Aylar sonra itiraf geldi! Gizli protokolün mimarı bakın kim çıktı

CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu'na bağıran İmambakır Üküş'ün, 6'lı masa liderlerinden habersiz yapılan CHP-Zafer Partisi protokolünün mimarı olduğu, imzalar atılırken odadaki 4 kişiden biri olduğu ortaya çıktı.

Aylar sonra itiraf geldi! Gizli protokolün mimarı bakın kim çıktı
Aylar sonra itiraf geldi! Gizli protokolün mimarı bakın kim çıktı
GİRİŞ 09.11.2023 17:56 GÜNCELLEME 09.11.2023 17:56
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13 yıllık CHP liderliğinin sona erdiği olaylı kurultayda “Derin CHP” olarak boy gösteren gazeteci İmambakır Üküş’ün partinin en kritik evrelerinde nasıl kilit roller üstlendiği gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Buna ilişkin kritik bir ayrıntı da, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ arasında imzalanan protokolle ilgili... 6’lı masa kurmaylarının hiçbirinin haberdar olmadığını ifade ettiği bu görüşmenin bütün aşamalarında yer alan tek bir isim varmış: İmambakır Üküş!



İşte Kılıçdaroğlu’nun CHP’deki son gününde adı kamuoyu gündemine gelen “gazeteci” İmambakır Üküş’ün partideki en derin faaliyetlerinden bir tanesi...

28 Mayıs seçimleri öncesinde CHP ile Zafer Partisi'nin mutabakatı gündeme bomba gibi düşmüştü. Seçimden kısa süre sonra kameraların karşısına geçen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu ile gizli bir mutabat yaptıklarını açıklamıştı. 6'lı masayı birbirine düşüren mutabakatı kimin organize ettiği ve mutabakat imzalanırken masada olan isimlerden biri daha belli oldu.

MİT BAŞKANLIĞI VE 3 BAKANLIK VERİLMİŞTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 28 Mayıs seçimlerinden kısa bir süre sonra 6'lı masayı karıştıran bir açıklama yapmıştı. Özdağ, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması durumunda İçişleri Bakanlığı dahil 3 bakanlığı ve MİT Başkanlığınının Zafer Partisi'ne verileceğini, bunun gizli bir mutabakat metni ile resmiyete kavuşturulduğunu söylemişti.

İTTİFAKI YAPTIRAN KİŞİ DE İMAMBAKIR ÜKÜŞ ÇIKTI

Gündemi sarsan açıklama 6'lı masa liderlerinden gizli yapılması nedeniyle parti genel başkanlarından büyük tepki çekmiş, 6'lı masanın liderleri gizli protokole sert tepki göstermişti. CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Çekilemezsiniz izin vermiyorum' diyerek bağıran gazeteci İmambakır Üküş'ün CHP-Zafer Partisi ittifakında da başrolde olduğu ortaya çıktı.



Enver Aysever'in Youtube kanalında açıklamalarda bulunan Üküş, Ümit Özdağ ile Kılıçdaroğlu arasında yapılan ittifakın mimarı olduğunu söyledi. Üküş, ittifakın yapılabilmesi için iki tarafla da görüşerek ittifakın yapılmasını sağladığını ilk ağızdan açıkladı. 

Üküş ittifaka ilişkin yaptığı açıklamada şu sözleri sarf etti;

CHP'nin Zafer Partisi'ni ziyaretinden bir sonuç çıkmayınca ben iki tarafla da konuşarak "niye bir sonuç çıkmadı" dedim. Aldığım cevaplar sonrasında bu görüşmelerin sürdürülmesi için iki tarafla da görüşerek bu sürecin ilerlemesinde katkıda bulundum. 

BÖYLE SAVUNMUŞ

“Derin CHP” olarak adlandırılan Üküş'ün gizli protokole ilişkin 19 Ağustos 2023 tarihinde kaleme aldığı yazısında analiz dili değil, olayın şahidi gibi bir üslup kullanması dikkat çekti. 

