Rize'de kız öğrenci yurdundaki asansör kazası ile ilgili idari soruşturma başlatıldı

Rize'de kız öğrenci yurdundaki asansör kazasına ilişkin idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

GİRİŞ 06.11.2023 09:21 GÜNCELLEME 06.11.2023 10:18
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Ayder Kız Öğrenci Yurdu'nda bir öğrencinin, kullanımı sırasında asansörün arızaya geçtiği ve kaydığı, kızın asansör kabininden kendi imkanı ile çıktığı belirtildi.

Öğrencinin tedbir amacı ile Rize Devlet Hastanesine götürüldüğü aktarılan açıklamada, "Yapılan kontroller sonucunda öğrencimizde herhangi bir yaralanma ve sağlık problemi bulunmamaktadır. Öğrencimizin yaralandığına dair yayılan asılsız haberler üzerine yurtta kalan diğer öğrenciler yurt önüne toplanarak tepki göstermişlerdir. Yurda bizzat Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız gelerek öğrencilerle görüşmüş ve teskin etmiştir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Vali Baydaş, yaptığı inceleme ve görüşmeler sonucunda konuyla ilgili olarak idari soruşturma başlatıldığını, Ayder Yurdu ve ilimizdeki tüm yurtların asansör, yemekhane ve diğer problemleri ile bizzat ilgileneceğini ve yaşanan bu olayla ilgili varsa sorumluların görevden el çektirileceğini ifade ermiştir. Konu tüm yönleri ile Valiliğimizce hassasiyetle takip edilmektedir."

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Asansör denetim firmaları birileri tarafından bulunup halkın tepesine tepelleş ediliyor. Kimler buluyor. Aynı firma daha önce halat makaralarını ters çevirttiği halde ertesi yıl makaralar ters olmuş deyip tekrar çevirtiyor. Güya iş yapıyorlar. Gaye söğüşlemek.
    Cevapla
  • Ev Sahibi 5 ay önce Şikayet Et
    Bazı yayın organları sürekli yurt konusunu işliyor. Bunların nerden fonlandığı belli, dikkat edilmeli. Hükümet İsraile ne zaman tepki gösterse içerde devleti uğraştıracak konular ortaya çıkıyor.
    Cevapla
  • K.t 5 ay önce Şikayet Et
    asansörleri birileri özellikle bozuyor gibi, üniversite öğrencilerini harekete geçirmek istiyorlar...
    Cevapla
  • Nurgül 5 ay önce Şikayet Et
    Asansör bakımı yapılmış. Bir gün sonra bu kaza yaşanmış. Kaza dediğimiz olayda da kız öğrenci asansörden İNDİKTEN SONRA asansör gürültüyle sıfırıncı kattan daha aşağıdaki kota düşmüş. Çok gürültü çıkmış ve kız panik yapıp fenalaşmış. Olay bu. Gazeteler facia diye yazıyorlar olayın aslını astarını araştırmadan. Bakımı yaptıran idarenin ne suçu olsun. Bakım firmasına hesap sormalı.
    Cevapla
  • said 5 ay önce Şikayet Et
    maliye sgk tüm binaların kapıcılarını kontrol edip bilgilendirmesi lazım iş takipleri yoksa ayrı mesele asansör baside alınacak iş değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!