TikTok canlı yayının için yeni karar

TikTok'ta topluluk kurallarını ihlal eden canlı yayın sonlandırılacak. İhlale bağlı olarak canlı yayını açan kullanıcı, platformdan belirli süre ve/veya süresiz faydalanamayacak.

TikTok canlı yayının için yeni karar
TikTok canlı yayının için yeni karar
GİRİŞ 06.01.2024 10:45 GÜNCELLEME 06.01.2024 10:45

TikTok isimli sosyal medya platformunda müstehcen yayın yaparak insanlardan para toplayan "Laz kızı" lakaplı G.D. ülke gündemine oturmuştu. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Hüseyin Yayman başkanlığında düzenlenen 7 Aralık'taki toplantısında TikTok yetkililerini dinlemişti. Milletvekillerinin sorularına yazılı cevaplar verildi.

Buna göre, TikTok'ta topluluk kurallarını ihlal eden canlı yayın sonlandırılacak. İhlale bağlı olarak canlı yayını açan kullanıcı, platformdan belirli süre ve/veya süresiz faydalanamayacak. TikTok, çalıntı kredi kartlarını kullanmak da dahil olmak üzere yasa dışı davranışlarda bulunduğundan şüphelenilenlerin uygulamaya erişmesinin de yasaklandığını belirtti. Soruşturmalara yardımcı olmak için yargı bölgesindeki kolluk kuvvetiyle çalışıldığı, ihlal tespit edildiğinde içeriklerin güvenlik ekiplerine iletildiği ya da otomatik olarak kaldırıldığı vurgulandı. Otomatik kaldırma işleminin, çıplaklık veya gençlerin güvenliği gibi durumlarda uygulandığı kaydedildi.

KAYNAK: SABAH
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım