MSB İncirlik Üssü iddialarını yalanladı! 'Türkiye'nin duruşu bellidir'

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İncirlik Üssü'nden İsrail'e silah gönderildiği iddialarının doğru olmadığını belirterek "Türkiye Cumhuriyeti'nin bu konudaki duruşu bellidir" açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 23.11.2023 16:55 GÜNCELLEME 23.11.2023 18:05
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Filistin-İsrail arasındaki savaş 47. gününde devam ederken ve Türkiye'nin Filistin halkına desteği açıkken İngiltere merkezli Declassified UK sitesi skandal bir iddiada bulundu. 

İNCİRLİKTEN İSRAİL'E SİLAH TAŞINDI İDDİASI

İngiliz sitesi, ABD’nin İsrail’e silah ulaştırmasında Güney Kıbrıs’taki İngiliz Agratur üssü uluslararası bir merkez haline getirildiğini, ABD ve İngiltere uçaklarının Almanya, Türkiye ve İspanya’daki üslerden Agratur’a, oradan da İsrail’e nakliye uçuşları yaptığını öne sürdü. Site Türkiye'de mühimmat taşınmasının Adana'da bulunan İncirlik Üssü'nden gerçekleştirildiğini iddia etti. 

MSB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İddianın gündeme gelmesi üzerine Milli Savunma Bakanlığı kaynakları açıklama yaptı. "İncirlik'e inen ABD uçaklarının Güney Kıbrıs üzerinden İsrail'e silah taşıdığı" iddiasının sorulması üzerine kaynaklar, "Türkiye olarak Gazzeli kardeşlerimizin zararına olacak herhangi bir faaliyetin içinde olmamız veya bu faaliyetlere göz yummamız söz konusu değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu konudaki duruşu bellidir" şeklinde cevap verdi. 

MSB kaynakları ayrıca Gazze'ye savaşın başından bu yana Hava Kuvvetlerimize ait 11 uçakla 208 ton insani yardım malzemesi ve 5 ton tıbbi malzeme gönderildiğini duyurdu.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 27
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    üstü kapatmayın kısıtlayın Ortadoğu'da iş çığırından çıkınca elimizde ABD deli hazır esir olmuş olur pazarlık konusu olur
    Cevapla
  • İsmail 5 ay önce Şikayet Et
    İsrailin atomu var bizimde sahip olma hakkımız var şimdi tam zamanı atomsuz süper güç olamayız çıkar bir bit gibi israil sana posta koyar
    Cevapla
  • İsmail 5 ay önce Şikayet Et
    Eğer israil bütün bu nato devletlerini parmağında oynatıp etkisi altına alıyorsa isrediğini söyletip yaptırıyorsa bizim artık natoyla işimiz olmaz ya bizle israil karşı karşıya gelirsek o zaman vay halimize bu natoya bir çözüm bulmak lazım yeni dünya düzeninde bizim batıda yerimiz yok doğuya güneşin doğduğu yerde bizim yerimiz biz asyalıyız en iyi onlar bizi anlar.
    Cevapla
  • böyle 5 ay önce Şikayet Et
    incirlik israilin Filistin deki katliamları bitene kadar devre dışı bırakılsın. hiçbir uçuşa izin verilmesin. bi halt edemezler, bunu yapın. ve Filistine silah /siha gönderin.
    Cevapla
  • Şahin 5 ay önce Şikayet Et
    Kapatın gitsin ne işe yarıyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı