Tiktok'tan İsrail-Hamas kararı: Yeni görev gücü oluşturacak!

TikTok, İsrail-Hamas savaşı içeriğini daha iyi ele almak için yorum filtreleme araçları ekliyor. Ayrıca nefret söylemi eğilimlerini erkenden tespit etmek için bir görev gücü oluşturuyor.

Tiktok'tan İsrail-Hamas kararı: Yeni görev gücü oluşturacak!
Tiktok'tan İsrail-Hamas kararı: Yeni görev gücü oluşturacak!
GİRİŞ 11.12.2023 10:03 GÜNCELLEME 11.12.2023 10:03

ByteDance'in TikTok'u İsrail-Hamas savaşı içeriklerini ve ilgili nefret söylemini ele alma konusunda bazı yeni girişimlerle adım atıyor. Moderasyon tarafında, sosyal platform yeni yorum filtreleme araçlarını kullanıma sunuyor; bunlardan en dikkat çekeni, içerik oluşturucunun daha önce bildirdiği veya sildiği yorumlara benzer olduğu düşünülen yorumları otomatik olarak filtreleyen "Yorum Bakım Modu".

Bir diğer yeni özellik ise, içerik oluşturucunun takipçi ya da takip edilenler listesinde olmayan hesaplar tarafından yapılan yorumları engellemeye yardımcı oluyor.

Şirket, yeni kullanıcıların ilk video yüklemelerinden sonra bir istem aracılığıyla bu araçlara ilişkin farkındalıklarını artırmayı hedefliyor ve uzun vadede, içerik oluşturuculardan doğrudan geri bildirim almak için bir ürün beta test programı oluşturacak.

TİKTOK ANTİSEMİTİZM VE İSLAMAFOBİ DAVRANIŞLARINI KONTROL ALTINA ALACAK

TikTok ayrıca antisemitizm, İslamofobi ve diğer nefret eğilimlerini kontrolden çıkmadan önce proaktif olarak tespit etme umuduyla yeni bir nefret ve ayrımcılık karşıtı görev gücü kurdu.

TikTok'un artan çabaları, algoritmasını hala önyargılı olmakla suçlayanları ikna edemese de, platform en azından şaşırtıcı miktarda rahatsız edici içeriği kaldırmaya devam etti.

Tiktok temsilcisi TBMM'de hesap verdi | Haber7

TARAFSIZLIĞI BAŞARAYAMAYAN TİKTOK HAMAS İLE İLGİLİ VİDEOLARI KALDIRMIŞTI

Çatışma bölgesinde kaldırılan videolara ilişkin son rakam 7 Ekim ve 30 Kasım tarihleri arasında 1,3 milyona ulaştı. Bunlar arasında "Hamas'ı, nefret söylemini, terörizmi ve yanlış bilgilendirmeyi teşvik eden içerikler" de yer aldı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!