TikTok'ta tehlike çanları! Kullanıcılara bildirim gönderdi: ABD'de kapanabiliriz!

TikTok, ABD'deki kullanıcılarına uygulamayı yasaklama girişimleri hakkında temsilcilerini aramayı önerdiği bir bildirim gönderdi. "Lise öğrencilerinden Kongre Üyesinin ne olduğunu soran çok sayıda telefon alıyoruz."

TikTok'ta tehlike çanları! Kullanıcılara bildirim gönderdi: ABD'de kapanabiliriz!
TikTok'ta tehlike çanları! Kullanıcılara bildirim gönderdi: ABD'de kapanabiliriz!
GİRİŞ 09.03.2024 09:54 GÜNCELLEME 09.03.2024 09:55
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

TikTok, uygulamanın Amerika Birleşik Devletleri'nde yasaklanmasına neden olabilecek yeni bir yasa tasarısıyla mücadele çabalarını hızlandırıyor.

Uygulama, milyonlarca ABD'li kullanıcısını, uygulamanın ABD uygulama mağazalarında mevcut kalması için ByteDance'ı TikTok'u satmaya zorlayacak olan önlem hakkında uyarıyor.

"TİKTOK ABD'DE KAPATILMA RİSKİ ALTINDA"

Anlık bildirim "TikTok ABD'de kapatılma riski altında" diyor. "Temsilcinizi şimdi arayın." Ardından bir uygulama içi mesaj kullanıcılara "hükümetiniz 170 milyon Amerikalının Anayasal ifade özgürlüğü hakkını elinden almadan önce şimdi seslerini yükseltmeleri" talimatını veriyor.

Ayrıca kullanıcılara posta kodlarını girmeleri halinde temsilcilerinin ofisini aramaları için bir kısayol sunuyor.

TEMSİLCİLER MECLİSİ: "ÇOK SAYIDA LİSELİDEN ÇAĞRI ALIYORUZ"

Anlık uyarıların şimdiden dramatik bir etki oluşturduğu bildiriliyor. Politico muhabiri Olivia Beavers, Temsilciler Meclisi çalışanlarının ofislerinin telefon yağmuruna tutulduğunu bildirdiğini söyledi.

Bir personel X'te "Kongre üyesinin ne olduğunu soran liselilerden çok sayıda telefon alıyoruz" dedi.

Ne yazık ki TikTok için, tasarıya karşı direnişi kışkırtma planları amaçlanan etkiyi yaratmıyor olabilir. Tepkinin Kongre üyeleri arasında tasarıya desteği artırıyor olabileceğini söyleyen Beavers'a göre, çağrı seli aslında "geri tepiyor" olabilir.

Tasarıyı sunan seçkin komitenin başkanlığını yürüten Temsilci Mike Gallagher, X'te yaptığı bir paylaşımda, anlık bildirimlerin "yasama sürecine müdahale ettiğini" söyledi.

Ülkelere göre TikTok kullanım oranı

JOE BİDEN YASAKLAMA TASARISINI DESTEKLİYOR

Uyarılar, bu hafta başında Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi üyeleri tarafından sunulan tedbir için artan desteğin ortasında geldi. Perşembe günü, tasarı, Enerji ve Ticaret Komitesi üyelerinin oybirliğiyle 50'ye 0 oyla tedbiri ilerletmek için ilk yasama engelini aştı.

Yönetimi TikTok'un elden çıkarılmasını da isteyen Başkan Joe Biden'ın tasarıyı desteklediği bildiriliyor.

Punchbowl News'in belirttiği üzere, TikTok'un yasaklanmasına yönelik önceki tasarılar Beyaz Saray'ın desteğini alamamıştı.

Tasarı kabul edilirse TikTok'a kendisini ByteDance'tan ayırması için yaklaşık altı ay süre tanınacak, aksi takdirde uygulama mağazası yasağı yürürlüğe girecek. TikTok, Meclis'teki oylamanın ardından yayınladığı açıklamada "Bu yasanın önceden belirlenmiş bir sonucu var: TikTok'un Amerika Birleşik Devletleri'nde tamamen yasaklanması" dedi.

"Hükümet 170 milyon Amerikalının Anayasal ifade özgürlüğü hakkını elinden almaya çalışıyor. Bu, milyonlarca işletmeye zarar verecek, sanatçıları izleyicilerden mahrum bırakacak ve ülke çapında sayısız kullanıcının geçim kaynaklarını yok edecektir."

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 12
  • Muhsin 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i mağfiret eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e rahmet eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e yardım eyle, zafer nasîb eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i muhâfaza eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i bir araya getir ve yekvücût eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i ıslah eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’in sıkıntılarını gider!
    Cevapla
  • Tolga Kılıçarslan 1 ay önce Şikayet Et
    Hertürlü ahlaksızlığın döndüğü Tik Tok, facebok gibi sosyal medya platformlarını ülkemizdede acilen kapatılması lazım . Bunada ençok din ve millet düşmanı chp zihniyetindekiler karşı çıkacaklardır gerekçeleride tıpkı sahipleri olan Batılılar gibi özgürlük, demokrasi, insan hakları masallarını öne sürerek yapacaklardır. Aynı şekilde Atatürk'ü kullandıkları gibi
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    Şu olay bizde olsaydı...."DİKTATÖR varrrrr.. Ülke demokrasiden uzaklaşıyorrrrr... Türkiye nin yönü kaydıııı estek köstek" cıyak cıyak bağırırlardı. Bize demokrasi dersi verenler de adam olsa bari ..Irak'a demokrasi getiriyorum deyip 2-3 milyon Irak lıyı öldüren işkence edenler...
    Cevapla
  • Gerçek Akıncı 1 ay önce Şikayet Et
    Şüphesiz bu Kur’an, sana ve kavmine bir öğüt ve bir şereftir, ileride (kıyamet günü ondan) sorgulanacak / hesaba çekileceksiniz.” (Zuhruf, 43/44).
    Cevapla
  • Hüseyin 1 ay önce Şikayet Et
    Bütün dünyada Bütün sapık sosyal medyalar, KAPATILSIN. ACİL.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"