Son dakika... MEB sürpriz kararı duyurdu! 81 il valiliğine gönderildi: Yasaklandı

Son dakika haberi... Öğretmen ile veliler arasındaki iletişimi kurmak için gönüllü olarak görev yapan ancak zaman zaman tartışmalara neden olan ‘sınıf annesi’ uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yasaklandı.

GİRİŞ 06.12.2023 10:57 GÜNCELLEME 06.12.2023 10:57
Bu Habere 245 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Öğretmen ile veliler arasındaki iletişimi kurmak için gönüllü olarak görev yapan ancak zaman zaman tartışmalara neden olan 'sınıf annesi' uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yasaklandı.

Türkiye genelindeki okullarda bazı yerlerde "sınıf annesi" adı altında görevlendirilen velilere yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı, resmi bir uyarı yayınladı. Bakanlık, bu kişilerin sınıflarda çeşitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat topladığı, ders araç-gereci temini için para talep ettiği ve zaman zaman derslere müdahil olduğu yönündeki şikayetlere dikkat çekti.

Valiliklere, MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Zarife Seçer tarafından gönderilen "Mevzuatta yer olmayan uygulamalar hakkında (Sınıf annesi)" konulu yazıda, bu kişilerin sınıflarda çeşitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat topladıklarına, ders araç-gereci temini yönünde faaliyette bulunduklarına, zaman zaman derslere müdahil olduklarına ve öğrencilerin görüntülerini kaydettiklerine dikkat çekildi.

Öğretmen dışındaki kişilerin eğitim ortamlarına müdahalesinin eğitimin niteliğini bozduğu ve pedagojik ilkelere aykırı durumlar oluşturduğu kaydedilen yazıda "Valiliğinizde okullarda sınıf annesi ve benzeri adlar altında mevzuatta yer almayan uygulamalara mahal verilmemesi, bu konuda okulların uyarılması ve gerekli tedbirlerin alınmasını hususunda gereğini rica ederim." ifadelerine yer verildi.

TEPKİ ÇEKİYORDU

Sınıf annelerinin "öğretmenin önüne geçtiği" eleştirilerine karşı bazı veliler ve öğretmenler okuldaki işleri kolaylaştırdığı için sınıf anneliği uygulamasını destekliyordu. Ayrıca bazı sınıf annelerinin, Öğretmenler Günü'nde pahalı hediyeler almak için yüksek miktarlarda para toplaması, öğretmenlerden kendi çocuklarına özel ilgi beklemesi, veliler arasında gruplaşma yaratmaları da eleştiriler arasındaydı. Son olarak bir öğrencinin sınıf annesiyle tartışması gündem olmuştu.

"Ben bu sınıfın sınıf annesiysem her şeyi bilmek zorundayım" diyen veliye, öğrencinin "Sınıf annesi sanki dünyanın ağası" diye cevap verdiği videoya tepki yağmıştı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 245
  • Macit AKYÜZ 4 ay önce Şikayet Et
    İsabetli bir karar olmuş, ve bir din görevlisi olarak diyorumki cami dernekleri acilen kapatmalı ne imamda nede cami cemaatinde huzur bırakmadılar. A sınıf camiler hariç ,ama kimseye karışmamk şartıyla sadece hizmet odaklı olsun.
    Cevapla
  • Yalnız kurt 4 ay önce Şikayet Et
    Sınıf annesi neymiş sınıfın hakimi öğretmendir okulun ki müdür
    Cevapla
  • Istanbul 4 ay önce Şikayet Et
    Resmen iç güvenlik meselesi idi sınıf anneliği. İsabet olmuş kaldırılması. İnş uygulamada sıkıntı olmaz.
    Cevapla
  • Ali 4 ay önce Şikayet Et
    Burada öğretmenlere atıp tutanlar;Hiç bir öğretmenin sizin ne hediyenizi,ne teşekkürünüze nede lutfunuza ihtiyacı var.
    Cevapla
  • Başkentli 3 ay önce Şikayet Et
    demekki maaş sağlam o zaman kemal sunalın öğretmen filmi geldi aklıma gerçi o yıllarda bütün memurlar zordaydı her halimize hamd olsun
    Cevapla
  • Osman 4 ay önce Şikayet Et
    Müdürün istediği parayı öğretmen toplayacak yani , eğitim de en geri ülkeyiz fakat eğitim bakanı hala ıvır zıvır la uğraşıyor
    Cevapla
  • eser 4 ay önce Şikayet Et
    sınıf annesinin eğitim seviyesini yükselteceğine inanan bir şahıs... Eğitimde geri kaldığımızı daha iyi anladım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!