Z kuşağının en çok güvendiği platform belli oldu!

Yakın zamanda yapılan bir ankete göre, tüm büyük sosyal medya platformları arasında YouTube, yetişkin Z kuşağı arasında en üst sırada yer alıyor.

Z kuşağının en çok güvendiği platform belli oldu!
Z kuşağının en çok güvendiği platform belli oldu!
GİRİŞ 25.12.2023 15:10 GÜNCELLEME 25.12.2023 15:56
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Temmuz ayında Business Insider, YouGov ile işbirliği yaparak beş kuşağı kapsayan 1.800'den fazla Amerikalı ile bir anket yaptı.

Ankete katılanların 600'den fazlası 1997 ve 2012 yılları arasında doğanlar olarak tanımlanan Z kuşağının bir parçasıydı. BI sadece 18 yaş üstü kişilerle anket yapmıştır.

Bir soruda, bu yetişkin Z kuşağına birkaç büyük sosyal medya şirketinin güvenilirliğine ilişkin algıları sorulmuştur.

Z KUŞAĞINA GÖRE EN GÜVENİLİR PLATFORM YOUTUBE

YouTube, 18-26 yaş arası Z kuşağının %59'unun biraz ya da çok güvenilir olarak nitelendirdiği bir platform olarak öne çıktı. Yalnızca %28'i biraz ya da çok güvenilmez bulmuştur.

İkinci sırada ise biraz bölücü olduğu kanıtlanan Instagram yer aldı: Güvenilirlik konusunda Z kuşağının %40'ının oyunu alırken, güvenilmezlik konusunda da %45 oy aldı. (Ankete katılanların %15'i kararsız olduğunu belirtmiştir).

Ayrıca Z kuşağı yetişkinlerin %60'ının biraz ya da çok güvenilmez olarak nitelendirdiği platform Facebook oldu.

TİKTOK Z KUŞAĞININ YÜZDE 57'Sİ TARAFINDAN GÜVENİLMEZ GÖRÜLÜYOR

Hemen arkasından gelen TikTok ise demografik grubun %57'si tarafından güvenilmez olarak değerlendirilmiştir. Z kuşağının %30'u TikTok'un biraz veya çok güvenilir olduğunu söyleyerek, güvenilirlik derecelendirmesinde Facebook'tan biraz daha iyi performans gösterdi.

Bu arada eskiden Twitter olarak bilinen X, Elon Musk'ın 2022 yılında siteyi satın almasından bu yana giderek daha tartışmalı hale geldi.

Ve Z kuşağının en sık kullandığı platformlardan biri olarak kabul edilen TikTok, milletvekillerinin TikTok'un ana şirketi olan ve merkezi Çin'de bulunan ByteDance ile ilgili güvenlik endişelerini dile getirmeleri nedeniyle pek çok incelemeye konu oldu.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 4
  • alp 4 ay önce Şikayet Et
    en güvenilir platform Allahü teala nın mesajlarını içeren kuran ve onun mealleridir. Gerisi teferruattır.
    Cevapla
  • ByMerdivenaltı 4 ay önce Şikayet Et
    Misafir adı altında yorum yapan arkadaş daha memlekette gençlerinin nasıl sınıflandırıldığını anlamayacak kadar bilgisizainn birde devlet tuzağa düşmesin derken neyi kastediyorsun cahil cühelamısın
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    z kuşagıda ne devlet bu tuzağa düşmemeli bence
    Cevapla
  • Selim 4 ay önce Şikayet Et
    Gençler, bu platformların hepsinde riskler var! Düzgün kullanın, abarttığınızı düşünüyorsanız rehber öğretmeninizden mutlaka yardım isteyin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi