Şehidin babaevinden hırsızlık yapan 3 şüpheli yakalandı

Elazığ'da şehit Piyade Binbaşı Zafer Kılıç'ın babaevinden hırsızlık yapan 3 şüpheli gözaltına alındı.

Şehidin babaevinden hırsızlık yapan 3 şüpheli yakalandı
Şehidin babaevinden hırsızlık yapan 3 şüpheli yakalandı
GİRİŞ 24.10.2023 16:37 GÜNCELLEME 24.10.2023 16:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Irak'ın kuzeyindeki sınır ötesi harekatta 2008'de şehit olan Binbaşı Kılıç'ın, Doğukent Mahallesi'ndeki babaevinden yaklaşık 200 bin lira değerinde eşya ile şehidin annesine hediye ettiği ve manevi değeri olan kol saatini çalan hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

Yüzlerce saatlik kamera kayıtlarını izleyen polis ekipleri, olayın şüphelilerinin H.B. (34), G.K. (29) ve E.Ç. (36) olduğunu tespit etti.

Adresleri belirlenen biri kadın 3 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şehidin 1992'de annesine hediye ettiği kol saati ile İl Jandarma Komutanlığınca şehidin babasına hediye edilen köstekli saat, şüphelilerin ikamet aramalarında bulunarak şehidin annesi Şehriban (74) ve babası Ahmet Kılıç'a (79) İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel tarafından teslim edildi.

Kılıç çifti, hırsızların bir an önce yakalanmasını sağlayan polise ve devlet yetkililerine teşekkür etti.

"BU SAAT BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİYDİ"

Şehit annesi Kılıç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şehit evladının hatırası olan kol saatinin bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Devletin iyi günde kötü günde her daim yanlarında olduğunu ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

"Allah hepsinden razı olsun. Allah'a emanet olsunlar, onlara çok teşekkür ediyorum. Hepiniz benim evladımsınız, şehit benim evladım ama Türkiye'nin şehidi, şehidimizi unutmadınız, şehidin ailesine değer verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sizler olmasaydınız nasıl bulabilirdik ki? Allah devletimize, Cumhurbaşkanımıza zeval vermesin inşallah."

Şehit oğlunun hediyesi olan kol saatinin kendisi için manevi değerinin çok büyük olduğunu vurgulayan Kılıç, "Bu saat benim için çok değerliydi, bugün sanki Zafer'im Amerika'dan yeni gelmiş de bu saati bana vermiş gibi hissettim. Zafer'im 92'de mezun oldu, Amerika'ya silah uzmanlığı için gitmişti, telefonda 'Sana ne getireyim, buranın hatırası olsun.' demişti. Ondan saat getirmesini istemiştim. Daha yeni maaşını almış, esprisi olsun diye 'Ana pahalı' demişti. Allah razı olsun bulanlardan" dedi.

"BİZE ŞEHİDİMİZİN EMANETİSİNİZ"

Karayel ise ilk günden itibaren olayın takipçisi olduklarını aktararak, hırsızlığı olayını gerçekleştiren 3 şüpheliyi yakaladıklarını bildirdi.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bu çalışmaları yaptıklarını ifade eden Karayel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Arkadaşlarımız günlerce yüzlerce saat kamera kaydı izlediler. Bu kamera kayıtlarından yola çıkarak önce bir şüpheliyi arkasından buna yardım ve yataklık yapan biri kadın 2 şüpheliye daha eriştik. Bunları operasyonla gözaltına aldık. Yapılan aramalarda şehidimizin size emaneti olan kol saatini de bulduk. Sizler de bize şehidimizin emanetisiniz, ilk günden itibaren bu olayın bizzat takipçisi olduk. Sayın İçişleri Bakanımız, Valimiz bizzat bu olayın takipçisi oldu. Neticesi itibarıyla güzel bir şekilde sonuçlandırdık. Şehidimizin size emaneti olan ve manevi değeri çok yüksek olan bu saati tekrar size ulaştırmaktan ziyadesiyle mutluyuz, memnunuz."

Karayel, Kılıç çiftine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın selamlarını ilettiğini aktardı.

Piyade Binbaşı Zafer Kılıç, 23 Şubat 2008'de, Irak'ın kuzeyindeki sınır ötesi harekatta şehit düşmüştü.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Mizah 6 ay önce Şikayet Et
    İşte olması gereken devlet bu. Allah razı olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!