Üküş, "Özdağ ve Kılıçdaroğlu arasındaki 'Mutabakat' metni kimi niye rahatsız ediyor?" başlıklı yazısında ise gizli görüşmeye yönelik bilgiler verdiği tespit edildi. Üküş yazısında mutabakat metnindeki maddelerin hiçbir şekilde sorun olmadığını belirterek sadece 'kayyım' maddesinde tartışıldığını söyledi.

Üküş yazıda şu ifadeleri kullandı:

Birilerinin söylediği gibi bu maddeler hiçbir şekilde sorun olmadı; 'kayyım’ maddesi hariç kimse kimseyle tartışmadı bile.

Tam tersine iki liderin birlikte kaleme aldığı üzerinde çok kolay uzlaştığı bir metin olmuştur.

ÜMİT ÖZDAĞ: GÖRÜŞMEYE KATILAN 4 KİŞİDEN BİRİ ÜKÜŞ'TÜ

Öte yandan 6'lı masa liderlerinden ve kamuoyundan gizli yapılan görüşmelere İmambakır Üküş'ün katıldığını Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da kabul etti. Özdağ, CHP-Zafer Partisi protokolünün her aşamasında bulunan 4 kişiden birinin İmambakır Üküş olduğunu söyledi.

Özdağ’ın 20 Ağustos 2023 tarihli bir sosyal medya paylaşımında, “İmambakır Üküş CHP Genel Başkan Danışmanı olarak Zafer Partisi-CHP protokolünün oluşmasının hemen her aşamasında vardı. İmzalar atılırken odadaki 4 kişiden birisiydi. Makalesi çok önemli. Özdağ-Kılıçdaroğlu Mutabakatı kimi niye rahatsız ediyor?” dedi.

6'LI MASA LİDERLERİ GİZLİ PROTOKOLE SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

CHP'nin Zafer Partisi'ne bakanlıklar ve MİT Başkanlığı dağıtarak yaptığı gizli ittifaka 6'lı masadan sert tepkiler gelmişti. İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Ümit Özdağ ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında imzalanan mutabakattan haberi olmadığını söylemişti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise protokolden haberinin olmadığını vurgulayarak, "Üzüldüm. Haberimiz olsa zaten masada pozisyon belirlerdik" açıklamasında bulunmuştu.

Gizli protokol ifşa olunca DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İdris Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapıldığı iddia edilen "gizli protokol"den haberleri olmadığını söylemişti.
Şahin, "Kemal Bey’in bize sözü şuydu; ortak mutabakat metni çerçevesine dışına çıkılmayacak ve millet ittifakının topluma sunduğu taahhütlerden asla ödün verilmeyecek noktasındaydı” ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz, "Kendi adıma, geride bıraktığımız seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına engel olamadığım için milletimizden samimi olarak özür diliyorum." demişti.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan ise, "Başka hiçbir söz ya da açıklama seçim mağlubiyeti nedeniyle duyduğum büyük üzüntüyü ortadan kaldıramazdı. Teşekkür ederim Sayın Kılıçdaroğlu. İyi ki olmamış!" mesajını paylaşmıştı.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 72
  • Alihan 5 ay önce Şikayet Et
    Allah bunlara firsat yüzü göstermesin, amin
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 5 ay önce Şikayet Et
    Ne bu imamlardan çektiği Kemal’in?
    Cevapla
  • Ali 5 ay önce Şikayet Et
    Bikez daha ispatlandı ki CHP yi dışardan yönetiyorlar.Genel başkanların hiç bir fonksiyonu yok.Sadece iple oynatılıyorlar...Bu kafayla chp nin Türkiye'de iktidar olması mümkün değil.Eczacı bey de boş boş konuşuyor,kendisi de biliyorki formalite başkan.....
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Bu ve bunun gibiler zehirli beyinlere sahip haysiyetsiz yaratıklar, milletimizin resmi dusmanlaridir..
    Cevapla
  • yazıcı 5 ay önce Şikayet Et
    Alıtılı çetenin hiçbirinde liderlik vasfı yok herbiri kendi iknalleri için uğraş veriyor Birisi ermeni birisi yahudi milli be yerli yok içlerinde millet işi çözdü tehlikeyi şimdilik bertaraf etti su uyur düşman uyumaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...