Bakan Koca açıkladı: Gazzeli kanser hastası çocuklar Türkiye'ye getirilecek

Sağlık Bakanı Koca, en yakın sürede Gazzeli kanser hastası çocukların Türkiye'ye getirileceğini açıkladı. Koca ayrıca, Gazze'ye 8 adet sahra hastanesi kurulacağını belirtti.

GİRİŞ 09.11.2023 10:59 GÜNCELLEME 09.11.2023 11:31
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe görüşmesinde İsrail Sağlık Bakanıyla yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı. Gazzeli kanser hastası çocukların en kısa sürede Türkiye'ye getirileceğini açıklayan Koca, şunları söyledi: 

"Sağlık Bakanı ve bir hekim olarak şiddetin hiçbir türünün kabul edilemez olduğunu açıkça ifade ettim. Sağlık hizmetlerinin sürdürülememesinin açıklanamaz olduğunu konusunda mutabıkız. Hastaların tedavilerinin devam edememesi, özellikle çocuklar konusundaki hassasiyeti en net şekilde ifade ettim. Türkiye Filistin dostluk hastanesinin Gazze’de kanser tedavisi veren tek hastane olduğunu ve artık hizmet veremez hale geldiğini ifade ettim. Bu durumun inkar edilecek hiçbir yeri yok. Masum çocukların tedavisin devamı konusunda üzerimizdeki sorumluluğu hatırlattım. Kendisi de bu konuda haklı olduğumuzu ifade etti. Çocuklar başta olmak üzere hastaların Mısır’a ambulanslarla taşınması ve oradan uçak ambulanslarla Türkiye’ye getirilerek tedavi edilmesi için hazır beklediğimizi ifade ettim. Tedavisi yarım kalan kanser hastası çocuklardan başlayarak hastaların sevk sürecinin güven içinde gerçekleşmesi konusundaki beklentimizi ve üzerlerine düşen sorumluluğu ifade ettim. Bu konuda bizimle mutabık kalarak olumlu görüş ifade ettiler. En yakın sürede kanser hastası çocukları Türkiye’ye getirmeye başlayacağız."

"8 SAHRA HASTANESİ KURACAĞIZ"

İsrail'in 34 gündür katliam gerçekleştirdiği Gazze'ye yönelik yardımlar hakkında da bilgi veren Koca, "Bugün yola çıkması beklenen gemi ile ilaç, tıbbi cihaz, 8 adet sahra hastanesi, 20 ambulans ve tıbbi sarf dahil yaklaşık 500 ton yardım ekipmanı ulaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 61
  • Ne olur 6 ay önce Şikayet Et
    Allah için kimsesiz kalmış çocuklara sahip çıkalım Allah Kitap Muhammed aşkına ben bakmaya hazırım 2 çocuğum var Bi iki taneye de Allahın izni ile istenilen süreye kadar refakat ederim hatta evlatlık edinirim
    Cevapla
  • Huhuu 6 ay önce Şikayet Et
    Gazzeyi türkiyye bağlayın hadi okadar madem düşünüyorsunuz türkiye toprağı olsun gazze
    Cevapla
  • MaKuS 6 ay önce Şikayet Et
    Getirebilirlerse 5 yaşından küçük kimsesiz kalmış bir çocuğu savaş bitene kadar ağırlamak isteriz .
    Cevapla
  • yazık gerçekten 6 ay önce Şikayet Et
    Bende isterim gözüm gibi bakarım yeter ki çocuklar ölmesiiiiiiiiiiiiinnn :((((((((
    Cevapla
  • yazık gerçekten 6 ay önce Şikayet Et
    Bende isterim gözüm gibi bakarım yeter ki çocuklar ölmesiiiiiiiiiiiiinnn :((((((((
    Cevapla
  • yazık gerçekten 6 ay önce Şikayet Et
    Bende isterim gözüm gibi bakarım yeter ki çocuklar ölmesiiiiiiiiiiiiinnn :((((((((
    Cevapla
  • Rsul 6 ay önce Şikayet Et
    Bütün çocuklar gelsin biz hepsine bakarız Evel Allah tabi sağ kaldilarsa anlarını çocuklarıyla beraber olurlarsa ordaki mücahitler kafası rahat bir şekilde savaşırlar akılları onlarda kalmaz lütfen göz erdi etmeyin.
    Cevapla
  • Reel politik 6 ay önce Şikayet Et
    İsrail çocukları potansiyel terörist gördüğü için bilerek öldürüyor zaten.
    Cevapla
  • Kastamonulu 6 ay önce Şikayet Et
    Sayın Bakanımız üşüyen yanında anne babasını arayan çocuklarımızada şefkat elini uzatın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ülkede yapılan ankette Başkan Erdoğan açık ara lider!
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı