AB'den TikTok'a soruşturma! Dört gözle bekliyor...

AB, olası çevrimiçi içerik ihlalleri nedeniyle TikTok hakkında resmi soruşturma başlattı

AB'den TikTok'a soruşturma! Dört gözle bekliyor...
AB'den TikTok'a soruşturma! Dört gözle bekliyor...
GİRİŞ 19.02.2024 15:58 GÜNCELLEME 19.02.2024 15:58

Bir yetkili Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin ByteDance'in TikTok'unun çocukları korumayı ve şeffaf reklamcılığı sağlamayı amaçlayan çevrimiçi içerik kurallarını ihlal edip etmediğini araştıracağını ve sosyal medya platformunu ağır bir para cezası riskiyle karşı karşıya bırakacağını söyledi.

Breton X'te yaptığı açıklamada, "Bugün TikTok hakkında şeffaflık ve küçükleri koruma yükümlülüklerini ihlal ettiği şüphesiyle soruşturma açıyoruz: bağımlılık yaratan tasarım ve ekran süresi sınırları, tavşan deliği etkisi, yaş doğrulama, varsayılan gizlilik ayarları" dedi.

AB ÇEVRİMİÇİ GÜVENLİĞİ CİDDİYE ALIYOR

Avrupa Birliği'nin 17 Şubat'tan bu yana tüm çevrimiçi platformlar için geçerli olan Dijital Hizmetler Yasası (DSA), özellikle çok büyük çevrimiçi platformların ve arama motorlarının yasadışı çevrimiçi içerik ve kamu güvenliğine yönelik risklerle mücadele etmek için daha fazlasını yapmasını gerektiriyor.

Reuters'ın aktardığı habere göre, TikTok'un sahibi Çin merkezli ByteDance, TikTok'un DSA kurallarını ihlal etmekten suçlu bulunması halinde küresel cirosunun %6'sına varan para cezalarıyla karşı karşıya kalabilir.

TİKTOK DÖRT GÖZLE BEKLİYOR

TikTok, gençleri platformunda güvende tutmak için uzmanlar ve sektörle birlikte çalışmaya devam edeceğini ve bu çalışmayı Avrupa Komisyonu'na ayrıntılı olarak açıklamayı dört gözle beklediğini söyledi.

TİKTOK SÖZDE ÇOCUKLARI KORUMAYA ÇALIŞIYOR...

Bir TikTok sözcüsü, "TikTok, gençleri korumak ve 13 yaşından küçükleri platformdan uzak tutmak için tüm sektörün uğraştığı özelliklere ve ayarlara öncülük etti" dedi.

Avrupa Komisyonu soruşturmanın, davranışsal bağımlılıkları teşvik edebilecek ve/veya sözde 'tavşan deliği etkileri' yaratabilecek algoritmik sistemler de dahil olmak üzere TikTok'un sisteminin tasarımına odaklanacağını söyledi.

Ayrıca, TikTok'un küçükler için yüksek düzeyde gizlilik, güvenlik ve emniyet sağlamak için uygun ve orantılı önlemler alıp almadığı da araştırılacaktır. Küçüklerin korunması konusunun yanı sıra Komisyon, araştırmacıların potansiyel çevrimiçi riskleri inceleyebilmeleri için TikTok'un platformundaki reklamlar hakkında güvenilir bir veri tabanı sağlayıp sağlamadığını da inceliyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...