Sosyal medya devi soğuk terler döküyor! Biden, 'imzalayacağım' dedi...

Geçen ay seçim kampanyası için TikTok'a katılan Biden, ulusal güvenlik nedeniyle TikTok'u yasaklayan tasarının kabul edilmesi durumunda imzalayacağını söyledi.

Sosyal medya devi soğuk terler döküyor! Biden, 'imzalayacağım' dedi...
Sosyal medya devi soğuk terler döküyor! Biden, 'imzalayacağım' dedi...
GİRİŞ 09.03.2024 17:20 GÜNCELLEME 09.03.2024 17:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi'nden Perşembe günü oybirliğiyle geçen yasa tasarısı, Çin'in ByteDance şirketine TikTok'taki hisselerini devretmesi ya da ABD yasağıyla karşı karşıya kalması çağrısında bulunuyor.

Tasarıyı destekleyen Cumhuriyetçi Meclis Başkanı Mike Johnson, tasarının yakında Meclis'te tam oylamaya sunulacağını belirtti.

"KABUL EDERLERSE İMZALARIM"

Gazetecilerin mevzuatla ilgili sorusu üzerine Biden, "Eğer kabul ederlerse imzalarım," dedi.

TikTok'ta tehlike çanları! Kullanıcılara bildirim gönderdi: ABD'de kapanabiliriz!

Beyaz Saray tasarının hazırlanmasında teknik destek sağlamıştı ancak Beyaz Saray basın sekreteri Karine Jean-Pierre bu hafta başında yaptığı açıklamada TikTok yasasının Biden'ın onaylayacağı bir noktaya gelmesi için "hala biraz çalışma yapılması gerektiğini" söyledi.

Cumhuriyetçilerin muhtemel başkan adayı eski başkan Donald Trump, Perşembe günü Truth Social platformunda yaptığı paylaşımda, rakip sosyal medya platformu Facebook'a yardımcı olacağı için yasağa karşı çıktığını söyledi.

Başkanlığının son dönemlerinde TikTok ve bir başka popüler uygulama olan WeChat'i yasaklamayı amaçlayan bir idari eylem yayınlamış, ardından iptal etmişti.

ULUSAL GÜVENLİK ÖN PLANDA TUTULUYOR

Hem FBI hem de Federal İletişim Komisyonu, TikTok'un sahibi ByteDance'ın tarama geçmişi, konum ve biyometrik tanımlayıcılar gibi kullanıcı verilerini Çin'in otoriter hükümetiyle paylaşabileceği konusunda uyardı.

TikTok bunu hiçbir zaman yapmadığını ve istendiği takdirde de yapmayacağını söyledi.

2022 yılında Biden, TikTok'un federal hükümetin yaklaşık dört milyon çalışanı tarafından, kolluk kuvvetleri, ulusal güvenlik ve güvenlik araştırması amaçları için sınırlı istisnalar dışında, kurumlarına ait cihazlarda kullanılmasını yasakladı.

Yönetimi TikTok ile ilgili ulusal güvenlik endişelerini dile getirirken, Biden'ın yeniden seçim kampanyası geçen ay platforma katıldı.

Birleşik Krallık da geçen yıl TikTok'u devlet telefonlarından yasaklayarak ABD, Kanada ve AB ile aynı çizgiye getirdi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 5
  • MYSAFİR 1 ay önce Şikayet Et
    bizdede hepsini yasaklasınlar yerine yerli kursunlar... Bir olay olsa onların sisteminden duyuruyoruz ve karşı karşıya gelirsek büyük problem bu.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    ABD kendisinin olmayqn sosyal.medya hesaplarini yqsakliyor. cunku sosyql mwdya uzerinden cok da guzel istohbarqt toplandigini gayet iyi biliyor.
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 1 ay önce Şikayet Et
    ABD kendine ait olmayan sosyal medyaları yasaklıyor nede olsa tiktok çin malı Türkiyede de hepsi yasaklansa keşke en azından ahlaki deyerlwr kurtulurdu
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Hani batıda sansür yoktu herşey serbest ti
    Cevapla
  • ahmet yılmaz sivas 1 ay önce Şikayet Et
    zorunamı gitti yasaklanması
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik