Türkiye'den Elon Musk açıklaması! İsrail'in algısı çürütüldü

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nce, " Elon Musk'ın İsrail ziyareti sırasında yayımlanan görüntüler, İsrail'in propagandasını bir kez daha gözler önüne sermiştir" açıklaması yapıldı.

GİRİŞ 28.11.2023 18:11 GÜNCELLEME 30.11.2023 09:13
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk'un İsrail'i ziyareti sırasında servis edilen "İçinde çok sayıda boş mermi bulunan beşik" görüntüsünün manipülasyon içerdiğini bildirdi.

Merkezin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Musk'ın İsrail ziyareti sırasında yayımlanan görüntülerin, İsrail'in propagandasını bir kez daha gözler önüne serdiği belirtildi.


Musk'ın ziyareti sırasında, "Hamas'ın Kibbutz'a saldırısının sembollerinden biri olan beşik" ifadeleriyle servis edilen görüntülerde manipülasyon tespit edildiği kaydedilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Musk'a gösterilen beşiğin içinde çok sayıda boş mermi kovanı görülmektedir. Öte yandan 12 Kasım'da Eski New Jersey Valisi Chris Christie'nin ziyareti sırasında kaydedilen görüntülerde bu ayrıntı yoktur. Beşiğin, 'içindeki çocukla Hamas saldırısının ortasında kaldığı' iddia edilmektedir. Görüntüler incelendiğinde, 'saldırıdan kalma boş mermi kovanları' ile dolmuş beşikte herhangi bir hasar görülmemektedir. Ayrıca mermi kovanları Merkava tanklarında ikincil silah (makineli tüfek) olarak kullanılan MG3'ün mühimmatıdır. Beşikte, makineli tüfek için kullanılan mühimmat kemeri (zinciri) parçaları açıkça görülmektedir."



HASAR PİYADE TÜFEKLERİYLE VERİLECEK ÖLÇÜDE DEĞİL

Kibbutz'ta bir eve sığınan ve Hamas tarafından bir süre rehin tutulan İsrailli Yasmin Porat'ın, İsrail'in resmi yayın organı KAN Radyosu'nda yaptığı açıklamada, İsrail güvenlik güçlerinin evlere tank ve silahlarla doğrudan saldırdığını, sığındıkları evin de İsrail tankları tarafından iki kez hedef alındığını söylediği aktarıldı.

İsrail'in Kibbutz'tan servis ettiği görüntülerin, evlerdeki hasarın piyade tüfekleriyle verilecek ölçüde olmadığını gösterdiği belirtilen açıklamada, "Görüntüler, Porat'ın, 'İsrail tankları Kibbutz'taki evleri tankla vurdu' açıklamasını doğrular niteliktedir. Porat, Kibbutz'ta öldürülen insanların, İsrail güvenlik güçlerinin saldırısı sırasında çapraz ateşte öldüğünü söylemiştir." ifadelerine yer verildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 122
  • Gürkan 4 ay önce Şikayet Et
    Gün gelir devran döner,bugünleri asla unutmayalım
    Cevapla
  • Savaş 4 ay önce Şikayet Et
    Bu mermiler neden ağır çekimde inmiş o belirğin içine ya bari yalandan da olsa insan üç beş el ateş eder beşiğe ???
    Cevapla
  • yılmaz 4 ay önce Şikayet Et
    Bir tiyatrodur oynanıyor kesin onlarıda israilin kendisi yapmıştır.İnsanların gözüne bakarak dünyaya yalan algı yapıyorlar. siz birde hamas tarafında yıkılan enkaza katledilen bebeklere bakın
    Cevapla
  • Düşünür 4 ay önce Şikayet Et
    Ne yapsalar boş,,, her biriniz için hazırlanan bir zaman var.
    Cevapla
  • ömer 4 ay önce Şikayet Et
    Elin mask denen adam geçen bir adam bundan bahsediyordu 50 yıl ilerde diye bakalım israil terör örgütünü çözebilecek mi acaba ama adam bence tüccar bir ay Müslümanları denedi sonra israil ve yandaşları deniycek kim fazla sipariş verirse o tarafa meyledecek gibi duruyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!