Meclis Tiktok'a el koyuyor

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, özellikle TikTok platformuna değindiği yeni bir açıklamasında lisans iptalinin bile gündemde olduğunu söyledi. Torba yasa hazırlığının devam ettiğini açıkladı.

Meclis Tiktok'a el koyuyor
Meclis Tiktok'a el koyuyor
GİRİŞ 02.12.2023 06:43 GÜNCELLEME 02.12.2023 16:39
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Sosyal medya fenomenlerinin yanı sıra dijital uygulamalara yönelik de yeni yaptırımlar gündeme taşınıyor. 

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, TikTok başta olmak üzere sosyal medya platformları ve fenomenlere yönelik çok ciddi çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Hüseyin Yayman, konuya ilişkin açıklamasını İhlas Haber Ajansı’na yaptı. Komisyonda, TikTok başta olmak üzere sosyal medya platformlarına yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi. 

Karar verildi: Sosyal medya şirketleri artık kaçamayacak!Karar verildi: Sosyal medya şirketleri artık kaçamayacak!

İsrail'i boykot korkusu sardı! O isimlere para dağıtıyorİsrail'i boykot korkusu sardı! O isimlere para dağıtıyor

Filistinliler karpuz emojisiyle direniyor! İşte sanatsal sembol hakkında bilinenler...Filistinliler karpuz emojisiyle direniyor! İşte sanatsal sembol hakkında bilinenler...

Hüseyin Yayman, TikTok’un Türkiye ve Avrasya temsilcisinin komisyona çağrıldığını hatırlatarak, "TikTok başta olmak üzere dijital mecralarda Türk toplumunun aile yapısını bozmaya yönelik, ahlakımıza, ananemize, kültürümüze yönelik, çocuklarımıza yönelik, kadınlarımıza yönelik hiçbir şekilde tasvip etmeyeceğimiz bir takım yayınları, bir takım görüntüleri, kınıyoruz, lanetliyoruz. Buradan tüm milletimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. 7 Aralık tarihinde TikTok’un Türkiye ve Avrasya Tik temsilcisi Emir Gelen Bey'i davet ettik. Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Dijital Mecralar Komisyonuna gelecek ve bu konularla ilgili açıklama yapacak." dedi.

TORBA YASA HAZIRLIĞI DEVAM EDİYOR 

Yayman konuyla ilgili devam eden bir torba yasa hazırlığı olduğuna vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başta TikTok olmak üzere kendilerine sosyal medya fenomeni diyen bazı insanların ki onların neyin fenomeni olduğunu asla bilmiyoruz ve ne yaptıklarını bilmiyoruz. Bu konuyla ilgili TBMM’de bir torba yasa hazırlığı var. Özellikle gelirlerinin araştırılması, muhasebeleştirilmesi, vergilendirilmesi konusunda çok çok ciddi adımlar atacağız. TikTok başta olmak üzere dijital mecralarda milletimize yönelik, ahlakımıza yönelik, ailemize yönelik, çocuklarımıza yönelik, başta müstehcenlik olmak üzere uygulamalar asla tasvip edilemez ve bu insanların iyi bir iş yapıyor gibi ortaya çıkması ve bunlara bağış yapılması zaten meselenin vahametini ortaya koymaktadır."

TIKTOK'UN LİSANSI İPTAL EDİLEBİLİR 

Yayman, lisans iptaline kadar varacak yaptırımların masada olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

"Biz Dijital Mecralar Komisyonu olarak başta bant daraltma, yayın yasağının getirilmesi, reklam yasağının getirilmesi ve gerekirse lisans iptali olmak üzere tüm dijital mecralarla ilgili çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz bunu kamuoyuna açıklamak isterim."

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Omer 4 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle bu rezillige çözüm bulunmali.sadece tiktok deil instagramda karsina cikan her 2 videodan biri trans bireylerle ilgili.gec kalindi bile .biran önce bu konuya binel atilmali
    Cevapla
  • Şerif 4 ay önce Şikayet Et
    Kapatın şu rezil sosyal medyaları namus ar edep ahlak bozucu proğramları
    Cevapla
  • Alparslan 4 ay önce Şikayet Et
    Allah aşkına iyice ayaklar altına alınan ahlak namus örf adet için bir şeyler yapın,
    Cevapla
  • Olgun 4 ay önce Şikayet Et
    İnşallah kapatılır toplumun ahlakını bozan saçma sapan bir şey
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    yuvalar yıkılıyor, uyanınnnnn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi