Arda Turan sessizliğini bozdu! Parayı nerede teslim etti?

Fon vurgunu davasında Seçil Erzan tarafından 7.5 milyon dolar dolandırılan Arda Turan, parayı bankada teslim ettiğini belirterek "Kameraları da kapatmış kadın. O nedenle bankanın içinde para verdiğim görüntüler yok" dedi.

GİRİŞ 29.11.2023 04:05 GÜNCELLEME 29.11.2023 12:03
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Yüksek kar vaadiyle fon dolandırıcılığında en çok para kaptıran isim olan Arda Turan sessizliğini bozdu. Hakkındaki kara para iddialarını kesin bir dille yalanlayan Turan, paraları nerede teslim ettiği sorusuna da yanıt verdi.

Arda Turan'dan acı itiraf! 'Tüm birikimimi kaybettim'Arda Turan'dan acı itiraf! "Tüm birikimimi kaybettim"

KARA PARA İDDİALARINA YANIT

İşin içinde güvenilir insanlar olduğu için girdiğini belirten Turan, "Ne kara parası, ben 600 maç oynadım. 100'ün üstünde milli takım forması giydim. Dolandırıldığım para servetimin 6'da 1'i bile değil" şeklinde konuştu.

"GÜVENİLİR İSİMLER OLDUĞUNU SÖYLEDİ"

Oda TV'de yer alan habere göre; "Ben sadece DenizBank ve Şube Müdürü Seçil Erzan'a güvendim" diyen Turan, "Parayı da bizzat bankada şube müdürüne teslim ettim. Bana DenizBank'ın güvencesi olduğunu söyledi. Ben fon, eurobond gibi şeylerden anlamam. İşin içinde güvenilir isimlerin olduğunu söyledi. Ben de güvendim" dedi.

Seçil Erzan kimdir ve kaç yaşındadır? Evli mi? Hangi bankadaydı? Bilinmeyen hayatıSeçil Erzan kimdir ve kaç yaşındadır? Evli mi? Hangi bankadaydı? Bilinmeyen hayatı

"KAMERALARI KAPATMIŞ KADIN"

Parayı banka içinde elden teslim ettiğini belirten Turan, "Kameraları da kapatmış kadın. O nedenle bankanın içinde para verdiğim görüntüler yok" ifadelerini kullandı.

"KİMSE ARAYIP SORMUYOR"

Arda Turan'ın yakın çevresine ise "Tek üzüldüğüm şeyse kimsenin arayıp sormaması, geçmiş olsun dememesi. Bu ülkede başarılı olunca insanların sürekli aşağıya çekmeye çalışması çok üzücü." diye yakındığı ifade edildi.

Büyük vurgunda yeni detaylar: Semih Kaya'nın ifadesi ortaya çıktıBüyük vurgunda yeni detaylar: Semih Kaya'nın ifadesi ortaya çıktı

FON SKANDALI NASIL BAŞLADI?

Futbol dünyasından ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu toplam 18 kişiyi 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 TL dolandırdığı gerekçesiyle 226 yıl hapsi istenen bankacı Seçil Erzan davası gündemdeki yerini koruyor. Eski Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in adının geçmesinden dolayı "Fatih Terim Fonu" olarak anılan olayın yankıları sürerken Gençlik ve Spor Bakanlığı Teftiş Kurulu da inceleme başlattı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yıl içinde İstanbul Göktürk'te bir eve baskın düzenledi. Bu baskında özel bir bankanın Büyükdere şube müdürü Seçil Erzan gözaltına alındı. Bu operasyonun ardından "Fatih Terim Fonu" iddialarına neden olan dosyanın kapağı açılmış oldu. Evinde arama yapılan şüpheli Erzan hakkında ertesi gün nöbetçi mahkeme tarafından tutuklama kararı çıktı. Adli sürecin çok hızlı ilerlediği bu dosyanın kapağı aralandığında ise ortaya aralarında ünlü isimlerin olduğu ve yaklaşık 80 milyon doları bulduğu ifade edilen bir dolandırıcılık soruşturması çıktı.

216 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Sanık Erzan'ın "özel belgede sahtecilik" ve "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 66 yıldan 216 yıla kadar hapsi istenen iddianamede, sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ve 65 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinin iddianameyi kabul etmesi üzerine 4'ü tutuklu 7 sanık 20 Kasım'da hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme heyeti, tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar vererek, duruşmayı 12 Ocak 2024'e ertelemişti.

Deniz Bank'tan Seçil Erzan açıklamasıDeniz Bank'tan Seçil Erzan açıklaması

LİSTEDE SPOR CAMİASININ ÜNLÜ İSİMLERİ VAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Yılmaz tarafından yürütülen soruşturmada dosyaya onlarca şikayet dilekçesi girdi. 'Mağdur' sıfatıyla şikayet edenler arasında Galatasaray camiasının tanınmış isimleri Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera, Selçuk İnan, Semih Kaya'nın yanı sıra kulüp yöneticilerinin olduğu iddia edildi.

MİLYONLARCA DOLAR BUHAR OLDU

Soruşturmanın bu aşamasında, Fatih Terim'in yaklaşık 10 milyon dolar kaybettiğini ifade edilirken, bazı iddialara göre dosya büyüklüğü 80 milyon dolara yakındı. Terim'in 12,5 milyon doları, Arda Turan'ın ise için 6 ile 8 milyon euro arasında parasının kaybolduğu da iddia edildi.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 89
  • Uretici 4 ay önce Şikayet Et
    Biraz da bankacılık veya BDDK tarafından bakılması gereken bir durum. 5 yıl önce yine aynı bölge tekirdag muratli şubesinde YÜZLERCE kişi ile anlaşmazlık uyuşmazlık oldu , olan vatandaşa oldu. Tıkır tıkır ödediler parayi. Bahanesi ise personel hata yapmış ama zimmetine para geçirmemiş. Peki o zaman, haksız yere ,odenen ödenen ödemeler nereye gitti. Madur futbolcu şöhret olunca ...
    Cevapla
  • Arftra 4 ay önce Şikayet Et
    Fon fun diyolar ama bu araştırılmalı 46 milyon dolar az para deil..
    Cevapla
  • Murat 4 ay önce Şikayet Et
    Kuş kadar beyni olmayanlar bu olaydan da Galatasaray'a çamur atmaya çalışıyor. Nasıl bir kuyruk açınız varmış.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Para verip statlarda bu adamları alkışlıyorlar.
    Cevapla
  • MASK 4 ay önce Şikayet Et
    arda turan bütün herşeyimi kaybettim diyor... yahu zırdeli bile parasının tamamını bir yere yatırmaz bir kısmını elinde tutar var bu işte bir bit yeniğide ama ne
    Cevapla
  • Arda 4 ay önce Şikayet Et
    , "Ne kara parası, ben 600 maç oynadım. 100'ün üstünde milli takım forması giydim. Dolandırıldığım para servetimin 6'da 1'i bile değil" şeklinde konuştu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı