Bakan Koca: "Durumu son derece kritik ve ciddi"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Saadet Partisi (SP) Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in kalp akciğer pompası ile hayati fonksiyonlarını devam ettirdiğini belirterek, “Durumu son derece kritik ve ciddi” dedi.

Bakan Koca: "Durumu son derece kritik ve ciddi"
Bakan Koca: "Durumu son derece kritik ve ciddi"
GİRİŞ 12.12.2023 17:51 GÜNCELLEME 12.12.2023 18:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

SP Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptığı esnada fenalaşarak yere yığılmıştı. Genel Kurul Sağlık Ekibi tarafından müdahale yapılan Bitmez için kalp masajına başlanmıştı.

Daha sonra entübe edilerek Ankara Bilkent Şehir Hastanesine getirilen Bitmez, anjiyoya alınmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise bunun üzerine anjiyo sonrası kalp akciğer pompasına alınarak yoğun bakıma alınan Bitmez’i ziyaret etmek üzere hastaneye geldi. Bitmez’in son durumum hakkında bilgi alan Bakan Koca, ziyareti sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"DURUMU SON DERECE KRİTİK VE CİDDİ"

Bakan Koca, kalp masajının ardından Bitmez’in 20 dakika içinde Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne getirildiği bilgisini vererek, “Hastaneye gelmesinin ardından anjiyosu planlandı. Anjiyo ile iki ana damarının tam tıkalı olduğu görüldü. Devamında yapılan müdahale sonrası sonuç alınamayınca kalp, akciğer pompasına bağlandı. Şu an hastamız, kalp akciğer pompası ile hayati fonksiyonlarını devam ettiriyor. Durumu son derece kritik ve ciddi. Arkadaşlarımız yakından takip ediyorlar” diye konuştu.

KAYNAK: DHA, İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Xxx 4 ay önce Şikayet Et
    Allah sifa versin
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Allah yardımcısı olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?