TikTok'tan YouTube'u zor durumda bırakacak özellik!

YouTube'un tahtı sallanıyor olabilir... Yatay ve uzun videolar özelliği ile TikTok, YouTube'a doğrudan rakip olmaya hazırlanıyor.

TikTok'tan YouTube'u zor durumda bırakacak özellik!
TikTok'tan YouTube'u zor durumda bırakacak özellik!
GİRİŞ 30.01.2024 14:40 GÜNCELLEME 30.01.2024 14:40

Sosyal medya plarformu TikTok, kullanıcıların artık yatay video çekmelerini istiyor ve bunu teşvik ediyor. Bu videolar ayrıca daha uzun olacak. Yatay videolar, TikTok ile yaygınlaşan dikey videoların tam zıttı konumunda.

Öte yandan TikTok'un YouTube'laşması bir süredir gerçekleşiyor. Donanımhaber'de aktarılana göre platform, 30 dakikalık uzun videoları test ediyor ve bu, video uzunluklarını 15 dakikaya kadar genişletmeye başlamasından sadece birkaç ay sonra geldi. Uzun videolar, reklamların yerleştirilmesi açısından da uygun ortam yaratıyor.

TikTok ayrıca geçtiğimiz aylarda "TikTok Shop" özelliğini devreye almıştı. Artık TikTok Shop, videolarda otomatik çalışacak ve videolardaki nesneler için platformda ürünlere bağlantı verilecek. Tüm bunlarla birlikte TikTok’un YouTube rekabeti daha da artacak.

YATAY VİDEOLAR DAHA FAZLA ÖNERİLECEK

TikTok, içerik üreticiler için "Video View Booster" olarak isimlendirilen bir özelliği de devreye aldı.

Bu özellik, yatay pozisyonda en az 1 dakikalık videoları daha fazla öneriyor ve bu sayede izlenme sayıları artıyor.

Üç aydan uzun süredir platforma kayıtlı olan içerik oluşturucular, reklam yapmadıkları veya siyasetle bağlantısı olmadığı sürece videolarının izlenme sayısını bu şekilde artırabilecek.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti