafir ABD İngiltere İsrail Fransa... kahru perişan etsin onları helak eylesin Allah CC Türkiye ve İslam yar yardımcisi olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar duyurdu! Tarihe geçen SİHA anlaşması tamamlandı!
Ali Ülker açıkladı: Türk devi BM'de 'örnek vaka' oldu