İstanbul'da İranlı sahte polisler yakalandı

Fatih'te kendilerini polis olarak tanıtarak kimlik kontrolü bahanesiyle durdurdukları turistlerin paralarını çalan, İran uyruklu 3 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da İranlı sahte polisler yakalandı
İstanbul'da İranlı sahte polisler yakalandı
GİRİŞ 09.11.2023 10:18 GÜNCELLEME 09.11.2023 10:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Fatih, Aksaray Caddesi'nde K.T. adlı turist polis olduğunu söyleyen kişiler tarafından parasının çalındığını söyleyerek emniyete şikâyette bulundu. Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada hırsızlık anının bir cep telefonuyla görüntülendiği tespit edildi.

Görüntülerde kendilerini polis olarak tanıtan şüphelilerin, elinde bavuluyla durdurdukları kişiye sözde kimlik kontrolü yaptıkları sırada fark ettirmeden cüzdanından para çaldığı tespit edildi. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin kullandığı kiralık otomobilin izini sürerek kimliklerine ulaştı. İran uyruklu oldukları tespit edilen şüpheliler Ahmet A.(53), Mehdi B.Z.(32), Navabali J. (58) gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi.



Şüphelilerin sorgularında aynı bölgede polis süsü verilerek yapılan üç hırsızlık olayının failleri oldukları tespit edildi. Daha önceden de poliste suç kayıtları olduğu öğrenilen şüpheliler çıkarıldıkları adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Salih 5 ay önce Şikayet Et
    Gönderin İran'a idam etsinler. Çakallar. Burda ki ceza onlara ödül gibi..
    Cevapla
  • Ehh 5 ay önce Şikayet Et
    Her önene gelen elini kolunu sallaya sallaya ülkeye giriş yaparsa böyle olur, daha bunlar iyi günler...
    Cevapla
  • Nedim 5 ay önce Şikayet Et
    İran da bunlar hangi cezayı alır ? İdam sa bizdede idam olsunlar.doldurdunuz bunları Türkiye şimdi dur uğraş
    Cevapla
  • Asayiş 5 ay önce Şikayet Et
    Atlet don satar gibi üniforma satarsanız ....
    Cevapla
  • mtdrgn 5 ay önce Şikayet Et
    turistlerin paralarını gasp etmişler. bence serbest bırakın. ya da hemen bırakmayın 3 ay sonra bırakın, hemen bırakırsanız gürültü çıkar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas’tan ‘Hasan Saklanan’ açıklaması: Mescid-i Aksa şehidi ilan ediyoruz!
Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır