Ümit Özdağ'ın İranlı Ramin Saeidi'yle yazışmaları ortaya çıktı! Soruşturma başlatıldı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan soruşturma başlattı. Özdağ'ın, Ambargo TV çalışanı İranlı tutuklu Ramin Saeidi ile yazışmaları da ortaya çıktı.

Ümit Özdağ'ın İranlı Ramin Saeidi'yle yazışmaları ortaya çıktı! Soruşturma başlatıldı!
Ümit Özdağ'ın İranlı Ramin Saeidi'yle yazışmaları ortaya çıktı! Soruşturma başlatıldı!
GİRİŞ 01.12.2023 23:21 GÜNCELLEME 01.12.2023 23:42
Bu Habere 262 Yorum Yapılmış

Son dakika Ümit Özdağ haberleri: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan soruşturma başlattı.

ÜMİT ÖZDAĞ'IN ALGI OPERASYONLARI YAPAN İRANLI TUTUKLU SAEİDİ İLE YAZIŞMALARI ORTAYA ÇIKTI

Sosyal medya platformlarında 'gazetecilik' adı altında mülteciler üzerinden algı operasyonuna girişen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Ambargo TV'nin çalışanı İranlı Ramin Saeidi ile yazışmaları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında yapılan siber araştırma sonuçları ve dijital materyal incelemeleri sonucu ortaya çıktı.

İnternette, sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma niteliğinde paylaşımlar yapıldığının tespit edilmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada toplanan deliller, yapılan siber araştırma sonuçları ve dijital materyal incelemeler sonucu kan donduran yazışmalar soruşturma dosyasına yansıdı.
Batuhan Çolak, Serkan Kafkas, Adem Enes Gezer ve Murat Erkek gibi isimlerin başını çektiği internette, sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma niteliğinde paylaşımlar yapıldığının tespit edilmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada detaylar ortaya çıkmaya başladı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, şüpheliler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda düzenlenen halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme (TCK m. 216/1), halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma (TCK m. 217/A) suçlarından başlatılan soruşturma genişletildi.

Soruşturma dosyasında Süha Çardaklı, Hüseyin Dicle, Ramin Saeidi, Eray Ertürk, Ahmed Abdelaal, Adem Enes Gezer, Murat Erkek, Batuhan Çolak, Furkan Uludağ, Serkan Kafkas,  Serdar Sönmez, Ümit Yasin Perinçek, Efe Emirhan Konaşoğlu, Ali Derviş Antal, Kutluhan Erol, Kutsal Yusuftaş, Abdullah Aslan, Abdulrazak Çoban, Kemal Muhammet Karaçuka, Mahmud Elosman, Muhammed Elmuhammed, Furkan Güngör, Anıl Berkay Çetin, Adnan Özer Koş, Furkan Özbek, Harun Aytekin, Seval Göçer, Ayşe Toprak, Nilgün Tap ve Hikmet Kemal Köse gibi isimler yer aldı.

'RAMİN BUNU REVİZE EDELİM, BENİM KONUŞMAMI EN SONA AL'

Savcılık tarafından dijital materyallerin incelenmesinde iddia konusu suça ilişkin Ramin Saeidi’nin sosyal medya hesabını kullandığı tespit edildi. İran uyruklu tutuklu Ramin Saeidi’nin dijital materyallerinin incelenmesinde soruşturmaya konu sosyal medya hesabının kullanımı ile ilgili Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile yazışmalarının olduğu tespit edildi. Ramin Saeidi ile Ümit Özdağ’ın dosyaya yansıyan yazışmalarından bazıları şu şekilde:

"05/07/2021 tarihindeki yazışmalar:

Ramin: Selam, Hocam ben malzemeleri yeniden gözden geçirip Bekir Ali beyle Whatsappdan atıp
değerlendireceğiz... Saygılar...

Ümit ÖZDAĞ: Tamam bekliyorum.

Ramin: Hocam bir video yaptım uygun bulduysanız yayınlayın.. değişiklik gerekirse yaparım.. Suriyelileri siyah beyaz yaptım... ayyıldız baştan eklemiyorum ki her kes izlesin... yoksa bazıları başta ayyıldız görünce izlemezler

Ümit ÖZDAĞ: Ramin bunu revize edelim, Benim konuşmamı en sona al
Ümit ÖZDAĞ: Kilis bölümünü çıkar, kalacağım diyen Suriyelileri çıkar, işsiz Türkler ile başlasın ve devam etsin.

01/08/2021 tarihindeki yazışmalar:

Ramin: ambargo.tv, ambargo.com, ambargo.org, ambargo.org.tr birini kapsak fena olmaz, ileride işimize yarar.

Ümit Özdağ: Sen al ben parasını veririm.

Ramin: Tamam hocam yarın hallederim.”

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 262
  • Ertuğrul 4 ay önce Şikayet Et
    Ya nedense ben bu adamla ilgili bu tür haberlere şaşırmıyorum benim tek şaşırdığım bu adamın arkasından giden sözde türk müslümanlar... Bu fitne ve fesadın ortağı oldular
    Cevapla
  • alpaslan--kara 4 ay önce Şikayet Et
    mecliste-kaç-tane-vekilliğe-layık-olmayan-vekil-vardır-seçilen*vekiller-halkı-tam-temsil-edemiyorlar-
    Cevapla
  • Salih 4 ay önce Şikayet Et
    Özetle bu adam budur
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bunlar soruşturmanın vakalar hata casusluk bile araştırılmalı bu ülke kolay kazanılmadı maalesef
    Cevapla
  • musluman 4 ay önce Şikayet Et
    bu adamın kım oldugunu sabır meshur çok ıyı anlatıyor lakın adamın youtube hesabını kapatmışlar kesın bu şahsın parmagı vardır sabır meşhur tekrar yotube hesabını acıyor bu sefer hakkında şikayet var diye karkola çagrılıyor hepsınde bu şahsın paramagı vardır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
Borsada rekor: 10 bin puan aşıldı!