TikTok CEO'sundan ABD halkın çağrı: Anayasal hakkınızı koruyun, sesinizi duyurun!

Shou zi Chew, TikTok'un milyonlarca ABD'li kullanıcısına gönderdiği bir videoda, TikTok'un yasaklanması durumunda 300 bin ABD'li çalışanın işinden olacağını belirtti.

TikTok CEO'sundan ABD halkın çağrı: Anayasal hakkınızı koruyun, sesinizi duyurun!
TikTok CEO'sundan ABD halkın çağrı: Anayasal hakkınızı koruyun, sesinizi duyurun!
GİRİŞ 15.03.2024 17:30 GÜNCELLEME 15.03.2024 17:30
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

TikTok'un genel müdürü, sosyal medya uygulamasının Amerika'da yasaklanmasına neden olabilecek bir yasa tasarısını durdurmak için doğrudan ABD'li kullanıcılara başvurdu.

Shou zi Chew, uygulamada yayınlanan bir video aracılığıyla halka seslendi.

"Hikayelerinizi paylaşmaya devam edin, arkadaşlarınızla paylaşın, ailenizle paylaşın, Senatörlerinizle paylaşın" dedi.

"YA AYRIL YA DA YASAKLAN"

Kullanıcılar duyurulduğu günden bu yana tasarıyı durdurmak için kampanya yürütüyordu ancak Çarşamba günü Temsilciler Meclisi üyeleri ezici bir çoğunlukla lehte oy kullandı.

Oylama şimdi Senato'ya gidiyor. Joe Biden şimdiden önlemleri destekleyeceğini belirtti.

Tasarının kabul edilmesi halinde TikTok'un altı ay içinde Çinli ana şirketi ByteDance'tan ayrılması ya da ABD'de yasaklanması gerekecek.

TikTok'un genel müdürü platformdaki bir videoda kullanıcılara doğrudan hitap ediyor. Resim: TikTok

'SENATÖR, BEN SINGAPURLUYUM'

TikTok'un ByteDance'tan ayrılmayı reddedeceğini doğrulamasa da, Chew kullanıcılara tasarının "TikTok'un Amerika Birleşik Devletleri'nde yasaklanmasına yol açacağını" söyledi.

"Tasarının sponsorları bile amaçlarının bu olduğunu kabul ediyor" dedi.

2020 yılında dönemin Başkanı Trump, bir Amerikan şirketi tarafından satın alınmadığı sürece TikTok'u yasaklamaya çalıştı.

Çin hükümetinin TikTok'u milyonlarca Amerikalıyı gözetlemek için kullandığını iddia etmişti. Yasak hiçbir zaman yürürlüğe girmemiş olsa da tartışmalar devam etti.

Tiktok dünyayı karıştırdı: ABD ve Çin arasında yeni kriz patladı: Karşı atak gelebilirTiktok dünyayı karıştırdı: ABD ve Çin arasında yeni kriz patladı: Karşı atak gelebilir

ABD'den TikTok yasağına ilk onayABD'den TikTok yasağına ilk onay

TikTok için tarihi gün! ABD oylamaya gidiyor...TikTok için tarihi gün! ABD oylamaya gidiyor...

 

300 BİN KİŞİ İŞİNDEN OLABİLİR

 

Çin merkezli sosyal medya uygulaması TikTok, son aylarda başta ABD olmak üzere dünya çapında pek çok ülkede yasaklanma tartışmaları ile gündemde. ABD tarafının yakın zamanda meclise taşıdığı bu konu TikTok CEO'su Shou Zi Chew tarafından uygulamanın yasaklanması ihtimalinde yaşanacakları açıklamasına sebep oldu. 

ABD Temsilciler Meclisi'nin oyladığı TikTok'a ilişkin yasa tasarısıyla, uygulanamanın ABD asıllı bir şirkete satılmak zorunda bırakılması veya tamamen yasaklanmasını söz konusu.

Chew, konuya dair yaptığı video açıklamada TikTok'un yasaklanması halinde 300 bin ABD'linin işlerinden olma riski ile karşı karşıya kalacağını öne sürdü. 

BYTEDANCE İTİRAFTA BULUNMUŞTU

2022 yılında ByteDance, Batılı gazetecilerin IP adresleri üzerinden fiziksel konumlarını izlemek için TikTok'u kullandığını doğruladı.

2023 yılında ABD hükümeti çalışanlarının uygulamayı iş cihazlarında kullanmaları yasaklandı.

Ancak Chew video itirazında şunları söyledi: "Son birkaç yıldır verilerinizi güvende tutmak ve platformumuzu dış manipülasyonlardan uzak tutmak için yatırım yaptık."

Sosyal medya devi soğuk terler döküyor! Biden, 'imzalayacağım' dedi...Sosyal medya devi soğuk terler döküyor! Biden, 'imzalayacağım' dedi...

ABD'li senatörler tarafından sorguya çekildi ve Şubat ayında defalarca Çin Komünist Partisi ile bağlantısı olup olmadığı soruldu.

Sonunda ise "Senatör, ben Singapurluyum. Hayır." şeklinde cevap verdi.

TikTok'un ana şirketi ByteDance Çinli girişimciler tarafından kuruldu ancak şirket hisselerinin %60'ının Çinli olmayan yatırımcılara ait olduğunu söylüyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 21
  • HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    Özgürlükler ülkesi. hayallerin ülkesi ABD..!!?? Kendine gelince hemen sansür...!!?? Sabah akşam toplum düzenini bozanları elektrık vererek, şırıngayla vs şekillerde idam eden ülke ABD!!??
    Cevapla
  • Burdur'lu 15 1 ay önce Şikayet Et
    Ahlak bozucu siteler kapatılmalı. Son 20 yıldır feci şekilde insan kalitesi düşmektedir. Allah neslimizi muhafaza etsin.
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    tik tok rezaletinin tamamen tüm dünyada yasaklanması mecburidir,bu lanet kurum ortaya çıktığından bu tarafa insanlarda ahlak kalmadı, insanlar neredeyse yatak odalarında cinsel ilişkilerini canlı canlı yayınlayacak hale geldiler,yeminle söylüyorum Lut kavmi bu kadar sapkınlığa girmediği halde Allah(cc) tarafında ilahi ceza ile helak edilmişti
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Tik tok ABD de neden yasaklanmaya çalısılıyor çünki, kendi sosyal sitelerinde yaptıkları gibi insanları yönlendiremiyorlar, ABD vatandaşları gerçekleri görmesin diye baskı yapıyorlar tek amçları bu
    Cevapla
  • Zonguldaklı 1 ay önce Şikayet Et
    İyi de bu zurnalar niye Google'lı yasaklamış. Çinde Google ve uygulamaları 2015 te yasakdı. Keşke bizde Tiktok yasaklansa. Kaç aile yıkıldı. Kaç kiz rezil oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha
Hamas'tan ateşkes açıklaması