MHP Lideri Bahçeli'nin 100. yıla özel yüzük ve rozeti dikkat çekti

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan MHP Lideri Bahçeli'nin taktığı "100.yıl yüzüğü" ve rozeti dikkat çekti.

GİRİŞ 31.10.2023 16:06 GÜNCELLEME 31.10.2023 16:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı. 

"100.YIL YÜZÜĞÜ"

Meclis'teki grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran MHP lideri Devlet Bahçeli hediye edilen "100.yıl yüzüğü"ndeki detayları tek tek anlattı "Devletin adı Turan'dır, Göktürk'ler var, kurt var, Orta Asya var her şey var" diyerek yüzüğündeki sembolleri açıkladı.

ROZET DE DİKKAT ÇEKTİ

Bahçeli'nin Türkiye Cumhuriyeti yazılı, kurt simgeli rozeti dikkat çekti.

YÜZÜK KONYA'DAN

Cumhuriyet'in 100. yılı temalı "Turan" yüzüğünü Konya'da uzun yıllardır özel yüzük tasarımı yapan Servet Küçükdemirel tasarlamıştı.

Yüzüğün üstünde bozkurt, bozkurt simgesini çevreleyen hilal, hilalin içerisinde de Türkiye Cumhuriyeti yazısı yer alıyor. Yüzüğün bir kenarında Göktürk alfabesiyle Türk, diğer kenarında ise yine Göktürk alfabesi ile Devlet Bahçeli yazıyor. Ankara’ya giderek yüzüğü Bahçeli’ye teslim eden Küçükdemirel, “Çok beğendi. Cumhuriyet’in 100. yılında da yüzüğünü ve rozetini takmayı çok istediğini söyledi. Umarım takacaktır” dedi.

"TURAN HARİTASI" DA ÇOK KONUŞULMUŞTU

Bahçeli 2021'd Erdoğan'a içinde Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan, Moğolistan ve Çin'in Altay, Yakutya ve Sincan bölgelerini işaretleyen “Türk Dünyası Haritası” tablosunu hediye etmişti.

Haritada, Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan kırmızı, Balkan Yarımadası'nın bazı ülkeleri, İran'ın bir kısmı, Rusya'nın güney bölgelerinin yanı sıra Sibirya'nın çoğu ve Moğolistan'ın batı kısmı turuncu renkle işaretlenmiş.

Çin'in Altay, Yakutya ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi sarı renkle işaretlenmiş.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • ekrem 6 ay önce Şikayet Et
    dünyanın tozu nasıl atılır reisler karar verir vakti saati geldiğinde içerdeki satılmışlarda dışardaki hainlerde çaresizce izler darbeleri izledikleri gibi yerli ve milli +ya diğerleri+
    Cevapla
  • Vatandaş 23 6 ay önce Şikayet Et
    Devlet bahçeli,Cumhur ittifakı Türkiye'nin garantisidir... Bazıları ekmek bile yokken düşmana göğsünü siper etmişlerdi.şimdi ise üç kuruş için ülkeyi satacak tipler var... Elbette ki sıkıntılar var..Ve bunlarda çözülecektir..Emekli ve memur kardeşlerim mecburen savunma sanayi ve diğer bazı projeler parayla ilerleyecek ve bir müddet daha sıkıntı çekeceğiz.Ama sonunda hedefe ulaşılacaktır.
    Cevapla
  • KaaN 6 ay önce Şikayet Et
    Şimdiden hayal edeceksin ki zamanı zemini gelince gerçekleşsin. Yaşa varol koca reis bahçeli
    Cevapla
  • Musa 6 ay önce Şikayet Et
    Ee sonuç
    Cevapla
DİĞER HABERLER
7 ilde operasyon: Organize suç örgütü çökertildi!
Başkan Erdoğan seçti! Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevine yeni isim