Bakanlıktan Fazıl Say açıklaması! İddialara cevap

Ünlü Piyanist Fazıl Say, Türkiye'de kendisine sansür uygulandığını iddia etti. Say'a Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Batuhan Mumcu cevap verdi.

GİRİŞ 24.11.2023 23:58 GÜNCELLEME 24.11.2023 23:58
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Dünyaca ünlü Piyanist Fazıl Say, yayınladığı videoda,Türkiye'de kendisine sansür uygulandığını belirterek konser yapamadığını söyledi.

Say, "Dünyada 130 ülkeden davet alıyorum, Türkiye'de bir konser salonundan davet almadım. Bakan'ın bir şeyler yapması lazım. Bunun düzelmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Say'ın iddialarına Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan cevap geldi.



BAKANLIKTAN FAZIL SAY'A CEVAP

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Batuhan Mumcu, sanatçıya birçok kez teklif götürüldüğünü menajerinin geri çevirdiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama ayapan Batuhan Mumcu şu ifadeleri kullandı;

Fazıl Bey, öncelikle başarısını tüm dünyaya kanıtlamış bir sanatçımız olarak İsrail’in Filistin'e yönelik insanlık dışı katliamı karşısındaki dik duruşunuzu desteklemekle birlikte bu sebeple uğradığınız haksızlıklar için üzüntü duyduğumu belirtmek isterim.

'TÜM POLEMİKLERİN ÖNÜNE GEÇMEK ADINA...'

Diğer yandan, yaptığınız paylaşımda Bakanlığımıza yönelik açıklamalarınızı üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım. Konserlerinizi ilgiyle takip ederek fırsat buldukça da katılmaya çalışan biri olarak doğabilecek tüm polemiklerin önüne geçmek adına paylaşımlarınıza istinaden küçük bir düzeltmeyi aktarmak isterim.

BİZZAT MENAJERİNİZİ ARAYARAK...

Geçtiğimiz ay İsviçre'deki konserleriniz Cumhurbaşkanımızın Filistin’e yönelik açıklamalarını desteklediğiniz gerekçesiyle iptal edildiği zaman Bakan Yardımcısı olarak bizzat menajeriniz Taner Bey’i arayarak sizi Antalya Kültür Yolu Festivalimizde sahnede görmekten son derece memnun olacağımızı dile getirdim.

Taner Bey, yoğun yurt dışı programlarınızı gerekçe göstererek Festival programımıza dahil olamayacağınızı belirtti.

BİZİ ZİYADESİYLE MUTLU EDER

Bizler Türkiye’de kültür ve sanatın birleştirici unsur olarak herkese ulaşmasını hedefliyoruz. Dünya çapında ülkemizi başarıyla temsil eden bir sanat insanımızın başta Atatürk Kültür Merkezi ve CSO Ada Ankara olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ait bütün mekanlarımızda sanatını icra etmesi bizleri de ziyadesiyle mutlu eder.

Tüm sanat kurumlarımızın kapılarının dün olduğu gibi bugün de size sonuna kadar açık olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum.

 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 108
  • Faruk 5 ay önce Şikayet Et
    Yurt dışında değerin var ve kendi ülkende değer görmüyorsan ne işin var burada. Değer verenlerin yanına gidin
    Cevapla
  • Hüseyin 5 ay önce Şikayet Et
    Arkadaş bu adamda sanatçıysa ben de mozartım,revaçta olmasının sebebi,hep devlet aleyhine konuştuğu için yurt dışından teklifler alıyordu
    Cevapla
  • Fairman 5 ay önce Şikayet Et
    Syn Fazıl Say fırıldak gibi dönüp durmayın, ya karşıya geçin sizi görelim, yada yanımızda durun karşıya beraber bakalım.
    Cevapla
  • Sakaryalı 5 ay önce Şikayet Et
    Fazıl Sayın bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.Bu gün böyle yarın şöyle!!
    Cevapla
  • dede korkut 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de bir davet almamanın sebebi sansür değil koçum. Senin yaptığın müzik Türk toplumuna yabancı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı