Gökyüzündeki kızıllık depremin mi habercisi?

Gökyüzünün kırmızı renge bürünmesi sonrası deprem mi meydana gelir? Bu soru vatandaşlar tarafından çokça soruluyor. Pekin işin aslı nedir?

Gökyüzündeki kızıllık depremin mi habercisi?
Gökyüzündeki kızıllık depremin mi habercisi?
GİRİŞ 14.11.2023 14:38 GÜNCELLEME 21.11.2023 14:38

Gökyüzü kırmızıya boyandı, deprem olacak!.. diyenlerden misiniz? Geçtiğimiz pazar günü yaşanan bu olay sonrası pek çoğumuz bu korkuya kapıldı fakat işin aslı ne gelin birlikte bakalım...

Aslında kuzey ülkeleri bu tabloya alışkın. Güneş, patlamalar sırasında etrafına parçacıklar saçıyor. Bunlar da fırtınalar vasıtasıyla dünyamıza kadar ulaşabiliyor. Aurora olarak bilinen ışıklar, bu parçacıkların yer yüzünün manyetik alanına ulaşmasıyla atmosferin üst taraflarında ortaya çıkıyor.

Bizlerse gökyüzünde bu manzarayı görürüz. Hatta çarpışmanın kilometresine göre renkler de değişebiliyor. Bazı dönemlerde güneş patlamaları çok şiddetlenir. Böyle zamanlarda auroralar daha alçak enlemlere yani ülkemize kadar ulaşabilir.

Nadir de olsa bölgemizde gördüğümüz bu doğa olayını görünce güneşin öfkelendiğini hatırlasak da endişeye gerek yok dünyamız bizi korumak için gerekeni çoktan yapmış ki biz bu manzarayı izleyebiliyoruz. Siz de koltuğunuza yaslanın ve manzaranın tadını çıkarın.

KAYNAK: DHA, HABER7
Yasin Karanfil Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Yasin Karanfil

Editör Hakkında

1989 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2012 yılında Kocaeli Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. Kocaeli'de yerel basında muhabir olarak çalıştı. Dijital ajansta başladığı sosyal medya editörlüğü mesleğini çeşitli basın kuruluşlarında devam ettirdi. Haber7.com'da Haber Şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"